Realtid > Ekonomi

Thursday, 18 July, 11:00

Realtid - 11 jul 19 kl. 12:00

Nordeas mångmiljardprojekt för att byta alla systemSedan 2014 har ett enormt digitalt transformationsprojekt pågått på Nordea. Först 2021 kommer det att vara klart – minst ett år efter den ursprungliga planen. Teknikprojektet ingår som en viktig del i kravspecen när Nordea nu letar ny vd..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Nordea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordeas, mångmiljardprojektför att , bytaalla , system
IDG - 27 sep 17 kl. 06:01

Nordea dumpar sina gamla system – så ser planen ut


Nordeas mångmiljardprojekt Simplification rullar vidare. Nu implementeras systemet Temenos som ska ersätta de gamla systemen. "Det är så digitala företag arbetar, de kan inte ha ett komplicerat backendsystem", säger Jukka Salonen som håller i jätteprogrammet.

Computer Sweden - 27 sep 17 kl. 06:01

Nordea dumpar sina gamla system – så ser planen ut


Nordeas mångmiljardprojekt Simplification rullar vidare. Nu implementeras systemet Temenos som ska ersätta de gamla systemen. "Det är så digitala företag arbetar, de kan inte ha ett komplicerat backendsystem", säger Jukka Salonen som håller i jätteprogrammet.

YLE - 19 apr 17 kl. 14:11

Avbrott i Nordeas banktjänster på söndag

Nästan alla Nordeas tjänster i Finland är ur bruk på söndag. Serviceavbrottet börjar på efternatten klockan 04.00 och beräknas pågå till klockan 18.

SvD - 22 okt 14 kl. 07:36

Miljardkostnad för Nordeas it-system

I Nordeas kvartalsrapport belastas resultatet av en nedskrivning på 344 miljoner euro för ett "it-systembyte". Inte första gången banken gjort nedskrivningar för sitt it-system..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Störningar i Nordeas system

Banken Nordeas internetbank ligger för tillfället nere. Det går heller inte att ta ut kontanter på Nordeas bankomater. Det är oklart vad störningarna beror på, men Nordea för att komma tillrätta med dem.

YLE - 22 sep 13 kl. 19:56

Nordeas nätbank fungerar igen

Nordeas nätbank fungerar nu som normalt efter ett 15 timmar långt avbrott. Också Nordeas bankkort fungerar som de ska. På grund av ett tekniskt fel i samband med underhållsarbete av bankens it-system pågick serviceavbrottet i nätbanken ända fram till 20-tiden på kvällen.

YLE - 20 maj 16 kl. 14:00

Nordeas tjänster fungerar inte på söndag

Nordea påminner om att bankens service inte fungerar på söndag och uppmanar kunderna att förse sig med kontanter i god tid. Serviceavbrottet börjar klockan 4 på söndag morgon och väntas vara över klockan 18 på kvällen. Under avbrottet går det inte att ta ut kontanter från ett konto i Nordea.

YLE - 22 apr 17 kl. 10:41

Paus i Nordeas tjänster på söndag

Så gott som alla Nordeas tjänster i Finland är ur bruk i morgon söndag med början klockan 04.00 på efternatten. Serviceavbrottet beräknas pågå till cirka klockan 18.

YLE - 22 apr 17 kl. 10:41

Paus i Nordeas tjänster på söndag - korten fungerar igen

Så gott som alla Nordeas tjänster i Finland var ur bruk på söndagen med början klockan 04.00. Serviceavbrottet beräknas till vissa delar pågå till cirka klockan 18.

YLE - 16 mar 18 kl. 10:20

"Arrogant, girig, hämndlysten" - svenska tidningar skräder inte orden efter Nordeas beslut om Finlandsflytt

Tidningar i Sverige riktar kritik mot Nordeas ledning efter beslutet att byta hemland till Finland. Nordeas ledning beskylls för att vara arrogant och för att ha avgjort saken med politiska motiv..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Nordea brottas med lägre resultat

Nordeas intäkter backade med 13 procent jämfört med förra året och kostnaderna ökade med sex procent. Periodens resultat minskade med hela 39 procent. “Vår prestation är inte tillfredsställande” säger bankens vd  Casper von Koskull i bankens delårsrapport.

Realtid - 2 timmar sedan

Sagax investerar på ny marknad

Sagax har genom två separata transaktioner förvärvat sju fastigheter i Madrid och en fastighet i Barcelona. Investeringen uppgår sammanlagt till motsvarande 200 miljoner kronor..

Realtid - 19 timmar sedan

Fondförmögenheten i Sverige ökar

Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade under juni  med 152 miljarder kronor och uppgick vid utgången av juni till 4 631 miljarder. Det skriver Fondbolagens förening i en rapport. .

Realtid - 20 timmar sedan

Balder tappade drygt en halv miljard

Fastighetsbolagets resultat efter skatt var nästan 600 miljoner kronor lägre än föregående år. Samtidigt är ambitionen att fortsätta växa. Det framgår av bolagets delårsrapport.

Realtid - 22 timmar sedan

Ingen avsättning till Oktogonen under andra kvartalet

Handelsbanken gjorde inte någon reservering till Oktogonen under det andra kvartalet heller. Det framgår av bankens delårsrapport. .

Realtid - Igår: 09:47

Swedbank sänker utdelningen

Storbanken ändrar sin utdelningspolicy från  75 till 50 procent av vinsten. Syftet anges vara att “stärka bankens kapitalposition”. Det framgår av Swedbanks delårsrapport.

Realtid - Igår: 08:09

Handelsbanken stänger sitt kontor i Polen

Handelsbanken stänger sitt kontor i Warszawa på grund av för svag lönsamhet. Verksamheten i Polen kommer att avvecklas under 2020. .

Realtid - Igår: 15:00

Svensk Exportkredit ökade sin utlåning

Trots att den svenska ekonomin befinner sig i en avmattningsfas är exportföretagen fortsatt välmående. Det framgår av Svensk Exportkredits delårsrapport..

Realtid - Igår: 13:16

“Historisk data inte längre tillräckligt för att ta bra beslut”

Trender baserade på hur marknaden utvecklats historiskt ligger inte sällan till grund för beslut om hur svenska företag ska agera framåt. Problemet med det är att gammal data inte längre är tillräckligt för kunna ta bra beslut. Det skriver Fredrik Ohlsen, CEO på driftleverantören Basefarm..

Realtid - I förrgår: 10:14

Hemfosa vill växa i Finland

Fastighetsbolaget Hemfosas hyresintäkter ökade med 16 procent tack vare en växande fastighetsportfölj. Samtidigt ökade resultatet efter skatt med 13 procent, där ökningen i andra kvartalet var 19 procent. Det visar bolagets delårsrapport.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.