SVT > Inrikes

Tuesday, 16 July, 19:11

SVT - 11 jul 19 kl. 12:38

Ny teknik tar över jobb i butikernaJobben i kassan kommer att bli ännu färre i dagligvarubutikerna. I stället kommer fler inom branschen att arbeta med ny teknik, it och artificiell intelligens. – Det är ett stort skifte på gång, säger Icas koncernchef Per Strömberg..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Icas, Per Strömberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny teknik, taröver , jobbi , butikerna
SvD - 08 sep 14 kl. 22:40

Digital teknik tar över miljoner jobb

Sverige står inför ett teknikskifte som kommer att medföra stora förändringar för arbetsmarknaden de kommande åren. Enligt amerikanska forskare kommer digitaliseringen av jobb inom produktions- och tjänstemannayrken att medföra en kraftigt ökad arbetslöshet. Detta nonchaleras fullständigt av svenska politiker, skriver Anders Wijkman..

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 11 kl. 14:52

Färre svenskar tar jobb i Danmark

Under 2010 började 2 231 svenskar att arbeta i Danmark för första gången. Det är cirka 700 färre än 2009 och 3 700 färre än 2008, visar siffror från den danska skattemyndigheten Skat. Trots att talen förbättrades under fjolårets två sista månader ser Skat Öresunds chef Ernst Larsen inget trendbrott.

DN - 01 dec 15 kl. 12:32

Få jullåtar i butikerna när julhandeln drar igång


Såhär års kan det tyckas att julmusiken börjar dåna från alla håll och kanter. Men enligt en ny undersökning är som mest bara var fjärde låt i butikerna en jullåt. Vad tycker de som är i miljöer där musiken är närvarande hela tiden?.

Cornucopia - 03 jan 17 kl. 08:27

Gartners hypecykel - ny teknik tar lång tid att slå igenom

IT-analysföretaget Gartner har vad man kallar för hypecykeln, som beskriver och redovisar hur ny teknologi hypas och sedan inte lever upp till de hypade förväntningarna och där genombrottet i själva verket ligger många, många år framåt. Högst upp på hypecykeln hittar man just nu t ex självkörande bilar, maskininlärning, uppkopplade bostäder, blockchainteknik och smarta robotar, samma alla framöver kommer sig visa sig inte alls leva upp till hypen.
Gartners hypecykel.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Svensk 3d-teknik tar världen med storm

Det som på 1970-talet började med en svetshjälm har nu utvecklats till en succéprodukt inom filmbranschen över hela världen, skriver Ny Teknik. Här är det svenska 3d-undret från Dalarna..

IDG - 12 mar 14 kl. 12:55

Norsk teknik tar Boxer till mobilen

Betal tv-bolaget Boxer, ägt av statliga Teracom Group, licensierar en norsk teknik för att få ut sitt tv-kanalutbud till även mobiler och surfplattor..

Computer Sweden - 12 mar 14 kl. 12:55

Norsk teknik tar Boxer till mobilen


Betal tv-bolaget Boxer, ägt av statliga Teracom Group, licensierar en norsk teknik för att få ut sitt tv-kanalutbud till även mobiler och surfplattor.

.

Dagens Media - 03 apr 14 kl. 07:23

Ny teknik tar klivet till reklam

Just nu hänger lysande reklamflaggor och vajar på Kungsgatan i Stockholm. En ny teknik med platta, böjliga ljuskällor gör det möjligt..

ÖstersundsPosten - 09 apr 14 kl. 21:10

Ny teknik tar äldre till gamla gator

Tre så kallade "Google-cyklar" har nyligen anlänt till olika äldreboenden i Östersund. Tanken är att ny teknik ska ge dementa mer rörelse och chansen att se sina gamla hemtrakter. – Studier har visat att de dementa mår bättre av cykla genom trakter de känner igen från förr, säger vårdbiträde Malin Jensen..

Nyan - 22 nov 14 kl. 20:00

Mindre enahanda bowling när ny teknik tar skruv

BOWLING. Världens bästa bowlingsspelare spelar med tvåhandsfattning.
Och svensken Jesper Svensson tog hem en stor PBA-tävling i Las Vegas med samma teknik.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Polisens varning: Så stjäl semesterligorna dina pengar

En taktik som grundar sig på exakthet och tempo – det är tjuvarnas metod för att komma över bankkort och plånböcker. – Stöldligorna är väldigt skickliga, säger kriminalkommissarie Jan Olsson på polisens nationella it-bedrägericenter..

SVT - 9 timmar sedan

Experten: Skulle kunna varit motorn som slets loss

I måndags bekräftade Statens haverikommission att delar av det kraschade planet i Umeå bröts loss i luften. Enligt flygsäkerhetsexperten Hans Kjäll skulle en hypotes kunna vara att propellern brast och att motorn då slets loss från planet. – Man antyder ju att ett flertal delar har lossnat från flygplanet under nedfärden, säger han i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 11 timmar sedan

Kokosmjöl återkallas – kan innehålla metallspån

Risenta återkallar kokosmjöl (300 gram) efter att man hittat små metallspån i det, skriver Paulig, som äger Risenta, i ett pressmeddelande..

SVT - 20 timmar sedan

Tre gripna för mord på svenskar i Danmark

Tre personer har gripits misstänkta för inblandning i dubbelmordet på två svenskar utanför Köpenhamn i juni, skriver Kvällsposten..

SVT - 20 timmar sedan

Ordföranden för Yazda: ”Sluta utvisa de yazidier som finns här”

Fortfarande saknas tusentals yazidier efter terrorsektens IS invasion 2015, förklarar Delkhwaz Haciy, ordförande för den globala organisationen Yazda. – Det finns mycket Sverige kan göra, till exempel sluta utvisa de yazidier som finns i Sverige..

SVT - 22 timmar sedan

Trendbrottet: Lika många män och kvinnor är arbetslösa

Arbetslösheten i juni låg på 6,7 procent, det visar färska siffror från Arbetsförmedlingen. För första gången sedan 2011 så är arbetslösheten nu lika stor bland kvinnor och män, något som bland annat beror på att fler utrikesfödda kvinnor är arbetslösa..

SVT - 22 timmar sedan

”Hur välkommen är man med den bakgrunden man har?”

För ungefär fyra år sedan kom Robabah Haidari till Sverige. Hon kom från Iran men har afghanska rötter. I Sverige väntade hon ungefär 2,5 år på uppehållstillstånd.

SVT - Igår: 19:04

Flygplansmodellen inblandad i minst sju incidenter tidigare

Nio personer dog när ett flygplan av modellen Gipps Aero GA8 Airvan kraschade i Umeå i söndags. Det är inte första gången modellen är inblandad i en olycka. På organisationen Bureau of aircraft accidents archives finns sju rapporter om incidenter med planet sedan 2006.

SVT - Igår: 18:10

Här slog planet ned – se olycksplatsen från ovan

Nio personer omkom när flygplanet av modellen Gippsaero GA8 Airvan störtade rakt ner mot marken två kilometer från Umeå flygplats på söndagen. SVT:s reporter Oskar Jönsson besökte olycksplatsen från luften..

SVT - Igår: 16:47

Det senaste om flygkraschen – live från presskonferensen

Med anledning av söndagens flygolycka utanför Umeå kommer Statens haverikommission, som utreder olyckan, att hålla en presskonferens. Följ den direkt här på SVT Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.