Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 17 July, 16:24

Dagens PS - 11 jul 19 kl. 12:16

Feds Facebook-oro får Bitcoin att rasaBitcoin tappar mer än tio procent sedan Fed-ordförande Jerome Powell uttryckt oro över Facebooks kryptovaluta Libra. Powell, som förhördes av representanthusets finanskommitté på onsdagen, sade att Facebook först borde åtgärda marknadens oro kring Libra innan man fortskrider med valutan. Han pekade på bland annat frågor gällande penningtvätt, konsumentskydd och finansiella stabilitet. Facebook har sagt att Libra ska lanseras nästa år. Efter senaste raset handlas bitcoin till 11.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Facebook, Bitcoin, Fed, Jerome Powell, Facebooks, Libra, Coinmarketcap, Feds Facebook, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Feds, Facebook-orofår , Bitcoinatt , rasa
Affärsvärlden - 17 jul 12 kl. 09:57

Facebook fortsätter rasa

Facebook tappade 8,1 procent till 28:25 dollar i New York på måndagen. Indexet S&P 500 var samtidigt ned 0,2 procent..

VBL - 03 aug 12 kl. 17:56

Facebook fortsätter rasa på börsen

Facebook har tappat nästan 50 miljarder dollar av sitt värde sedan börsintroduktionen. Kursen sjönk på torsdagsnatten för första gången under 20 dollar..

Dagens PS - 27 mar 18 kl. 07:29

Nytt kryptoförbud – bitcoin föll brant

Twitter förbjuder reklam för kryptovalutor på sin plattform på grund av oro för bedrägerier, rapporterar AFP. Beslutet var väntat baserat på tidigare rapporter och med det ansluter Twitter till Facebook och Google som redan infört liknande förbud. Vid sidan av att det inte kommer att gå att göra reklam för kryptovalutor kommer inte heller samma möjlighet att finnas för initial coin offerings, ICO:s.

PrivataAffärer - 24 jun 19 kl. 13:27

Bitcoin på högsta nivån på 15 månader

Under tidig eftermiddag hade priset dock fallit något, till omkring 10.900 dollar. Så sent som i fredags klättrade priset över 10.

Dagensanalys.se - 05 jan 18 kl. 09:19

Snart flyttar Bitcoin in i Facebook

Den teknik som driver Bitcoin kan bidra till att förbättra Facebook i framtiden, säger Mark Zuckerberg. Som en del av arbetet med att att fixa Facebook under 2018, har Mark Zuckerberg sagt skall skulle fokusera på användningen av ny teknik. En av dessa tekniker är Bitcoin, sade han, i ett ambitiöst inlägg när han berättade att under detta år kommer han att jobba med att laga det som är trasigt i Facebook.

Cornucopia - 18 jun 19 kl. 11:38

Facebook lanserar Libra - privat global valuta med omedelbara transaktioner

Facebook lanserar nu en egen privat valuta, Libra, som baserar sig på blockkedjeteknik, men utan skalbarhetsproblemen och utan volatiliteten i de spekulationsvalutor som funnits. Med i projektet finns i princip alla globala aktörer som betyder något i sammanhanget, inklusive Visa, Mastercard och Paypal.
Libra ska backas upp av tillgångar och därmed ha ett stabilt värde, samt genom att inte alla användare ska dela på alla information om alla transaktioner, även undvika problemen med skalbarhet.

HBL - 03 apr 13 kl. 16:52

Penningsstrul fick STX-koncernens börskurs att rasa

Den koreanska STX-koncernen har stora finansproblem. De negativa nyheterna fick bolagets aktiekurs att rasa med nästan 11 procent på börsen i Seoul på onsdagen.Nyheterna väckte också oro vid varven i Åbo och Raumo, vars verksamhet varit hotad på grund av moderbolagets problem.

VA - 31 jan 18 kl. 07:29

Facebook får bitcoin på fall

Facebook har uppgett att de inte kommer tillåta reklam för kryptovalutor på deras sociala nätverk. Bitcoin rasar under 10 000 dollar. .

Dagens PS - 28 okt 16 kl. 10:00

Fem ”förbjudna” inlägg på Facebook

Dagens PS har bland annat skrivit om hur företag fångar dig i rävsax när du sprider privat information. Det världsledande sociala forumet har tidigare tillstått att det finns tiotals miljoner fejkanvändare, vilket det kan finnas stor anledning att vara uppmärksam på. Facebook fick dessutom för inte så länge sedan svidande kritik för att gå för nitiskt fram med sopkvasten av inlägg, censuren är utom rim och reson, enligt kritikerna och ofoget har fått publicister och medieforskare att rasa.

Kristianstadsbladet - 24 jun 14 kl. 06:44

Facebook-rasister skapar oro

Arabiska våren tydliggjorde kraften i sociala medier. Oro finns att samma styrka nu ska utnyttjas av högerextrema grupper i Europa. - Facebook riskerar att bli en plattform för en utveckling som vi absolut inte vill ha, säger onlinestrategen Annika Lidne.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Uppsägningar, tung börs och rapportsäsong

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Bank-vd:n slår larm: ”Kan bli uppsägningar”
”Arbetet pågår och jag kan inte säga när det blir eller hur många som berörs”, säger Handelsbankens vd Carina Åkerström till Svenska Dagbladet efter morgonens kvartalsrapport. Sandvik gör sig av med 2.

Dagens PS - 1 timme sedan

Sandvik gör sig av med 2.000 anställda

Efterfrågan har svalnat, men ett nytt sparpaket ska ge långsiktigt starka marginaler.  Det skriver Svenska Dagbladet. Tidigare i år fick 450 anställda sparken, och nu får alltså ytterligare 2.

Dagens PS - 2 timmar sedan

E-sportteamet backas av Drake – tar in 35 miljoner

Drake’s e-sportteam 100 Thieves har tagit in 35 miljoner dollar i en ny investeringsrunda. Det skriver New York Post. Det Los Angeles-baserade laget sökte endast 25 miljoner dollar men finansieringsrundan övertecknades snabbt.

Dagens PS - 3 timmar sedan

EU-kommissionen inleder granskring av Amazon

EU-kommissionen bekräftar i dag att en formell konkurrensutredning öppnas mot Amazon för att avgöra om bolaget använder känslig data på ett sätt som bryter mot konkurrensreglerna. ”Europeiska konsumenter köper allt mer på nätet. E-handel har ökat detaljhandelskonkurrensen och inneburit mer valmöjligheter och bättre priser.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Vd:n slår larm: ”Kan bli uppsägningar”

”Det kan komma att bli uppsägningar. Arbetet pågår och jag kan inte säga när det blir eller hur många som berörs.” Det säger Handelsbankens vd Carina Åkerström till Svenska Dagbladet efter morgonens kvartalsrapport.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Streamingsajt tar in 775 miljoner – noteras i dag

Den kinesiska livestreamingplattformen Douyu, som backas upp av Tencent, tar in 775 miljoner dollar i samband med sin notering i USA. Aktien börjar handlas på Nasdaq på onsdagen. Det rapporterar Technode.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Elon Musks nya pryl ska läsa dina tankar

I dagens techbrief kan du läsa om en domstol som bannat Trumps rådgivare från Twitter, en AI-app som blivit ett vitalt fenomen samt Elon Musks nya tankeläsar-teknik. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Domstol bannar Trumps rådgivare från Twitter Roger Stone, tidigare rådgivare och högra hand till Donald Trump, slipper fängelse för att ha brutit mot sin tystnadsplikt kring förundersökningen om kollusion med Ryssland.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Elon Musks nya öronsnäcka ska läsa tankar

I dagens techbrief kan du läsa om en domstol som bannat Trumps rådgivare från Twitter, en AI-app som blivit ett vitalt fenomen samt Elon Musks nya tankeläsar-teknik. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Domstol bannar Trumps rådgivare från Twitter Roger Stone, tidigare rådgivare och högra hand till Donald Trump, slipper fängelse för att ha brutit mot sin tystnadsplikt kring förundersökningen om kollusion med Ryssland.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Fingerprint i pilotprogram med fransk storbank

Fingerprint Cards samarbetar med Giesecke + Devrient Mobile Security för att lansera kontaktlösa biometriska betalkort på marknaden. Kortet använder sig av Fingerprint T-Shape modul som ingår i 1300-serien, enligt ett pressmeddelande. Kortet ingår i det pilottest som nyligen aviserats med franska storbanken Crédit Agricole.

Dagens PS - 7 timmar sedan

JUST NU: Storbanken faller som en sten

Marknaden är uppenbarligen inte nöjd med siffrorna i morgonens rapportsläpp. Stockholmsbörsen öppnar på minus efter att flera börsjättar redovisat sina delårsresultat på onsdagsmorgonen. OMXS-indexet startade ned med 0,4 procent medan OMXS30 backade 0,7 procent direkt i öppningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.