DN > Utrikes

Wednesday, 17 July, 23:29

DN - 11 jul 19 kl. 13:08

Ny Brårapport: Brott mot barn och unga ökarAnmälningarna om brott mot barn och unga ökar. Sedan 2016 har rån mot minderåriga mer än fördubblats, visar nya siffror från Brottsförebyggande rådet (Brå). Även anmälningar om våldtäkter mot både barn och vuxna fortsätter att öka..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Brårapport, Brottsförebyggande

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny Brårapport, Brottmot , barnoch , unga, ökar
Regeringen - 19 mar 13 kl. 17:46

Rapport om barn som misstänks för brott lämnades till regeringen

Barnombudsmannen har genomfört en granskning av hur de mänskliga rättigheterna respekteras när barn och unga frihetsberövas. Tisdagen den 19 mars lämnades rapporten om barn som misstänks för brott till barn- och äldreminister Maria Larsson. - Det är bra att Barnombudsmannen har tagit fram statistik över hur många barn som suttit i arresten och varit häktade.

Regeringen - 19 mar 13 kl. 17:46

Rapport om barn som misstänks för brott lämnades till regeringen

Barnombudsmannen har genomfört en granskning av hur de mänskliga rättigheterna respekteras när barn och unga frihetsberövas. Tisdagen den 19 mars lämnades rapporten om barn som misstänks för brott till barn- och äldreminister Maria Larsson. - Det är bra att Barnombudsmannen har tagit fram statistik över hur många barn som suttit i arresten och varit häktade.

SR - 31 okt 17 kl. 13:00

Rapport om barn och ungas kulturvanor

Myndigheten för kulturanalys som jobbar på uppdrag från regeringen med att undersöka kulturvanor. Släpper en ny rapport om barn och ungas kulturaktiviteter..

BT - 10 dec 12 kl. 12:42

Brott bland unga ska förhindras

För att förenkla samverkan mellan myndigheter när det gäller ungdomsbrottslighet inför vi nu en sekretessbrytande bestämmelse som innebär att en uppgift i vissa fall ska kunna lämnas från socialtjänsten till polisen utan att sekretessen lägger hinder i vägen. Det är inte helt ovanligt att ungdomar begår brott någon enstaka gång. De flesta går det ändå bra för, men en del utvecklar en kriminell livsstil och fortsätter att begå brott i vuxen ålder.

Newsmill - 31 mar 13 kl. 20:46

Samordnat kompetenscenter för familj och barn efter skakande rapport om barn som berövas sina föräldrar.

http://www.newsmill.se/trackback/49964Professor: Rättssäkerheten för vuxna har sedan ett antal år ifrågasatts i den offentliga debatten.

Polisen - 06 sep 11 kl. 13:01

Så arbetar Polisen med brott mot unga

Antalet anmälningar om misshandel mot barn och ungdomar ökar. Läs mer om vad du kan göra om du misstänker brott eller om du själv har utsatts..

Expressen - 23 jun 14 kl. 15:04

Inget brott bakom unga kvinnans död

Unga kvinnan som hittades död i en lägenhet i Örebro under natten mot lördagen har inte utsatts för något brott. Det visar obduktionsrapporten, enligt polisen. Den man i 20-årsåldern som har suttit anhållen misstänkt för mord är nu släppt och alla brottsmisstankar är avskrivna.

Sydsvenskan - 03 apr 13 kl. 06:30

Grövre brott bland unga

Tre gånger fler 15?17-åringar hamnar i häkte jämfört med 1998. Upprörande tycker många.

SR - 04 jun 13 kl. 14:08

Brott med unga inblandade ska utredas snabbare

Brott där unga är brottsoffer ska utredas snabbare. Det framkommer i en ny utredning som lämnades över till justitieminister Beatrice Ask i dag..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Trump och sexförbrytaren Epstein festar tillsammans i gammal film

Efter att USA:s president Donald Trump tagit avstånd från sexförbrytaren Jeffrey Epstein har en film från NBC:s arkiv fått uppmärksamhet. I filmen syns hur Trump och Epstein skrattar och spanar in kvinnor på en fest..

DN - 5 timmar sedan

Ska vända 0–7 mot Malmö: ”Inget att förlora”

Med mycket boll och högt tempo ska Malmö FF se till att returen i Europa League-kvalet mot Ballymena blir en rolig historia. Trots 7–0 vinst i första matchen. – Det är bara att gå ut och spela sitt eget spel och ha kul på planen, säger Malmös Erdal Rakip till Sydsvenskan.

DN - 6 timmar sedan

Kurdistan raderades i turkisk utgåva av Paulo Coelho

I den turkiska översättningen av Paulo Coelhos roman ”Elva minuter” har en referens till Kurdistan ändrats till ”Mellanöstern”. Den felaktiga översättningen utkom redan 2004 och har passerat 38 utgåvor, men upptäcktes först nu. .

DN - 6 timmar sedan

Nilsson Lindelöf från start i Unitedkross

Victor Nilsson Lindelöf missade Manchester Uniteds första träningsmatch på försäsongslägret i Australien mot Perth Glory (3–0)..

DN - 8 timmar sedan

Turkiska diplomater dödade i Erbil

Minst tre turkiska diplomater har skjutits till döds i Erbil, irakiska Kurdistans huvudstad, enligt Reuters. De ännu okända gärningsmännen ska ha öppnat eld i en restaurang där diplomaterna var på onsdagen..

DN - 9 timmar sedan

Hundratals humanoider invaderar Tekniska museet

På Tekniska museet i Stockholm öppnar på onsdagen utställningen Robots. Hundratals humanoider finns nu att besöka i Museiparken, bland annat receptionistroboten Inkha..

DN - 9 timmar sedan

Helikoptersök efter rån mot växlingskontor i Jönköping

Ett växlingskontor i Jönköping har utsatts för ett rån under förmiddagen, meddelar polisen. Flera personer tog sig in på kontoret med någon form av vapen eller tillhyggen..

DN - 10 timmar sedan

Talibaner tvingar svenska kliniker att stänga

Talibanrörelsen tvingar Svenska Afghanistankommittén (SAK) att stänga flera kliniker i centrala Afghanistan. Orsaken uppges vara att biståndsorganisationen misslyckats med att hålla civila afghaner säkra..

DN - 12 timmar sedan

Tidigare skolanställd döms för barnvåldtäkter

En man i 30-årsåldern döms av Lycksele tingsrätt för tre fall av grov våldtäkt mot barn, flera fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn och en lång rad andra sexualbrott. Sammantaget fälls mannen för 17 brott och döms till 12 års fängelse..

DN - 12 timmar sedan

Island planterar tillbaka sin skog

Island anses vara det land i Europa med minst skog. Innan vikingarna kom dit och högg ner träden fanns lummiga skogar på ön – något som myndigheterna nu försöker plantera tillbaka..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.