PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 13:04

PrivataAffärer - 11 jul 19 kl. 13:03

Mats Lagerqvist: Sluta skräm spararnaVi vet att att det är viktigt att träna. När du aktiverar kroppen medför det både fördelar på kort och lång sikt. Vad vi däremot inte har nått konsensus kring är vilken träningsform som är bäst. Är det konditionsträning, bollsport eller kanske yoga? Alla har de sina för- och nackdelar.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Lagerqvist, Spara, Friskis, Sverige, State Street World Index Equity, Global Megatrend, MS INVF Global Opportunity

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mats, Lagerqvist, Sluta, skräm, spararna
Kristianstadsbladet - 08 apr 16 kl. 15:21

Mats Strandberg om skräck

Ett eget rum är tillbaka. Den 3 maj är Mats Strandberg gäst i Kulturkvarteret. Ämne: skräck!.

Expressen - 20 okt 16 kl. 06:10

Snälla clowner vädjar: "Sluta skrämmas!"

 Polisen har redan gått och varnat för att ”Clownattacker” kan sluta illa. Även de seriösa clownerna manar till besinning.  – De kan ju skrämma småbarn och dessutom löper de ju själva risk att bli nerslagna, säger Jumping Joe i Sjöbo.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sluta skräpa ner!

Jag är less på att plocka upp skräp efter folk, så därför tycker jag att ni plockar upp ert eget skräp och inte slänger det hur som helst..

Västerbottens Folkblad - 24 nov 16 kl. 20:00

Sluta skrämma oss med allt prat om krigsrisken

Jag är en 85-årig gubbe. Bäst av alla program i tv är för mig rapport och aktuellt, men snälla ni, sluta att varje kväll prata om krigsrisken. Jag brukat tåla det mesta, men att bli hjärntvättad varje kväll av olika experter gör att man till sist börjar tro att det är sant.

Kristianstadsbladet - 05 jan 18 kl. 22:31

Mats Lusth dundrar: Skrämseltaktik

Visby/Romas kanadensiske tränare Mike Beharrell ville tacka KIK-tränaren efter matchen. Det hade Mats ingen Lusth med.– Inte med tanke på hur de uppförde sig i slutet av matchen, dundrar KIK-tränaren..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 18 kl. 18:30

Fimpröstare ska få Klippans gymnasieelever att sluta skräpa ner

Fimpar som skräpar ner runt gymnasieskolorna har länge varit ett problem i Klippan..

DN - 07 jun 17 kl. 14:52

Allt du vill veta om Mats Strandbergs skräckroman ”Hemmet”

I det tionde avsnittet av Kulturskymning skrämmer DN Kulturs Hanna Fahl, Lotta Olsson och Greta Thurfjell upp varandra genom att diskutera Mats Strandbergs nya skräckroman ”Hemmet”. Hur läskiga är egentligen demensboenden? Riskerar socialrealismen att stå i vägen för skräcken?

Supermiljöbloggen - 11 sep 15 kl. 07:55

Johan Ehrenberg, ETC: ”Sluta bekämpa solelen. Det är genant S och MP!”

Ni kan ta era stödmiljoner och lägga det på internutbildning på finansdepartementet och näringsdepartementet istället. Jag ryser lite grann när jag läser Åsa Westlund och Lise Nordin skriva om solenergi här (SMB debatt 27/8). Så snabbt ni förvandlades och började använda samma byråkratiska bortförklarande plattityder som era borgerliga föregångare.

DN - 27 nov 15 kl. 16:06

Mats Strandbergs skräckroman ”Färjan” blir film


Bara fyra månader efter att boken släpptes är det klart att ”Färjan” blir film – Mats Strandbergs kritikerrosade skräckhistoria som utspelar sig ombord på en finlandsfärja..

NT - 28 nov 12 kl. 14:57

Konst av skräp från Everest

15 nepalesiska konstnärer har under en månads tid botaniserat bland 1,5 ton skräp från Mount Everest. Resultatet blev 75 konstverk gjorda av rep, syrgastuber och trasiga tält, rapporterar Sveriges Radio "Kulturnytt". Enligt Reuters är konstprojektet ett försök att få bergsklättrare att sluta skräpa ned.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Resurs: Styrelseledamot sålde stor del av innehavet efter rapporten

Läs även: Resurs höjde både resultat och intäkter Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister. Efter affären äger Mariana Burenstam-Linder 8.407 Resurs-aktier, enligt ägardatatjänsten Holdings.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Lättnadsrally i skogen

”Lättnadsrally”, säger ett par analytiker som Nyhetsbyrån Direkt talat med strax efter rapportsläppet. ”När ett bolag når förväntningarna är det goda nyheter dessa dagar”, konstaterar Markku Järvinen, analytiker på Handelsbanken i Helsingfors. UPM-Kymmene redovisar ett rörelseresultat på 319 miljoner euro för det andra kvartalet.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Kepler Cheuvreux tar upp bevakning av Storytel med rekommendationen köp och riktkurs 144 kr. Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen. Storytel stängde på 103,60 på måndagen.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Stark tillväxt för Mips

Nettoomsättningen uppgick till 82,6 miljoner kr (55,6). Försäljningstillväxten var 49 procent, varav 38 procent utgjorde organisk tillväxt. Mips har påbörjat arbetet med att definiera nya mål bortom år 2020.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Resurs höjde både resultat och intäkter

Utlåningen till allmänheten växte med 14 procent från året före och uppgick till 30,3 miljarder vid halvårsskiftet. Det kan jämföras med första kvartalets rapportering om +16 procent respektive 29,2 miljarder kr. Kärnprimärkapitalrelationen var 13,1 procent vid halvårsskiftet, mot 13,1 procent kvartalsslutet före.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Guldfonderna i topp

De sex bästa guldfonderna är samtliga upp mellan 12 och 17 procent senaste månaden. I täten på fondtopplistan ligger de båda guldfonderna Schroder ISF Global Gold A och Franklin Gold & PrecMtls, upp 17,80 respektive 17,50 procent under den senaste månaden enligt statistik från fondutvärderaren Morningstar på måndagen. Guldet har gått urstarkt sedan maj månad då priset låg under 1300 dollar per uns.

PrivataAffärer - Igår: 11:58

Kepler: Överutbudet på hotellmarknaden blir inte värre

Det skriver Kepler Cheuvreux i ett morgonbrev. Rekommendationen köp upprepas med ny riktkurs om 104 kronor (99) efter halvårsrapporten i fredags. ”Det mesta av utbudet i Oslo har nu kommit ut på marknaden, så situationen bör inte bli mycket värre än nu, vilket är positivt”, fortsätter analyshuset.

PrivataAffärer - Igår: 11:05

”Svenskt skogsinnehav ger attraktiv värdering”

Det skriver Nordea Markets i en analys, där banken samtidigt höjer rekommendationen till köp från behåll med en riktkurs på 11,50 euro. Banken hänvisar också till att trender gynnar användningen av fiberbaserade material i förpackningskartong, mekaniska sågade trävaror och nya produkter, vilket enligt Nordea kommer att leda Stora Enso in på nya tillväxtområden. Stora Ensos aktie, som gick ned 1,8 procent på rapporten i fredags, hade vid 10.

PrivataAffärer - Igår: 10:44

Analys: Risk för utdelningshalvering för Nordea

Det skriver Deutsche Bank i den analys där rekommendationen för aktien sänks från köp till behåll. ”Efter siffror som än en gång missade snittestimat på grund av svaga kärnintäkter och när ledningen gör en översyn av utdelningspolicyn/de finansiella målen så ser vi över våra förväntningar”, skriver Deutsche Bank. Den tyska storbanken tror nu att utdelningsandelen blir 60 procent för i år och 65 respektive 70 procent under kommande två år, mot tidigare förväntan om runt 90 procent per år.

PrivataAffärer - Igår: 10:24

Nordea: Läge ta hem vinsten i Assa Abloy

Det skriver Nordea i en analys på måndagen där banken sänker sin rekommendation till sälj från tidigare behåll med riktkursen 198 kr. Banken konstaterar att Assa Abloys aktie nu handlas till en värdering baserat på rörelseresultatet för de kommande tolv månaderna som ligger nära nivåer där den har toppat under de senaste fem åren. Med minskad förväntad organisk tillväxt de kommande kvartalen räknar Nordea med att värderingen kommer att komma ner till följd av lägre aktiekurs.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.