SVT Debatt > Opinion

Thursday, 18 July, 04:49

SVT Debatt - 11 jul 19 kl. 12:26

”Privatisering botar inte kostnadssjukan””Som konsumenter bryr vi oss inte om att det går allt fortare att producera en bil. Tjänster, däremot, handlar ofta om mänsklig kontakt mellan den som producerar och den som konsumerar. Kvaliteten på ett läkarbesök försämras av att kortas till fem minuter oavsett om det är en privat eller en offentlig mottagning.”.
Läs mer på SVT Debatt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Privatisering, botarinte , kostnadssjukan
Dagensanalys.se - 08 aug 16 kl. 16:00

Chat-botar verkar fungera för Kik

Användare har sänt nästan två miljarder meddelanden till företags-knutna botar i meddelandeappen Kik, enligt företaget självt. Detta bara några månader efter att man lanserat sina chat-botar. Enligt siffror som nyligen släpptes från den Kanada-baserade meddelandeappen Kik så har över 1.

YLE - 25 apr 17 kl. 09:27

Malmska överväger privatisering av dagkirurgi

En privatisering av dagkirurgin vid Malmska i Jakobstad kan bli aktuell. Ny lagstiftning stoppar kommunal operationsverksamhet. Privat dagkirurgi är däremot tillåtet.

Dagensanalys.se - 18 maj 16 kl. 18:23

Google på väg att börja med egna chatt-botar

Det tycks som om Google också öppnat för egna chatt-botar, något som exempelvis Facebook verkar hårdlansera (något vi skrivit om på Dagensanalys.se). Microsofts misslyckande med deras rasistiska bot verkar heller inte skrämma sökmotorjätten.

Dagensanalys.se - 14 mar 17 kl. 10:31

Alla är vi botar på Twitter

En ny studie från University of South Carolina visar att hela 15% av alla konton på Twitter egentligen är botar som styrs av AI. När en liknande undersökning genomfördes 2015 var antalet 5-8,5 %, siffran har alltså fördubblats sedan dess. Totalt handlar det idag om 48 miljoner konton som inte har en levande person bakom sig.

SVT - 22 jun 19 kl. 10:00

Polisen om påståendet om botar: ”Finns ingenting som tyder på att det skulle ha med botar att göra”

Hur illa var näthatet mot Jimmy Durmaz, egentligen? Ett rykte kring att de flesta kommentarer skulle komma från botar uppstod kort efter nyheten. Vissa slog fast det som en sanning.

Dagensanalys.se - 12 maj 16 kl. 11:01

Tusentals nya botar utvecklas för Facebook Messenger

Sociala medie-jätten Facebook har satsat hårt på botar för sin meddelande-app, Messenger – och de saktar visst inte ner på takten. Enligt Facebooks produktchef, Stan Chudnovsky, så finns det ”tiotusentals” utvecklare som jobbar på nya chatbots till appen just nu. Chudnovsky berättade detta under techkonferensen Techcrunch Disruptive i tisdags.

Dagensanalys.se - 04 jul 16 kl. 11:00

Facebook Messengers Botar lovar bättring

En del har kritiserat Facebooks Chatbotar till meddelandetjänsten Messenger, som har lidit en del av buggar och andra barnsjukdomar. Facebook verkar dock fortsätta sin hårdsatsning på tekniken, och lanserar nu en rad förbättringar som ska göra botar mycket bättre. Dessa uppdateringar lanserades nyligen på Facebook Messengers blogg, och innebär sådant som ”Quick Replies” och ”Account Linking”.

Dagensanalys.se - 03 okt 16 kl. 16:00

Många tror på att AI-botar kommer ge bättre kundservice

Enligt en ny studie från OpenText så tror alltså över en fjärdedel konsumenter att AI-botar kommer ge bättre kundservice i framtiden än vad vi har för närvarande. Överraskande nog är det dock inte den åldersgrupp du först tror som har dessa höga förväntningar på robotarna. Istället är det de mellan 35 till 54 år som säger att AI-botar kommer göra framtiden kundsupport till en mer effektiv upplevelse – hela 58 procent av de intervjuade britterna i denna ålder trodde så.

Dagensanalys.se - 23 aug 17 kl. 11:01

P&G är trött på dåliga annonsplaceringar och botar

När Proctor & Gamle ryter till stannar branschen och lyssnar. Jätten är trött på att betala för onlineannonser som inte visats eller hanterats enligt gällande standarder och där botar ersatts av konsumenter. Proctor and Gamle har en annonsbudget om 90 miljarder kronor per år.

Vimmerby Tidning - 17 okt 13 kl. 08:52

”Inget att vinna på privatisering”

Socialdemokrater och vänsterpartister motsätter sig en tänkt privatisering av Hagadal i Hultsfred.
– Vi har inget ekonomiskt att vinna på en privatisering, säger Mattias Wärnsberg (s) som är oppositionsråd i Hultsfred.
.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 15 timmar sedan

”Taiwan stöder Hongkongborna”

”Eftersom det internationella samfundet uttrycker oro för den fortsatta urholkningen av Hongkongs friheter, bör det påminnas om att det som Hongkong står inför idag är också vad världen står inför – ett Kina som saknar respekt för mänskliga rättigheter, politisk frihet och yttrandefrihet”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 17:16

Liberalen: Därför röstar vi ja till von der Leyen

”Jag är övertygad om att kommissionen under von der Leyen kommer värna och stärka rättsstatens principer mot de populistiska regeringar som vill montera ned dessa demokratiska skyddsvallar”, skriver Liberalernas europaparlamentariker Karin Karlsbro..

SVT Debatt - Igår: 17:17

Sverigedemokraten: Därför röstar vi nej till von der Leyen

”Vad som krävs för att stoppa splittringen i Europa är inte mer lagstiftning, reglering och större EU-budget, utan mer frihet, frihandel och en verklig lösning på migrant- och eurokrisen. EU har förlorat sitt ursprungliga fokus på frihandel och von der Leyen utlovar ingen förändring”, skriver Sverigedemokraternas europaparlamentariker Charlie Weimers..

SVT Debatt - Igår: 13:33

”Inför ett tredje juridiskt kön!”

”Jag står alltid upp för frihet av alla slag ekonomisk, social samt fri rörlighet. Därför är det självklart för mig att man borde stödja en lagstiftning för ett tredje juridiskt kön.”, säger debattören..

SVT Debatt - Igår: 11:26

”Civilsamhället kan inte bära mer på sina axlar”

”Ansvariga politiker och myndighetspersoner vägrar att ta ansvar för sina egna beslut. De låter tiden gå och utsätter därmed tusentals asylsökande ungdomar för omänskliga påfrestningar. Sedan faller ansvaret på oss volontärer.

SVT Debatt - I förrgår: 13:38

”Välfärden bygger på stelbenta strukturer”

”Att inte bara acceptera, utan som Lapidus aktivt bejaka Baumols kostnadssjuka är inte konstruktivt – då det i praktiken skulle betyda att Sverige år för år ska lägga mer skattepengar på en vård som inte förbättras”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 14 jul 19 kl. 18:25

”Spermiedemokratin strider mot alla de värderingar vi håller högt”

”Det är dags att vakna och göra upp med Sverigebilden. Vi kan inte låtsas som att vi inte vet och samtidigt ha dubbelmoral i grundlagen”, skriver debattören..

SVT Debatt - 12 jul 19 kl. 13:42

MUF Stockholm: Förändra finansieringen av högskolan

”Idag får universiteten sina ekonomiska medel under förutsättning att studenterna klarar sina kurser. En oundviklig följd blir att det skapas ekonomiska incitament för skolorna att sänka kraven för att bli godkänd. Detta slår i första hand mot studenterna som får med sig bristfälliga kunskaper, men i längden också mot Sveriges förmåga att konkurrera med andra kunskapsdrivna länder”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 11 jul 19 kl. 13:48

”Många greppar efter varje halmstrå i jakten på lindring”

”Det går inte att frångå att alternativa behandlingar kan vara riskfyllda medan många komplementära behandlingar kan bidra till bättre behandlingsresultat och välmående”, skriver debattören..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.