Blekinge Läns tidning > Nyheter

Thursday, 18 July, 15:08

Blekinge Läns tidning - 11 jul 19 kl. 12:19

Vill snabba på hantering av medborgarförslagNu förbereder Ronneby kommun ett nytt system för att hantera medborgarförslag. Kommunjurist Mathias Kågell hoppas att det ska kunna träda i kraft vid årsskiftet. Syftet är att göra det mindre tungrott och få en snabbare och effektivare beslutsprocess..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Ronneby, Mathias Kågell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill snabba, hanteringav , medborgarförslag
Nerikes Allehanda - 20 jan 16 kl. 05:15

Medborgarförslag: Krångla inte till det i onödan

Laxå kommun ansöker om att få bli finskt förvaltningsområde, det vill säga medborgarna får rätt till kommunal service på finska. I Rydbergsdal i Kopparberg ska det under året monteras utomhusbelysning. I Nora invigs en gångfartsväg i sommar.

Skånskan - 04 nov 15 kl. 14:00

Många kritiska mot medborgarförslag

ESLÖV Tanken var att möjligheten till medborgarförslag skulle minska glappet mellan väljare och folkvalda. Men när förslagslämnarna själva fick utvärdera systemet var många kritiska.
”Klantigt”, ”byråkratiskt” och till och med ”förnedrande” blev några av svaren på frågorna i den enkät som kommunen skickade ut.

Skånskan - 23 nov 16 kl. 14:00

Medborgarförslag ses över

SVEDALA Systemet med medborgarförslag ska ses över och det är troligt att det läggs ner i sin nuvarande form. En möjlighet är att de ersätts av så kallade e-förslag och att förslaget måste stödjas av ett visst antal personer för att kunna bli ett ärende hos kommunen. ERWP.

SmålandsPosten - 18 mar 19 kl. 18:11

Medborgarförslag obesvarat efter tre år: ”Man kan bli mörkrädd”

Kerstin Frändebo har väntat på svar på sitt medborgarförslag i snart tre år. För att snabba på beslutsprocessen har kommunfullmäktige satt upp ett mål om att 90 procent av inkomna förslag ska besvaras inom ett halvår..

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 09:00

Medborgarförslag skrotas - tar för lång tid

Möjligheten att lämna Medborgarförslag till kommunen ska tas bort. I alla fall är det vad den parlamentariska kommitté som haft i uppdrag att utvärdera den politiska organisationen som trädde i kraft 2009 föreslår.
Medborgarförslag är ett direktdemokratiskt instrument som innebär att folkbokförda i kommunen kan vända sig direkt till kommunfullmäktige med förslag i olika frågor.

Skånskan - 21 okt 16 kl. 14:00

Medborgarförslag om flitpeng skickat

SVEDALA Jonas Kron fortsätter att kämpa för att flitpengen ska återinföras i Svedala kommun. Nu har han lämnat in ett medborgarförslag och bifogat de 400 namn som hittills skrivit på namninsamlingen.Habiliteringsersättningen eller flitpengen som den också kallas togs bort 2003.

Trelleborgs Allehanda - 28 nov 13 kl. 08:14

Medborgarförslag glömdes bort

2008 beslutade kommunfullmäktige att bifalla ett medborgarförslag angående antirasism. Sedan dess har ingenting hänt.
Mats Sjölin (V) tyckte att det kunde vara en bra idé att Trelleborgs kommun anslöt sig till den Europeiska koalitionen av städer mot rasism (ECCAR).

Nya Wermlands Tidningen - 30 dec 16 kl. 06:00

Avslag för många medborgarförslag

38 medborgarförslag har behandlats politiskt under året. Merparten, 14 stycken, har fått avslag. Under året har endast sex förslag fått bifall.

Skånskan - 22 nov 18 kl. 16:20

Medborgarförslag utreds

HÖRBY Elva medborgarförslag, som har lämnats in av allmänheten till kommunen, väntar på att bli besvarade, visar en redovisning som kommunstyrelsen har gjort. Här finns bland annat förslag om skolbibliotek, bättre trafikmiljö i centrala Hörby och att sända ljudet från fullmäktiges möten på webben. Fler små fotbollsplaner, rökfria zoner runt lekplatserna och en konstgräsplan på Georgshillsskolan är andra medborgarförslag som håller på att utredas..

Västerbottens Folkblad - 13 maj 13 kl. 14:44

Lättare att lämna medborgarförslag

Att lämna in medborgarförslag ska bli lättare och hanteringen ska ske mer öppet. Det föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott efter att ha diskuterat ett medborgarförslag som rör [...].

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Hur kan regeringen tvinga kommunerna att tar emot nyanlända?

Vård, skola och omsorg drabbas av när kommunernas ekonomi inte går ihop på grund av den stora mängden nyanlända. .

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Efter datorstölden – kommunledning kritisk mot polisbeslut

Kommunledningen är kritisk mot polisens beslut att omedelbart lägga ner utredningen kring stölden av SD-kommunalrådet Louise Erixons arbetsdator. Nu undersöks möjligheten att begära en överprövning av nedläggningsbeslutet. .

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Ny festival ska öka kunskapen om demokrati

För första gången går Demokratifestivalen av stapeln i Kungsmarken. Med festivalen vill arrangörerna sprida kunskap om demokrati och jobba aktivt med integration. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

25 år senare – dom efter Estoniakatastrofen

För snart 25 år sedan förliste M/S Estonia på Östersjön, en katastrof där 852 människor omkom. Nu kommer avgörandet i det civilrättsliga målet efter Nordens värsta maritima olycka i modern tid, där två europeiska företag riskerar skadestånd i mångmiljonklassen..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Utredning kring pojkes brott tog nästan två år – tingsrätten kritiska

För nästan två år sedan begick en då 15-årig pojke ett flertal brott i Ronneby kommun. Först under torsdagen blev han dömd för brotten av Blekinge tingsrätt som i sin dom är kritiska till att det dröjt så länge innan ärendet kunde avslutas. – Det ska inte ta sådan lång tid, avsikten är ju att ungdomsmålen ska gå fort, säger domaren Liselott Bäckström..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

TV: Gatumusikanterna är igång på festivalen

Då är det gungande musik på stan igen. Det är gatumusikanterna som dragit igång på årets festival. Många är veteraner..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Efter 18 år - nu är båtträffen tillbaka

Det var 18 år sen sist men nästa vecka är det återigen dags för Karlskrona att intas av flerskrovsseglare från norra Europa. – Den här gången väntar vi 70-80 båtar, men det kan bli fler också, säger Lars Johansson som är med och arrangerar IMM 2019..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Tuff torsdag för länslagen i Gothia Cup

A-slutspelet har kickat i gång i Gothia Cup. Två av länslagen fick känna på det tuffa motståndet. .

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

SVT förlorar mer vintersport

Tidigare i år blev det klart att SVT tappat de flesta sändningsrättigheterna till världscupen och VM i vinteridrotter som längdskidor, alpint och freestyle från 2021 och framåt till kommersiella Nent Group. Nu är det mer på gång. .

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Så blev priset på BLT:s tidigare lokal

BLT:s tidigare redaktionslokal i Ronneby är såld. Köpare blev Socialdemokraterna som påbörjade sin inflyttning under torsdagen. – Vi vill ha en naturlig mötesplats och hoppas att den här lokalen kan bli det, säger Teo Zickbauer, ordförande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.