Barometern > Nyheter

Saturday, 20 July, 01:33

Barometern - 11 jul 19 kl. 12:16

Stipendium för entreprenörskap delades utAlf Josefssons pris i entreprenörskap gick i år till Jonny Edvardsson och Jan Erik Rendahl från REwood..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Josefssons, Jonny Edvardsson, Jan Erik Rendahl, REwood

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stipendiumför , entreprenörskap, deladesut
Entreprenör24 - 28 nov 13 kl. 15:24

Exklusiv intervju med Prins Daniel om entreprenörskap

Tidigare var han entreprenör och startade en träningskedja. Nu är han prins av Sverige men vet fortfarande ett och annat om att driva företag. Entreprenör24 har snackat med Prins Daniel.

Ekonomistas - 07 mar 16 kl. 05:55

Ny bok om entreprenörskap

Hög ekonomisk tillväxt är något som de flesta tycker är bra. Men när det kommer till hur denna tillväxt skapas så har den traditionella nationalekonomiska teorin inte så mycket att komma med. De vanligaste, traditionella, tillväxtmodellerna säger att tillväxt följer mekaniskt av en ökning i insatsfaktorer, som exempelvis mer fysiskt kapital, mer R&D, eller mer utbildad arbetskraft.

Barometern - 28 maj 14 kl. 06:43

Utbildning i entreprenörskap gör skillnad och behövs i vårt län

"Det handlar ytterst om alla elevers rätt att få lyckas i skolan och skaffa sig det innehåll som behövs för att drömmar skall bli sanna och framtiden ljus." Trots den mörka bild av svensk skola som tecknas i massmedia så sker det fantastiska stunder av lärande, utveckling och kreativitet varje dag för elever, lärare och rektorer runtomkring i vårt Sverige.
Bortom enstaka nedslag och mätningspunkter så finns det verkligt stora uppdraget: att förbereda våra barn och ungdomar för fortsatta studier, arbetslivet och livet i stort.

SmålandsPosten - 29 aug 18 kl. 22:14

Växjö: Lärare prisas – för sitt entreprenörskap i skolan

Växjöläraren Kristoffer Karlsson har tilldelats Sparbanken Ekens stipendium för entreprenörskap i skolan..

Dagensanalys.se - 10 jul 17 kl. 15:44

Digitalisering och entreprenörskap i fokus under Almedalen

Digitalisering och entreprenörskap har varit i tydligt mediefokus under Almedalsveckan. Under veckans första sju dagar omnämndes ämnena i totalt 1180 artiklar i svensk press (735 respektive 445); tio gånger så många som antalet artiklar om mingel. Statistiken kommer från startup-bolaget MyNewsFlash.

Regeringen - 07 maj 18 kl. 09:48

Uppdrag att utbetala medel för en pilotsatsning på entreprenörskap för årskurs 8 och 9

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att utbetala medel till Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) för att IVA, inom ramen för satsningen ”Entreprenörskap för framtiden”, ska utveckla och genomföra en pilotsatsning där elever i grundskolans årskurs 8 och 9 får pröva på företagande under en dag. Uppdraget är en del av den förstärkning av arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga i grundskola, gymnasieskola och på högskola och universitet som aviserades i budgetpropositionen för 2018..

DN - 27 nov 17 kl. 15:36

Thomas Frostberg: Det bästa från två världar – socialt entreprenörskap

Socialt entreprenörskap och social hållbarhet har på senare år blivit högsta mode, så väl inom den ”sociala sektorn” med offentliga aktörer och civilsamhället som bland traditionella entreprenörer..

Sydöstran - 13 maj 19 kl. 14:18

Nye hedersdoktorn föreläser om entreprenörskap

Entreprenören och nye hedersdoktorn Mikael Blomqvist kommer att föreläsa om just entreprenörskap när han kliver upp i BTH:s talarstol på torsdag..

Nya Wermlands Tidningen - 17 nov 12 kl. 08:30

Lärarkonferens om entreprenörskap i skolan

Under två dagar har lärare och elever drillats i entreprenörskap. På plats i Sälen fanns deltagare från både Sverige och Norge..

IDG - 21 nov 12 kl. 11:49

Good Morning 2012: Hållbart entreprenörskap

Temat för årets upplaga av Good Morning, en konferens om entreprenörskap som hålls av Stockholm School of Entreprenuership, var "re-imagine the world"..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Flerfamiljshus i Eksjö brinner fortfarande

Branden som bröt ut i ett flerfamiljshus i Eksjö är delvis under kontroll. Huset går i en vinkel, vid den ena sidan pågår det eftersläckningsarbete, vid den andra är branden ännu inte under kontroll..

Barometern - 3 timmar sedan

50-årsjubileum för stort kroppkakskalas

Om någon kände doften av kroppkakor i Glömminge under fredagen kom det förmodligen från familjerna Schyffert, Nilevi och Nilssons släktkalas där 225 kroppkakor kokades i fyra hus..

Barometern - 4 timmar sedan

Lovewell Junior hade premiär

Lovewell Institute for the creative arts arrangerar musikalworkshops runt om i världen. Sedan 2003 har workshopen arrangerat i Sverige. Under fredagskvällen hade årets junior-deltagare premiär för sin egenkomponerade föreställning..

Barometern - 4 timmar sedan

Region Kalmar varnar för solen

Barometern - 5 timmar sedan

Nybroband ersätter Gyllene Tider

När Gyllene Tider ställer in rycker bandet Blazer Club från Nybro in. .

Barometern - 6 timmar sedan

Avstängd brevlåda skapar förvirring

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.