DI > Ekonomi

Monday, 22 July, 13:54

DI - 11 jul 19 kl. 11:56

USA hotar Frankrike med tull på vinUSA:s president Donald Trump har gett sina mest seniora tjänstemän i uppdrag att utreda Frankrikes planer om att införa skatter mot stora teknikföretag, skriver Financial Times. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Frankrike, Donald Trump, Frankrikes, Financial Times

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, hotar, Frankrikemed , tull, vin
SVT - 11 jul 19 kl. 17:30

Frankrike inför digitalskatt – USA hotar med tull på vin

Franska senaten har nu röstat ja till att införa skatter mot stora teknikföretag. Det får USA att se rött, som hotar med tullavgifter på vin..

Kristianstadsbladet - 05 mar 14 kl. 02:51

USA hotar hoppa av G8-möte


USA kommer inte att delta i sommarens G8-möte i Ryssland med mindre än att ryssarna ändrar sitt förhållningssätt gentemot Ukraina, uppger en regeringstjänsteman.G7-länderna USA, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Storbritannien har tidigare fördömt Rysslands kränkning av Ukrainas suveränitet och avblåst förberedelserna inför toppmötet i Sotji.President Obama diskuterade på tisdagen Ukraina-krisen med förbundskansler Angela Merkel.

Barometern - 05 mar 14 kl. 06:39

USA hotar hoppa av G8-möte

USA kommer inte att delta i sommarens G8-möte i Ryssland med mindre än att ryssarna ändrar sitt förhållningssätt gentemot Ukraina, uppger en regeringstjänsteman. G7-länderna USA, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Storbritannien har tidigare fördömt Rysslands kränkning av Ukrainas suveränitet och avblåst förberedelserna inför toppmötet i Sotji. President Obama diskuterade i går Ukraina-krisen med förbundskansler Angela Merkel.

Kristianstadsbladet - 05 mar 14 kl. 01:40

USA hotar hoppa av G8-möte


USA kommer inte att delta i sommarens G8-möte i Ryssland med mindre än att ryssarna ändrar sitt förhållningssätt gentemot Ukraina, uppger en regeringstjänsteman.G7-länderna USA, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Storbritannien har tidigare fördömt Rysslands kränkning av Ukrainas suveränitet och avblåst förberedelserna inför toppmötet i Sotji.President Obama diskuterade på tisdagen Ukraina-krisen med förbundskansler Angela Merkel..

BT - 05 mar 14 kl. 01:40

USA hotar hoppa av G8-möte

USA kommer inte att delta i sommarens G8-möte i Ryssland med mindre än att ryssarna ändrar sitt förhållningssätt gentemot Ukraina, uppger en regeringstjänsteman. G7-länderna USA, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Storbritannien har tidigare fördömt Rysslands kränkning av Ukrainas suveränitet och avblåst förberedelserna inför toppmötet i Sotji.President Obama diskuterade på tisdagen Ukraina-krisen med förbundskansler Angela Merkel..

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 14 kl. 01:42

USA hotar hoppa av G8-möte

USA kommer inte att delta i sommarens G8-möte i Ryssland med mindre än att ryssarna ändrar sitt förhållningssätt gentemot Ukraina, uppger en regeringstjänsteman. G7-länderna USA, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Storbritannien har tidigare fördömt Rysslands kränkning av Ukrainas suveränitet och avblåst förberedelserna inför toppmötet i Sotji..

Dagens PS - 02 jul 19 kl. 07:37

USA hotar EU med ännu högre tullar

Handelsutskottet i Donald Trumps administration hotar EU med ytterligare tullar på totalt 4 miljarder dollar per år. Utspelet är det senaste i en infekterad konflikt mellan de två unionerna som pågått i över 15 år. Det rapporterar Wall Street Journal.

Dagens PS - 17 mar 17 kl. 11:20

USA hotar Nordkorea militärt

Enligt USA:s utrikesministrer Rex Tillerson är tålamodet med Nordkorea slut. Han deklarerar att ”alla alternativ”, däribland ett militärt ingripande, ligger på bordet. Det här sade Ttillerson vid ett besök i Seoul i dag, fredag, enligt Bloomberg News, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

SvD - 23 apr 14 kl. 07:15

USA hotar Ryssland med nya sanktioner

USA hotar Ryssland med än mer långtgående sanktioner om landet inte trappar ner spänningarna i Ukraina. Det meddelade USA:s utrikesminister John Kerry sin ryske kollega Sergej Lavrov under ett telefonsamtal på tisdagskvällen..

SvD - 23 apr 14 kl. 07:15

USA hotar Ryssland med nya sanktioner

USA hotar Ryssland med än mer långtgående sanktioner om landet inte trappar ner spänningarna i Ukraina. Det meddelade USA:s utrikesminister John Kerry sin ryske kollega Sergej Lavrov under ett telefonsamtal på tisdagskvällen..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Stockholmsbörsen kring nollstrecket – storbanker i botten

Stockholmsbörsen handlades svagt nedåt vid lunchtid på måndagen. Nyhetsflödet var måttligt, men efter förra veckans störtskur av rapporter kom i stället ett intensivt flöde av rekommendationsändringar..

DI - 1 timme sedan

Halliburtons resultat bättre än väntat under andra kvartalet

Oljeservicejätten Halliburton redovisar en omsättning i linje med förväntningarna under andra kvartalet, medan det justerade resultat per aktie var högre än väntat..

DI - 1 timme sedan

Strategen: Därför ska du rata världens största marknad

Genom handelsplattformar på nätet har det blivit möjligt för privatpersoner att börja spekulera på världens största finansmarknad – valutamarknaden. Men trots möjligheten till stora vinster anser SEB:s valutastrateg Richard Falkenhäll att småsparare gör bäst i att hålla sig borta. ”Det är komplicerat och man förvånas ganska ofta”, säger han.

DI - 1 timme sedan

Europeisk storbank överväger säga upp tusentals anställda

Den italienska storbanken Unicredit överväger att säga upp tusentals anställda samt sänka rörelsekostnader som en del av en ny strategisk plan. .

DI - 1 timme sedan

Signaler om kommande räntesänkningar väntas från ECB

Europeiska centralbanken väntas på torsdag signalera att en räntesänkning är på väg..

DI - 2 timmar sedan

Storbanken lyfter köksbolaget – aktien ska upp 24 procent

Nobias rapport för det andra kvartalet bjöd på ett resultat som var bättre än vad Nordea hade räknat med, och för det andra halvåret räknar banken med att kökstillverkaren ska börja uppvisa stabil vinsttillväxt igen..

DI - 2 timmar sedan

Japansk miljardbaksmälla efter jätteaffär

Fredagens jätteaffär i bryggeribranschen där japanska Asahi köper Anheuser-Busch Inbevs verksamhet i Australien fick ett kyligt mottagande på Tokyobörsen. Totalt rasade Asahi 8,9 procent vilket innebär att bryggerijättens börsvärde krympte med omkring 19 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg.

DI - 2 timmar sedan

Svensk export på frammarsch när kronan är svag

I spåren av den svaga kronan fortsätter exportnäringen i Sverige framåt.  Detta enligt Svensk exportkredit, som har sett en stor ökning av kunder under årets första halva.  ”Vi har breddat vår kundgrupp för att främja svensk export och öka dess konkurrenskraft”, säger Catrin Fransson, vd på SEK..

DI - 2 timmar sedan

Förlust och minskad försäljning för Studsvik – aktien backar

Kärnkraftsbolaget Studsvik redovisade ett rörelseresultat på minus 8,1 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket kan jämföras med plus 2 Mkr under samma period i fjol. Aktien backar med 2,6 procent efter att rapporten publicerats. .

DI - 2 timmar sedan

Uppgifter: Massflykt från regeringen om Boris Johnson vinner

Omkring 12 brittiska ministrar väntas avgå innan onsdag. Det skriver Gordon Rayner, the Daily Telegraphs politiska redaktör, på twitter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.