YLE > Finland

Thursday, 18 July, 05:20

YLE - 11 jul 19 kl. 12:42

Samarbetsförhandlingarna klara: 55 årsverken försvinner men endast en sägs uppLojo har beslutat säga upp en person och tre har sagt upp sig. Den övriga personalminskningen sker genom omfattande omorganiseringar. Främst skär man ner på resurserna inom barn- och ungdomssektorn och social- och hälsovården..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samarbetsförhandlingarna, klara55 , årsverken, försvinnermen , endasten , sägsupp
YLE - 22 maj 17 kl. 15:00

Sju får gå från Svenska Yle - samarbetsförhandlingarna har avslutats

Samarbetsförhandlingarna vid Svenska Yle har avslutats och resultatet är att sju anställda sägs upp. Antalet årsverken vid Svenska Yle minskar med 20. Samtidigt läggs organisationen om så att 42 uppgifter försvinner medan 30 nya kommer till.

YLE - 02 nov 12 kl. 14:48

Yrkesakademin permitterar 130 och tre årsverken försvinner

Samarbetsförhandlingarna vid Yrkesakademin i Österbotten har avslutats. 130 av 333 anställda kommer att permitteras i fem dagar under det här året. Nästa år skall YA spara en miljon euro vilket man försöker göra genom att minska tre årsverken och genom permitteringar.

YLE - 11 jul 19 kl. 12:42

Samarbetsförhandlingarna klara: 55 årsverken försvinner i Lojo

Lojo har beslutat säga upp en person och tre har sagt upp sig. Den övriga personalminskningen sker genom omfattande omorganiseringar. Främst skär man ner på resurserna inom barn- och ungdomssektorn och social- och hälsovården..

YLE - 13 nov 18 kl. 10:07

Samarbetsförhandlingarna vid Ekorosk är avslutade – fem tjänster försvinner

Två personer sägs upp vid avfallshanteringsbolaget Ekorosk och tre tjänster försvinner genom pensionsarrangemang. Efter omorganiseringen kommer bolaget ha 32 anställda..

YLE - 21 apr 15 kl. 15:00

Naturresursinstitutet inleder samarbetsförhandlingar

Naturresursinstitutet Luke inleder samarbetsförhandlingar som kan leda till att 210 årsverken försvinner. Orsaken till samarbetsförhandlingarna är en totalreform av statens forskningsinstitut som skär ner Lukes finansiering med 15 miljoner euro. Samarbetsförhandlingarna berör 725 årsverken inom förvaltning, forskningens stöduppgifter, elitplantsproduktionen samt mätnings- och standardiseringstjänsterna.

YLE - 24 jun 13 kl. 05:53

Halva redaktionen försvinner på ÖT i Karleby

På Österbottens Tidning (ÖT) i Karleby är de anställda oroade över framtiden. Efter samarbetsförhandlingarna blir bara fem personer kvar på redaktionen. Mer än fem årsverken försvinner genom pensioneringar, uppsägningar och förflyttningar.

YLE - 07 dec 16 kl. 20:48

Anvia inleder samarbetsförhandlingar

Anvia inleder samarbetsförhandlingar i koncernens moderbolag. Alla 40 anställda varslas och 25 arbetsplatser är hotade. Anvia Abp inleder samarbetsförhandlingar med hela personalen.

YLE - 02 sep 14 kl. 13:22

KSF Media skär ner med 48 årsverken

Samarbetsförhandlingarna på KSF Media har avslutats idag. 48 årsverken ska bort, nedskärningarna drabbar alla enheter. Från innehållsproduktionen försvinner 30 årsverken.

YLE - 13 nov 14 kl. 12:44

Samarbetsförhandlingar på ishockeyförbundet

Finlands Ishockeyförbund vill omorganisera sin verksamhet och inleder samarbetsförhandlingar som omfattar hela personalen. Samarbetsförhandlingarna kan leda till att upp till åtta årsverken försvinner. Ishockeyförbundet förutspår att förlusten år 2015 kommer att vara 200 000 euro och att situationen inte kommer att förbättras under de närmaste åren.

YLE - 03 dec 14 kl. 11:56

Ishockeyförbundets samarbetsförhandlingar avslutade – så här gick det

Finlands Ishockeyförbunds samarbetsförhandlingar har resulterat i att åtta årsverken försvinner. Dessutom berörs hela personalen av permitteringar i högst två veckor. Ishockeyförbundet meddelade om samarbetsförhandlingarna för tre veckor sedan.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Finsk organisation samarbetar med Facebook för att förebygga självmord - viktigast är ändå att medmänniskorna reagerar

I USA skannar artificiell intelligens materialet på Facebook för att kunna reagera på om någon mår dåligt. I Finland är det här förbjudet och för att förebygga självskadebeteende måste en fysisk människa reagera..

YLE - 8 timmar sedan

Särkänniemis försvunna anakonda är hittad - trillade ner från taket

Den förrymda anakondaungen som gäckat nöjesparken Särkänniemis personal i två veckor har återfunnits, uppger man i ett pressmeddelande..

YLE - 8 timmar sedan

Den försvunna anakondan är hittad - trillade ner från taket

Den förrymda anakondaungen som gäckat nöjesparken Särkänniemis personal i två veckor har återfunnits, uppger man i ett pressmeddelande..

YLE - 9 timmar sedan

SPT: Moomin Characters sätter igång kampanj för att rädda Östersjön - målet är att samla in en miljon euro

Moomin Characters kör år 2020 i gång en kampanj för att stoppa övergödningen i Östersjön tillsammans med John Nurminens stiftelse, skriver SPT. Målet är att samla in minst en miljon euro till arbetet som stiftelsen gör för att rädda Östersjön..

YLE - 10 timmar sedan

Räknemodell ska hjälpa jordbrukare att mäta gårdarnas klimatavtryck: “Här finns mycket positivt att hämta för jordbruket”

Med hjälp av en ny räknemodell som innovationstjänsten Biocode utvecklar ska jordbrukare snart kunna mäta hur mycket utsläpp deras produktion orsakar – men också hur mycket koldioxid gårdarna binder. Med den här informationen kan jordbrukarna i bästa fall göra såväl klimatet som sin egen plånbok en tjänst..

YLE - 12 timmar sedan

Han går från Spanien till Finland och tillbaka - med 1 000 sandkapslar som rest till rymden

Fyra år har jag vandrat för att dricka en kopp kaffe i Ingå, skrattar Jean-François Aillet. Men han vandrar också för ett monument med 7 000 kapslar sand från alla hörn i världen, ett bibliotek för kommande generationer..

YLE - 13 timmar sedan

Irak förtydligar uppgifter om utvisade finska barn - finska utrikesministeriet misstänker att det handlar om ett fall av barnkidnappning

Utrikesministeriet förtydligar tisdagens uppgifter om att barn skulle ha utvisats till Finland från Irak. I ett pressmeddelande på tisdag uppgav det irakiska utrikesministeriet att man bland annat utvisat barn av finsk härkomst..

YLE - 14 timmar sedan

Ärkebiskop Tapio Luoma: Finländarna i lägret al-Hol borde föras hem

Ärkebiskop Tapio Luoma tycker att man borde agera utifrån vad som är barnens bästa. "Barnen har inte kunnat påverka sina föräldrars val"..

YLE - 15 timmar sedan

Toroidion vill öka produktionen och behöver mer pengar - elbilsföretaget i Pojo ger ut nya aktier

Företaget Toroidion i Pojo behöver mera kapital och ger därför ut nya aktier..

YLE - 17 timmar sedan

Ett ryskt flygplan misstänks ha kränkt Finlands luftrum - försvarsminister Kaikkonen: "Vi reagerar politiskt ifall det finns behov"

Ett ryskt flygplan misstänks ha kränkt Finlands luftrum vid finska viken utanför Borgå under morgonen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.