Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 17 July, 22:27

Cornucopia - 11 jul 19 kl. 13:07

Stort ras för inflationen i juni - kronan stärksSCB rapporterade om ett stort ras för infaltionen i juni månad. Svenska kronan stärks, även om detta minskade sannolikheten för framtida räntehöjningar från Riksbanken.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SCB, Riksbanken, KPIF, Scbinflationen, KPI, USDSEK, USD, EUR, Gbpsek, NOKSEK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, rasför , inflationeni , juni, kronan, stärks
Dagens PS - 06 dec 17 kl. 07:14

Oväntat stort ras för Clas Ohlsons resultat

Hemfixarkedjan Clas Ohlson redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Resultatet var lägre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

NSD - 18 apr 18 kl. 13:43

Stort ras i gruvan – tvingas göra ny gång

Ett stort ras 1165 meter ner i gruvan inträffade för tre veckor sedan..

NSD - 10 maj 18 kl. 18:14

Stort ras stör LKAB

Ett stort ras i en bandgång skakade LKAB:s malmbergsgruva på torsdagsmorgonen..

SR - 15 mar 11 kl. 10:11

Stort ras på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen föll stort på tisdagsmorgonen, sedan situationen vid kärnkraftverket Fukushima 1 i Japan ytterligare förvärrats. Utvecklingen gick i linje med börserna i Asien, Tokyobörsen såg under natten sitt tredje största ras i historien..

Cornucopia - 06 jun 19 kl. 19:44

Stort ras för KD - "mer än ett helt Folkparti"

I Expressen/Demoskops nya opinionsundersökning rasar KD stort, eller "mer än ett helt folkparti", som Demoskops Peter Santesson citeras. Anledningen verkar vara avslöjandena kring partiets vice ordförandes ståndpunkter i abortfrågan, även om den nya KD-svansen vill odla en dolkstötslegend mot media för att ha exponerat det hela.
KD:s partiledare Ebba Busch Thor.

E24 - 21 nov 11 kl. 05:48

Valbarometer: stort ras fÖr s, egen borgerlig majoritet - skop

Socialdemokraterna rasar stort i opinionen. Vinnare är Miljöpartiet och Moderaterna..

Expressen - 17 jan 12 kl. 08:27

Stort ras för bostadspriserna

STOCKHOLM. Turbulensen i vår omvärld och ett stort utbud av bostäder har lett till en avmattning och prisnedgång på bostadsmarknaden under andra halvåret i fjol. Prisfallet är särskilt tydligt när det gäller villor.

UNT - 17 dec 15 kl. 01:30

Stort ras för MP och S i ny mätning

Regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet tappar stort i en ny opinionsmätning som Ipsos gjort för Dagens Nyheter..

SvD - 17 dec 15 kl. 01:30

Stort ras för MP och S i ny mätning

Regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet tappar stort i en ny opinionsmätning som Ipsos gjort för Dagens Nyheter..

Corren - 17 dec 15 kl. 01:30

Stort ras för MP och S i ny mätning

Regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet tappar stort i en ny opinionsmätning som Ipsos gjort för Dagens Nyheter..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Tysk Tesla Model S har kört 900 000 km

Tysken Hansjörg Gemmingen har nu kört 900 000 km med sin Tesla Model S P85. Det visar på livslängden och hållbarheten hos en elbil.Teslor på laddning på Supercharger Rygge.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Tjugo minuter kvar på auktion 3/10 på Fallet - auktion 7/10 nu ute

Det är nu tjugo minuter kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 3/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 310:- SEK. Auktion 7/10 finns nu också ute.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Var tjugonde på Sandvik får gå - 2000 blir av med jobben

Tvåtusen av Sandviks 41 936 anställda blir av med jobbet, eller ungefär var tjugonde anställd, enligt ett besked i den svenska verksatdsjättens halvårsrapport idag. Bakom ligger bland annat en minskad orderingång på fem procent, även om intäkterna inte drabbats ännu på grund av tidigare order.
Dagschart Sandvik.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Vilka är Sveriges fyra berättelser?

Ett land och ett folk kan formas och enas kring fyra ramberättelser. Att lyckas fylla dessa fyra ramar med egna berättelser kan vara vägen till makten, eller vägen till att ena ett land. Eller splittra det.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Stor IT-konkurs i Linköping

En större IT-konkurs har drabbat Linköpingsbasrade Zenterio. Breakit upp ger att 70 anställda berörs av konkursen, som dock inte kan skyllas på konjunkturen utan teknikutveckling och en förbikörd produkt.
Inte Zenterio.

Cornucopia - Igår: 14:58

Uppdatering Brexit - uppmaningar om att fälla regeringen

Dags för en liten uppdatering kring Brexit. En kandidat till ny ordförande för EU:s regering EU-kommissionen öppnar för förlängda förhandlingar, och i Storbritannien säger en ledande parlamentariker att enda sättet att stoppa en avtalslös Brexit är att fälla regeringen, och eventuellt utlysa nyval.
Storbritanniens maktgata Whitehall.

Cornucopia - Igår: 13:57

Halvtimme kvar på auktion av Fallet nummer 2/10 - femte auktionen ute

Det är nu en timme kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 1/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 621:- SEK. Auktion 5/10 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 10:24

Ryssland upprörda över flygfoton från slaget om Kursk

Ett bråk mellan Ryssland och Tyskland har uppstått sedan en brittisk historiker presenterat fotobevis på att Sovjetunionen inte alls stod som segrare vid slaget om Prochorovka under slaget om Kursk. På platsen reste Sovjetunionen ett gigantiskt monument över segern, men detta ifrågasätts av de nya bevisen, även om kommunisterna fortfarande segrade i det totala slaget om Kursk.
Den exakta punkt dit den nazityska offensiven mot Moskva kom som längst.

Cornucopia - Igår: 08:13

"Innan Q4 ser vi varsel av industritjänstemän i Sverige"

Konjunkturtecknen fortsätter regna ner. Mercedes (Daimler) vinstvarnar, Citroen och Peugeot (PSA) tappade stort i försäljning under första halvåret. Och aktierna stiger förstås tillsammans med börsen.

Cornucopia - I förrgår: 19:00

En timme kvar på auktion 1/10 av Fallet - auktion 4/10 finns nu

Nytt korrekt försök Det är nu en timme kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 1/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 2 041:- SEK. Auktion 4/10 finns nu också ute.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.