GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 19 July, 06:33

GöteborgsPosten - 10 jul 19 kl. 22:50

Netanyahu kompromisslös om bosättningarUnder president Donald Trumps styre har USA erkänt Jerusalem som Israels huvudstad samt landets annektering av de syriska Golanhöjderna. Israeliska medier har spekulerat i om premiärminister Benjamin Netanyahu i gengäld skulle acceptera att avveckla bosättningar om det föreslås i Trumpregeringens kommande fredsplan. Spekulationer som Netanyahu på onsdagen satte punkt för..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Donald Trumps, USA, Jerusalem, Israels, Golanhöjderna, Benjamin Netanyahu, Trumpregeringens, Netanyahu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Netanyahu, kompromisslösom , bosättningar
BT - 18 jan 13 kl. 08:21

Netanyahu lovar bevara bosättningar

Allt annat än en storseger för Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och hans högerkoalition Likud-Yisrael Beiteinu i valet på tisdag vore en jätteskräll i en politisk situation där oppositionen inte tycks komma till skott. I en intervju med tidningen Maariv i dag lovar Netanyahu att inga bosättningar på den ockuperade Västbanken kommer att avvecklas om han vinner valet.
- Dagen då schaktmaskiner ryckte upp judars hem ligger bakom oss, inte framför oss, säger Netanyahu till tidningen.

UNT - 18 jan 13 kl. 08:19

Netanyahu lovar bevara bosättningar

I en intervju med tidningen Maariv i dag lovar Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att inga bosättningar på den ockuperade Västbanken ska avvecklas om han och hans högerkoalition vinner valet på tisdag.(TT).

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Netanyahu bygger nya bosättningar

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har beordrat byggandet av 300 nya bostäder i den judiska bosättningen Beit El på Västbanken.Det tillkännagav han några timmar efter att parlamentet beslutat att inte legalisera vissa nybyggda bosättningar i Ulpana. Bosättningarna på palestinsk mark på Västbanken och i östra Jerusalem är olagliga enligt internationell rätt och flera av dem har Knesset gått med på att ta bort i enlighet med fredsplanen från 2003, uppger BBC News..

BT - 21 mar 13 kl. 16:17

Obama: Sluta bygga bosättningar

Israel måste stoppa utbyggnaden av bosättningar, och palestinierna måste inse att Israel kommer att förbli en judisk stat. Efter glansiga ceremonier skärpte president Obama tonen vid sitt Mellanösternbesök i dag. Vid tiotiden på förmiddagen anlände Barack Obama till Ramallah på Västbanken med helikopter.

Sydsvenskan - 30 jul 15 kl. 03:14

Israel godkänner nya bosättningar

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har godkänt 300 nya bosättningar på den ockuperade Västbanken.Samtidigt tillkännagavs planeringen av ytterligare omkring 500 bosättningar i östra Jerusalem. USA:s utrikesdepartement uppger att man är "mycket oroad" över den utökade bebyggelsen, som även fördöms av EU och FN.

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 15 kl. 03:14

Israel godkänner nya bosättningar

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har godkänt 300 nya bosättningar på den ockuperade Västbanken.Samtidigt tillkännagavs planeringen av ytterligare omkring 500 bosättningar i östra Jerusalem. USA:s utrikesdepartement uppger att man är "mycket oroad" över den utökade bebyggelsen, som även fördöms av EU och FN.

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 16:55

Planerade bosättningar möter kritik

Israels beslut att "förstatliga" 400 hektar mark på Västbanken har mötts av kritik både inifrån Israel och från den eviga bundsförvanten USA.
USA kallar beslutet "kontraproduktivt" i förhållande till de ansträngningar som görs för att nå en tvåstatslösning på den segdragna konflikten och manar Israel att tänka om, enligt Reuters.De cirka 400 hektaren mark ligger i närheten av Betlehem och enligt uppgifter i israelisk radio togs beslutet som svar på kidnappningen och mordet på tre israeliska tonåringar i juni.

BT - 01 sep 14 kl. 16:55

Planerade bosättningar möter kritik

Israels beslut att "förstatliga" 400 hektar mark på Västbanken har mötts av kritik både inifrån Israel och från den eviga bundsförvanten USA. USA kallar beslutet "kontraproduktivt" i förhållande till de ansträngningar som görs för att nå en tvåstatslösning på den segdragna konflikten och manar Israel att tänka om, enligt Reuters.De cirka 400 hektaren mark ligger i närheten av Betlehem och enligt uppgifter i israelisk radio togs beslutet som svar på kidnappningen och mordet på tre israeliska tonåringar i juni.

Helsingborgs Dagblad - 16 jan 13 kl. 09:56

Rekordår för israeliska bosättningar

Israeliska myndigheter har begärt in offerter för ytterligare 198 bostäder på den ockuperade Västbanken, uppger en israelisk frivilligorganisation. Enligt en rapport publicerad av en annan organisation, Fred nu, var 2012 ett rekordår för byggen i bosättningar. Premiärminister Benjamin Netanyahu gav under året grönt ljus för 6 676 nya bostäder i bosättningar..

Kristianstadsbladet - 17 nov 15 kl. 14:00

Israel går vidare med bosättningar

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har godkänt försäljning av mark för byggandet av 454 bostäder i två bosättningar i östra Jerusalem, enligt en regeringstjänsteman. Bygget av 436 hem i bosättarområdet Ramat Shlomo, på land som Israel ockuperade 1967, godkändes 2012.(TT).

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Häcken bekräftar: Celik lämnar klubben

"Vi har tagit ett gemensamt beslut om att bryta avtalet".

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Kamp om rättsstaten i EU

Väst trycker på mot öst när kampen om rättsstatens principer fortsätter i EU..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Skärpt straff för brott mot knivlagen väntas

Straffet för brott mot knivlagen kan skärpas, säger justitieminister Morgan Johansson (S) under en pressträff på torsdagen..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Minst 33 döda i anlagd brand i Japan

Minst 33 personer har omkommit i en brand i en animationsstudio i den japanska staden Kyoto. Fler än 35 människor har skadats, tio av dem allvarligt..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Collector ökade omsättningen med 27 procent

Göteborgska nischbanken Collector är populär hos företagskunder och ökar stort..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Presschef blir kommissionär i EU

Vad EU-kommissionen tycker och tänker har chefstalesmannen Margaritis Schinas förklarat på otaliga presskonferenser de senaste åren..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Rekordstarkt Volvo förbereder inbromsning

Lastbilsjätten Volvo accelererar. Både kvartalsvinsten och omsättningen slår rekord..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Åklagare lägger ner polisförundersökning

Polisen som körde ihjäl en person under en utryckning i Gottsunda i Uppsala gjorde inget fel. Det konstaterar åklagaren som tidigare i veckan lade ner förundersökningen om vållande till annans död rapporterar lokala medier..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Klart: Här är Kosovare Asllanis nya klubbadress

"Det kommer bli en dröm att få bära den allra vackraste matchtröjan i världen"..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Blåvita glädjen – optionen borttagen

Riskerar inte längre att tappa talangen som Bosman nästa sommar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.