Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 24 July, 10:34

Dagens PS - 11 jul 19 kl. 12:02

BILDER: 80-åriga bilklassikern går i gravenVolkswagens sista bubbla-bil har lämnat fabriken i mexikanska Puebla, rapporterar Reuters. Volkswagens klassiska Bubbla har tillverkats i över 80 år. OBS! Arkivbild.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Bilder, Puebla, Reuters, Bubbla, OBS, Nazityskland, SUV, Volkswagen, Tiguan SUV, Tarek SUV, BILDER, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BILDER, 80-åriga, bilklassikern, gåri , graven
YLE - 29 okt 14 kl. 15:43

Åtal för försök till sexköp av minderåriga i Hangö

En Hangöbo som misstänks ha skickat textmeddelanden till minderåriga flickor med förslag om sexköp åtalades i Västra Nylands tingsrätt i dag (29.10). Mannen bestrider samtliga åtalspunkter.

Nyheter 24 - 21 sep 15 kl. 08:17

Säkerhetsbrister i iOS 9 – så kan obehöriga se alla dina bilder

Sedan Apples släppte iOS 9 i förra veckan är det många som uppdaterat sin iPhone. Men inte helt riskfritt, visar det sig, då det enligt trovärdiga "I Download Blog" går att komma åt såväl bilder som kontakter trots att lösenord eller Touch ID är aktiverat.Vid varje uppdatering rapporteras det om säkerhetsluckor i iOS, så är det, men just den här gången verkar det vara väldigt lätt för någon med ond agenda som kommit över din telefon att genomföra "hacket".

Kristianstadsbladet - 07 sep 14 kl. 13:40

3 000-åriga fynd i bronsåldersgrav

Det handlar om 3 300 år gamla bilder på bland annat djur, verktyg och en liten människogestalt.Två experter på hällristningar har i ett privat forskningsprojekt identifierat nio tidigare inte kända figurer i Sveriges största bronsåldersgrav, Kungagraven i Kivik på Österlen.
- Vår i särklass mest intressanta upptäckt någonsin, säger arkeologen Tommy Andersson entusiastiskt.

BT - 07 sep 14 kl. 13:40

3 000-åriga fynd i bronsåldersgrav

Det handlar om 3 300 år gamla bilder på bland annat djur, verktyg och en liten människogestalt. Två experter på hällristningar har i ett privat forskningsprojekt identifierat nio tidigare inte kända figurer i Sveriges största bronsåldersgrav, Kungagraven i Kivik på Österlen.- Vår i särklass mest intressanta upptäckt någonsin, säger arkeologen Tommy Andersson entusiastiskt.

BT - 07 jan 15 kl. 20:50

Flera publicerar Charlie-bilder

Mediecheferna i Sverige fördömer onsdagens attentat mot Charlie Hebdo. Flera sajter valde redan samma dag att publicera bilder från tidningen. Medieföretagens chefredaktörer är eniga i sina fördömanden av attacken mot Charlie Hebdo,"Det är en attack mot yttrande- och pressfrihet och alla de demokratiska värden som vi tror på.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Efter 7-årigs flickas uppmaning – nu samlar hon in bilder på kvinnliga professorerMer om tävlingen

STOCKHOLM. Joanna Rubin Dranger, professor i illustration på Konstfack, utlyste igår en bildtävling där vem som helst kan skicka in sina bidrag på kvinnliga tecknade figurer.Gör man en snabb bildgoogling på ordet "professor" så får man nämligen upp – nästan uteslutande – bilder på gråhåriga män iklädda vita rockar.

Dagensanalys.se - 19 apr 17 kl. 17:11

Framtidens Facebook skrivs i bilder

The Amazing Society har skrivit ihop sina intryck och analys ifrån Facebook F8. Det handlar om bilder och rörligt material – drivmedlet som för internet framåt. Om Facebook är motorn som driver internet är bilder och rörligt material drivmedlet som får den att fungera och för utvecklingen framåt.

YLE - 21 jan 15 kl. 17:38

”Obehöriga specialklasslärare kan vara väldigt kompetenta”

Zacharias Topeliusskolan har inga behöriga specialklasslärare, ändå tycker Förbundet de utvecklingsstördas väl att skolan har bra undervisning. Men det är trångt och ekar för mycket i skolhuset. Skolan har lediganslagit sju tjänster eftersom de specialklasslärare som idag jobbar på skolan inte är behöriga.

YLE - 10 jul 12 kl. 14:04

Bilder av Ensamme George visas i Kristinestad

Den nyligen avlidna hundraåriga jättesköldpaddan Ensamme George ingår i sommarens stora fotoutställning om Galapagosöarnas natur på Bottenhavets sjukhus i Kristinestad. Den världsberömda Ensamme George var sista individen av den underart som levt på ön Pinta. Fotoutställningen består av över 100 bilder och skriftlig information om Galapagosöarnas natur.

Nyheter 24 - 18 okt 13 kl. 18:06

Rödhåriga elever slogs i "South Park"-inspirerad misshandel"Ginger Kids"

ROTHERHAM. I avsnittet "Ginger Kids" av "South Park" tar karaktären Cartman strid mot de rödhåriga barnen. Nu tros den populära teveserien ha lett till verklig misshandel av rödhåriga barn på en skola i engelska Rotherham.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Alibaba öppnar sin e-handelsplattform för USA

Kinesiska e-handelsjätten Alibaba öppnar nu upp sin plattform för amerikanska säljare för första gången någonsin. Det rapporterar Bloomberg News. Trots det stundande handelskriget mellan USA och Kina uppger John Caplan, vd för Alibabas nordamerikanska verksamhetssatsning, till Bloomberg att han förväntar sig en stark amerikansk efterfrågan på jordbruks- och konsumentprodukter.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Sommarens framgångsrecept – vila dig i form

En liten sommarkrönika om att ta hand om sig själv och bygga upp välbehövliga reserver inför nya utmaningar. En viktig nyckel till framgång är återhämtning. Sedan kan återhämtning på bästa sätt se olika ut för olika personer.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Snapchat krossar estimat – aktien rusar

I dagens techbrief kan du läsa om drönare, Netflix nya budgetalternativ samt Snapchats kvartalsrapport som krossar analytikernas estimat. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. UPS söker tillstånd för drönarleveranser United Parcel Service (UPS) söker tillstånd från amerikanska staten för att öppna ett leveransnätverk med drönare.

Dagens PS - 1 timme sedan

Chock: Vd:n lämnar efter bara 10 månader

Schweiziska kemibolaget Clariant meddelar att vd Ernesto Occhiello sagt upp sig från företaget på grund av privata skäl. Han lämnar med omedelbar effekt bara 10 månader efter att han tillträtt. Fram tills en ersättare hittats kommer styrelseordförande Hariolf Kottman ta över vd-ansvaret.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Kan du dra ned på duschandet?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. I går rapporterade Dagens PS om risken för vattenbrist i stora delar av landet på grund av värmeböljan under sommaren.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Skanska mer än dubblar vinsten

Byggbolaget Skanska redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Här är EU:s lista om USA inför biltullar

EU har förberett en lista över amerikanska produkter värda 35 miljarder euro mot vilka man tänker införa tullar om USA gör det först mot EU:s bilsektor. Det har handelskommissionären Cecilia Malmström uppgett, rapporterar Reuters. ”Vi kommer inte att acceptera hanterad handel, kvoter eller frivilliga exportbegränsningar, och skulle det bli tullar så kommer vi att ha en ombalanserande lista”.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Bankgiganten gör ny storförlust

Tyska storbanken Deutsche Bank redovisar minskande intäkter under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Banken gör också en förlust. Justerat för transformeringseffekter redovisar storbanken en vinst.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Amerikanska teknikjättar under lupp

USA:s justitiedepartement meddelade på tisdagskvällen att det inleder en monopolutredning av stora teknikföretag. Myndigheten nämnde inte några bolag vid namn men sade att man tänker titta på nätplattformar som dominerar inom sök, social media och detaljhandel. Amazon, Alphabet, Facebook och Apple tappade samtliga under efterhandeln på tisdagen, noterar CNBC.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Glada nyheter lyfter Asienbörser

Här är förklaringen till att börserna är i positivt territorium nu på morgonen, svensk tid. Enligt Omni Ekonomi är USA i färd med att möta Kina i den pågående handelskonflikten. Det här får alltså de asiatiska börserna att lyfta, särskilt i Kina där Shenzhen strax efter klockan 05 svensk tid ledde uppgångarna med ett plus på 1,5 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.