YLE > Finland

Wednesday, 17 July, 05:23

YLE - 11 jul 19 kl. 12:38

Uzbeker kom till Finland med dåligt förfalskade examensbevis från en sovjetisk skola som har varit stängd i 26 år – nu utvisas 139 och byggbranschen bävarFörfalskade examensbevis har resulterat i att 139 uzbeker har fått utvisningsbeslut under det senaste halvåret, enligt Migrationsverket..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Migrationsverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uzbeker, komtill , Finlandmed , dåligt, förfalskade, examensbevisfrån , en sovjetisk skola som har varit stängd i 26 år nu utvisas 139 och byggbranschen bävar
YLE - 29 sep 15 kl. 05:25

Finland dåligt förberett på att ta hand om tortyroffer

Det är svårt att bedöma hur många av de flyktingar som kommer till Finland som utsatts för tortyr i sitt hemland. Migrationsverkets uppgifter talar för 5–30 procent medan Amnesty bedömer att det kan röra sig om hälften. - Vi har redan tusentals personer i Finland som är tortyroffer och endast resurser att erbjuda terapi åt 150 av dem, säger Mikko Aarnio, juridisk expert vid Amnesty.

YLE - 08 apr 13 kl. 08:59

Professor: Finland dåligt på fiskeripolitik

Finland ligger efter övriga Norden när det gäller fiskeripolitiken. Det anser professorn i miljöekonomi vid Helsingfors universitet, Markku Ollikainen. Han säger till Yle:s radioprogram Ykkösaamu att Finland kan betraktas som något av ett u-land, i synnerhet beträffande laxfisket.

Kristianstadsbladet - 16 maj 13 kl. 11:45

Finland dåligt på könsgruppers rätt


Människorättssituationen för sexuella minoriteter och könsminoriteter är sämre i Finland än i övriga Norden. I en europeisk jämförelse gjord av minoritetsorganisationen Ilga kommer Finland på 14:e plats. Sverige ligger på fjärde plats efter Storbritannien, Belgien och Norge.

YLE - 17 jan 18 kl. 10:02

Snöoväder drar in över Finland - dåligt väglag och ställvis 20 cm snö

Ett ordentligt snöoväder drar in över Finland på onsdagseftermiddagen. Särskilt södra och östra Finland kan begravas i ett ställvis tjugo centimeter tjockt snötäcke..

YLE - 05 dec 12 kl. 07:53

Finland minst korrumperat

Finland är världens minst korrumperade land tillsammans med Danmark och Nya Zeeland. Det anser Transparency International i sin senast rapport om korruption i den offenliga sektorn i världens länder. I fjol kom Finland på en andra plats.

YLE - 05 aug 13 kl. 07:03

HS: Nyland, Österbotten och Egentliga Finland starka

Nyland, Birkaland, Österbotten och Egentliga Finland är de mest konkurrenskraftiga regionerna i Finland, skriver Helsingin Sanomat. Överlag klarar sig regionerna i södra och västra Finland bäst i en jämförelse som regionforskaren, professor Timo Aro har gjort. Aro har jämfört Finlands 18 regioner med varandra under åren 1995-2012.

YLE - 24 apr 16 kl. 11:40

Dåligt väglag att vänta lokalt

Väglaget kan bli dåligt lokalt på efternatten och morgonen i landskapen Egentliga Tavastland, Mellersta Finland och Österbotten på grund av snöfall eller snöblandat regn. Men trafikanterna uppmanas till försiktighet i trafiken också i Egentliga Finland, speciellt i inlandet, samt i Satakunta och Birkaland. Det är bra väglag i hela Finland under söndagen på dagen och på kvällen, berättar Kiira Salokanto, jourhavande vid Trafikverkets vägtrafikantlinje.

YLE - 25 jun 17 kl. 05:09

De kom, de radikaliserades, de normaliserades - är populisterna Nordens nya socialdemokrater?

Populismen i Norden är här för att stanna, trots motgångar, splittringar och identitetskris. Inte ens de senaste turerna kring Sannfinländarna ändrar på det här. Radikaliseringen av partiet skedde inte över en helg.

YLE - 24 jun 15 kl. 17:00

Flyktingarnas första år i Finland

De flydde undan krig, våldsamheter och en mörk framtid i sitt hemland. Nu har flyktingbröderna bott ett år i Finland och står inför helt nya utmaningar och drömmar. Vi hör också familjearbetare Maria Cedergren som tycker att Finland gott kunde välkomna fler flyktingar.

YLE - 06 dec 16 kl. 10:21

Krigsveteran fyller 100 år tillsammans med Finland

Levi Backholm från Sundom fyller 100 år i maj 2017. Krigsveteranen är jämngammal med fosterlandet. För två år sedan var han bjuden på slottsbalen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

F-secures vd varnar för usel IT-säkerhet – uppkopplade apparater i hemmet kan kapas för onda uppsåt och ofta bär ingen ansvar för det

Antalet uppkopplade apparater har ökat kraftigt och fortsätter att göra det. Många av tillverkarna har samtidigt valt att inte satsa pengar på god säkerhet. Det här kan få negativa konsekvenser för konsumenten, men det är möjligt att läget kommer att förbättras en del redan nästa år..

YLE - 11 timmar sedan

Ingåbor bjuder en barnfamilj på gratis semestervecka i Barösund - återstår bara att hitta familjen

Tanken är att en barnfamilj som av olika orsaker inte har möjlighet att åka på semester - till exempel på grund av sjukdom eller svag ekonomi ska få njuta av semestern gratis. Familjen får bo i en stuga i Barösund från 29 juli till 2 augusti..

YLE - 12 timmar sedan

Tuominens kom till Borgå för att träffa sonen - men båtfolket vill ha bensin, butik och få bada bastu

Borgå gästhamn ligger ett stenkast från torget och gamla stan. Men båtfolket saknar den service i centrum som är nödvändig när man rör sig ute till sjöss och är bunden till båten..

YLE - 13 timmar sedan

Handbollspensionären Mikael Källman: Det är fem eller sex klubbar som verkligen satsar på handboll i Finland

Finlands genom tiderna mest framgångsrika handbollsspelare Mikael Källman har varit handbollspensionär i ett par månader. Han säger att det inte är omöjligt att han en vacker dag står vid avbytarbänken som tränare igen..

YLE - 13 timmar sedan

Vattenläckaget vid Malax nya serviceboende kan ta upp till ett halv år att torka

En dåligt fastspänd vattenmätare orsakade troligen vattenläckaget vid bygget av Malax nya serviceboende. Enligt entreprenören kommer det att ta månader att torka och öka kostnaderna, men i bästa fall försenar det inte själva bygget allt för mycket..

YLE - 13 timmar sedan

Importen av begagnade bilar når nytt rekord i år - de flesta importeras från Sverige

Importen av begagnade bilar kommer att nå ett nytt rekord i år. Från januari till juni 2019 ökade importen med 21 procent jämfört med samma period ifjol..

YLE - 13 timmar sedan

Tydligare rutter och förbättringar på utfärdshamnen - Lucille Rosenqvist-Aminoff hoppas att Kopparnäs skulle få ett ansiktslyft

Besökarantalet i Kopparnäs beräknas växa kraftigt inom de kommande åren, och sommargästen Lucille Rosenqvist-Aminoff hoppas att de planerade åtgärderna för att förbättra området verkligen skall bli av..

YLE - 14 timmar sedan

Stopp för bilarna på Kopparnäs stränder i Ingå - 6 förändringar som ska rädda området innan det är för sent

Föreningen som äger det stora friluftsområdet i Kopparnäs-Störsvik tror besökarsiffran kommer fördubblas inom tio år. Det natursköna området ligger endast 50 kilometer från Helsingfors centrum..

YLE - 15 timmar sedan

Polisen agerade rätt när de sköt en man i foten i Vasa

Det kommer inte att inledas en förundersökning angående polisens agerande i Sunnanvik i Vasa för ett par veckor sedan – då polisen tvingades skjuta en hotfull man i foten..

YLE - 15 timmar sedan

EU-kommissionen godkände försäljning av DNA till norska telejätten Telenor

Europeiska kommissionen meddelar att de har godkänt att norska telekommunikationsbolaget Telenor köper över hälften av den finska teleoperatören DNA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.