Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 19 July, 13:07

Blekinge Läns tidning - 11 jul 19 kl. 13:00

2000 böcker ska bort från stadsbiblioteket i RonnebyDet rensas böcker på biblioteket. – Runt 2000 böcker ska bort, berättar bibliotekarien Anneli Mattsson..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Ronneby, Anneli Mattsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 2000, böckerska , bortfrån , stadsbiblioteketi , Ronneby
SR - 16 okt 17 kl. 13:00

2000 barnböcker på arabiska i bokgåva till svenska bibliotek

I samband med Bokmässan skänkte ett av arabvärldens ledande förlag cirka 2000 böcker till Internationella biblioteket i Stockholm, som ska nå bibliotek och arabisktalande barn i hela Sverige..

E24 - 17 okt 12 kl. 07:04

2000 tjänster bort från Telia

Telia-resultatet var sämre än väntat. Bolaget meddelar även att 2 000 tjänster försvinner..

Skånskan - 17 dec 18 kl. 19:07

SD: Böcker på utländska språk bort från bibblan

ESLÖV
Eslövs kommunfullmäktige antog under måndagskvällen budgeten för 2019. Det var den första från den nya majoriteten där inte bara Socialdemokrater och Moderaterna ingår utan även Liberalerna. Ett SD-förslag om förbud mot böcker ”på utländska språk” väckte debatt på mötet.

YLE - 04 maj 17 kl. 17:53

Osannolikt att Ramsholmen i Ekenäs lyfts ur Natura 2000

Skötseln av naturskyddsområdet Ramsholmen delar meningarna, men det är osannolikt att det lyfts ut ur Natura 2000-nätverket. Underhållet av Hagen, Ramsholmen och Högholmen har en lång och ställvis animerad historia i Ekenäs. Tallarna tände gnistan Det var vid avverkningen av tallarna i Hagen åren 2010-2011 som diskussionen blossade upp.

YLE - 26 jul 17 kl. 17:40

Minns du presidentmötena? Detta har Finland och Ryssland förhandlat om på 2000-talet

I finländsk utrikespolitik ingår att betona förhandlingar ansikte mot ansikte med grannen i öster. Yle Uutiset har gått igenom mötena mellan Finlands och Rysslands presidenter på 2000-talet. Som Rysslands president har Vladimir Putin kommit till Finland fem gånger för samtal på tu man hand med vår president.

YLE - 13 aug 16 kl. 16:07

Lita inte på gamla svampböcker - kan innehålla föråldrad information

Det lönar sig inte att ta sig ut i skogen med en svampbok som gått fått i arv från mormor. I en gammal bok kan en giftig svamp nämligen presenteras som en matsvamp. Det är klokast att välja en färsk svampbok av en inhemsk författare.

Cornucopia - 16 apr 16 kl. 13:19

Bäst att BRF:er amorterar bort skulderna

Det har skrivits många gånger förr - det bästa för en klubbmedlem i en bostadsrättsförening är att föreningen amorterar bort skulderna, gärna genom att medlemmarna tar lån istället. Dels blir räntan avdragsgill och dels är själva amorteringen avdragsgill och staten betalar alltså en del av bostadsrättsföreningens amortering. En amortering på 500 000:- SEK för en medlems del kan innebära en vinst rakt av på 325 000:- SEK för medlemmen.

YLE - 19 dec 16 kl. 06:24

Valde bort Kårkulla: Vi ville ge våra pojkar ett riktigt hem

- Det var i skolan i Helsingfors där Markus och Robin Pinomaa gick som vi föräldrar mötte andra föräldrar i samma situation, inleder pojkarnas pappa Jyrki Pinomaa. Det enda alternativet för boende i början av 2000-talet var samkommunen Kårkulla – och det ville vi inte ha. Alla har rätt att välja boende och hem.

Skånskan - 22 apr 19 kl. 20:00

Vill ha bort machokulturen från gymet

Självförsvar. Armen Doslic övergav läkarutbildningen för kampsporten. Han har tränat både Försvarsmakten och Polisen i israelisk närkamp och arbetar i dag för att göra träningen mer attraktiv för vanligt folk.

Kristianstadsbladet - 15 aug 13 kl. 15:36

883 Barbara Cartland-böcker ges ut


Romance-drottningen Barbara Cartland skrev 883 böcker under sin livstid. Nu, 13 år efter författarens död, ska hela hennes produktion publiceras - däribland 57 böcker som tidigare inte givits ut, skriver BBC. Böckerna kommer att finnas tillgängliga elektroniskt samt som fysiska böcker som trycks efter beställning.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

JUST NU: Långt fängelsestraff för kokainligans ledare

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

FILM: Blekingeekor i härlig kamp

Havet glittrade härligt i solskenet och aningen vind kunde också förnimmas. Det var dags för årets Ärtsoppesegling. 14 blekingeekor möttes i en härlig kamp.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Därför försvann övergångsstället – så ska du passera

Övergångsstället togs bort för att göra passagen tydligare och säkrare. Här rätar trafikingenjör Johan Lind ut eventuella frågetecken för fotgängare, cyklister och bilister vid Borgmästarekajen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Lyckad skräck i barnboksformat

Vår recensent gillar Mårten Dahlrots och Joakim Hanners bok ”Flickan i hörnet”, men varnar för att visa den för alltför unga personer..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Ur helgens (övriga) musikutbud

Det finns alternativ till halmstadpop och festivalmusik. Den kommande helgen bjuder på flera möjliga val för den som vill ha annat. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

HIF Karlskrona har hittat den sista pusselbiten

I måndags anslöt Armi Pärt till truppen när HIF drog i gång säsongen på allvar. Den estniske bjässen har visat vad han går för – nu är kontraktet påskrivet. – Han kommer kunna tillföra laget både storlek och erfarenhet, säger sportchefen Tobias Karlsson.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Bjuder på sommarjazz i parken

Liksom förra sommaren kommer det musikaliska gänget Castell Collection inom kort till Sölvesborg för att underhålla i biblioteksparken. .

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

BILDEXTRA: Följ Karlshamns swimrun direkt

Lördag 20 juli kl. 10.00 kör 2XU Island Challenge igång.

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Värmen kommer tillbaka men sommarvädret får vänta

Varmare temperaturer med lokala regn och åskskurar – så ser helgens väderprognos för Blekinges del ut. Men nästa vecka kan sommaren vara tillbaka..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Vi välkomnar Internationella Engelska skolan till Karlskrona

För några veckor sedan kom det glädjande beskedet att skolinspektionen godkänner Internationella Engelska Skolans, IES, ansökan om utökat tillstånd. Skolan har nu möjlighet att etablera sig i Karlskrona med förskoleklass, grundskola och fritidshem..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.