Barometern > Nyheter

Friday, 19 July, 12:02

Barometern - 11 jul 19 kl. 11:44

Får ersättning efter friande dom - beviljas 75 000 kronorDet var i november förra året som ett stort bråk bröt i Virserum och en man fördes till sjukhus med allvarliga skador. Två män åtalades för mordförsök, men friades. Nu beviljas de pengar efter att ha suttit i häkte under två månader..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Virserum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Får ersättningefter , friande, dom, beviljas75 , 000kronor
YLE - 26 aug 17 kl. 08:17

Offren som fått bestående men i knivattacken kan få ersättning

De personer som skadades i samband med knivattacken i Åbo torde ha rätt till ersättning från Statskontoret i Finland. Personer som skadats i Finland i samband med att ett brott har begåtts kan nämligen få ersättning från Statskontoret. Det här gäller finländare men också personer som är bosatta i något annat EU-land.

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Frihetsberövad får ersättning

En person satt frihetsberövad en tid förra sommaren och får nu ersättning från Justitiekanslern efter att ha blivit friad från brottsmisstankarna. .

Skånskan - 15 jun 18 kl. 14:00

Häktad beviljas ersättning

Eslöv En man i 30-årsåldern beviljas nästan 13 000 kronor i ersättning från staten efter att ha suttit frihetsberövad i åtta dygn i december förra året.Mannen anhölls och frihetsberövades i mitten av december misstänkt för försök till grov utpressning. Två dagar senare häktades han, men åtal väcktes aldrig och efter sex dagar släpptes mannen fri från häktet.

GöteborgsPosten - 31 jan 13 kl. 15:06

Spårvägens vd begär 151 000 i ersättning

Spårvägens vd bör dömas till böter på 10 000 kronor, enligt åklagaren. Själv vill han ha ersättning med 151 000 kronor vid en friande dom..

GöteborgsPosten - 31 jan 13 kl. 15:06

Hans advokat begär 151 000 i ersättning

Spårvägens vd bör dömas till böter på 10 000 kronor, enligt åklagaren. Hans advokat lämnade in en begäran om ersättning vid friande dom: 151 000 kronor.

Dalarnas tidningar - 11 jul 14 kl. 09:14

Ersättning för fängslad tid

Mannen anhölls i slutet av 2013 och ett mycket allvarligt åtal skrevs fram avseende våldtäkt mot barn. Falu tingsrätt dömde honom. Mannen satt kvar i häkte till lagakraftvunnen dom.

DalaDemokraten - 11 jul 14 kl. 09:14

Ersättning för fängslad tid

Mannen anhölls i slutet av 2013 och ett mycket allvarligt åtal skrevs fram avseende våldtäkt mot barn. Falu tingsrätt dömde honom. Mannen satt kvar i häkte till lagakraftvunnen dom.

Nyan - 05 sep 18 kl. 06:00

”Gamla bevisen räcker för friande dom”

Bevismaterialet var i stort det samma då Åbo hovrätt inledde behandlingen av den så kallade Wirrans-härvan på tisdagen. Hovrätten ska med andra ord gå igenom bevisningen från tingsrätten och sedan ta ställning till om tingsrättsdomen var korrekt. Åklagaren yrkar skärpta domar medan de svarande, Wirakarn Srichoochat-Jordan, Nicholas Jordan och juristen Marcus Måtar yrkar att alla åtal förkastas.

Kristianstadsbladet - 12 jun 14 kl. 05:45

Okända skyttars offer får ersättning


Den morddömde Malmöskytten Peter Mangs friades av hovrätten i Malmö från ett mord och fem mordförsök. Därmed fick inte de brottsoffer som omfattades av de friande domarna något skadestånd.Nu får de i stället ersättning från Brottsoffermyndigheten.

BT - 12 jun 14 kl. 05:45

Okända skyttars offer får ersättning

Den morddömde Malmöskytten Peter Mangs friades av hovrätten i Malmö från ett mord och fem mordförsök. Därmed fick inte de brottsoffer som omfattades av de friande domarna något skadestånd. Nu får de i stället ersättning från Brottsoffermyndigheten.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Rivning stör fortfarande boende: ”Öronbedövande oväsen”

Den 24 juni startade rivningen av betforladan i Mörbylånga. Trots klagomål till kommunen gällande brist på information och hög ljudnivå störs fortfarande boende av arbetet. .

Barometern - 1 timme sedan

Misstänkt inbrott ledde till narkotikabrott

En person tyckte sig se ett inbrott och larmade polisen. Det visades sig dock inte röra sig om ett inbrott, men de misstänka tjuvarna var inte helt oskyldiga. .

Barometern - 2 timmar sedan

Beskedet: Nya provsvar om vattnet i Böda

För höga tarmbakterier i Böda hamn gjorde att kommunen valde att avråda människor att bada där. Nu har kommunen fått nya provsvar. .

Barometern - 3 timmar sedan

Landsbygdspengar lyfter förening

Just nu pågår en totalrenovering av Bäckebo Goif:s klubbstuga. – Det här betyder mycket för oss och är en fin gest från kommunen, säger Rolf Persson. Bäckebo.

Barometern - 3 timmar sedan

När Ölands befolkning ökar finns Bödastyrkan på plats

Varje sommar sätts Bödastyrkan ihop av jourhavande brandmän för att kunna stötta styrkan i Löttorp under Ölands mest befolkade veckor. .

Barometern - 3 timmar sedan

Ängö: Unik tomt till salu: ”Oerhört ovanligt ”

Kanske den sista obebyggda tomten på Ängö. Det är så mäklarannonsen inleds och trots att den bara legat ut i lite mer än ett dygn har den väckt stort intresse. .

Barometern - 3 timmar sedan

Lennart Andersson

Barometern - 3 timmar sedan

Sven Lilja

Barometern - 3 timmar sedan

Myrthel Blomqvist

Barometern - 3 timmar sedan

Barbro Karlsson

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.