DN > Utrikes

Tuesday, 16 July, 18:34

DN - 11 jul 19 kl. 11:30

Rödgrönt nej till von der LeyenVarken de gröna eller vänstern kommer att stödja tyska Ursula von der Leyen som ny ordförande i EU-kommissionen. En omröstning är inplanerad till tisdag – men kan komma att bli uppskjuten till i höst..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Leyen, Ursula, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rödgrönt, nejtill , von, der, Leyen
UNT - 11 jul 19 kl. 10:51

Rödgrönt nej till von der Leyen

Varken de gröna eller vänstern kommer att stödja tyska Ursula von der Leyen som ny ordförande i EU-kommissionen..

DN - 11 jul 19 kl. 17:59

Rödgröna tveksamma till Ursula von der Leyen

BRYSSEL. Ursula von der Leyens möjlighet att bli ny ordförande för EU-kommissionen har minskat. Hon stöds av moderater och kristdemokrater, men rödgröna politiker, och SD, kommer rösta emot henne nästa vecka..

DI - 11 jul 19 kl. 10:54

Rödgrönt nej till föreslagna EU-toppen: ”Varit en besvikelse”

Varken de gröna eller vänstern kommer att stödja tyska Ursula von der Leyen som ny ordförande i EU-kommissionen. En omröstning kan dröja till i höst..

SmålandsPosten - 01 okt 14 kl. 06:13

Rödgröna: Nej till fri etablering

Vårdcentraler ska inte längre få möjlighet att fritt etablera sig i Krono­bergs län. Det anser de rödgröna partierna i landstingsfullmäktige. Men alliansmajoriteten säger nej.

BT - 04 maj 13 kl. 01:36

Rödgröna säger nej till omröstning

De rödgröna säger nej till en folkomröstning i frågan om trängselskatten i Göteborg. Det skriver företrädarna för den styrande rödgröna majoriteten i Göteborg i en debattartikel i Göteborgs-Posten."Trängselskatten är en helt avgörande del i finansieringen av det Västsvenska paketet.

GöteborgsPosten - 04 maj 13 kl. 06:00

Därför säger vi nej till en folkomröstning

Vi rödgröna har aldrig vikt en tum från åsikten att Göteborg och regionen behöver det Västsvenska paketet. Därför säger vi rödgröna nej till en folkomröstning, skriver S, MP och V..

DN - 19 okt 18 kl. 19:18

Viktors val: Alliansens dödgrävare – hela listan

Har Alliansen en “dödgrävarfalang”? Nej – men däremot har den fyra. Här är hela listan, bara i Sveriges ledande samhällsmagasin..

UNT - 10 feb 15 kl. 05:00

Rödgrönt nej till temapark

Utbygganden av en temapark i Fullerö kan stoppas..

SN - 10 nov 15 kl. 22:14

Rödgrönt nej till strategi mot självmord

Kommunen behöver ingen ny strategi för att minska självmorden. Istället ska personalen utbildas och rutiner utvecklas för att förhindra självmord..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

UD bekräftar: Diplomatiska kontakter om ASAP Rocky

Amerikanska myndigheter har varit i kontakt med Sverige gällande den häktade rapartisten ASAP Rocky. Det bekräftar UD under tisdagen.  – Kontakter har ägt rum mellan USA:s ambassad i Stockholm och UD:s protokollenhet, säger Moa Haeggblom, presskommunikatör vid UD.

DN - 1 timme sedan

Ruud förlorade – trots ”hemmaplan” i Båstad

Norden högst rankade spelare, Casper Ruud, 20, är på plats i Båstad. – Det är så nära hemma jag kan spela en turnering. Det är en hel del norrmän här och hejar fram mig, säger han till TT.

DN - 1 timme sedan

Eskelinen lämnar Sundsvall

William Eskelinen är klar för Århus. Målvakten, som har spelat i Gif Sundsvall sedan 2017, har skrivit på ett femårskontrakt med den danska klubben..

DN - 3 timmar sedan

Snart faller domen för styckmordet i Högdalen – kan ge 18 år

Det började med ett tips till polisen om en mördad man – men mordoffret gick inte att hitta. Efter spaning och telefonavlyssning kunde till slut tre män gripas. Veckan efteråt hittades offrets styckade kropp vid Flatensjön i Stockholm.

DN - 3 timmar sedan

Stå upp för Sverige-grundaren överklagar till hovrätten

Grundaren av Facebookgruppen ”Stå upp för Sverige” dömdes i slutet av juni för hetskommenterar som andra personer skrivit i gruppen. Nu överklagar han domen.  – Det finns en brist i den tekniska förståelsen hos tingsrätten, säger mannens advokat Torbjörn Olsson.

DN - 3 timmar sedan

Svenskar betalade flera miljoner efter porrutpressning

Utpressningsförsök med hot om läckta onanifilmer på mottagaren har blivit vanligt förekommande i svenskarnas mejlkorgar. En modern form av Nigeriabrev som polisen med jämna mellanrum går ut och varnar för.  DN har spårat transaktioner till och från bedragarna, och kan konstatera att svenskar har betalat åtminstone två miljoner kronor sedan i höstas..

DN - 3 timmar sedan

Experten: Svårt skydda sin e-post

Det finns få sätt att skydda sin e-post från att stjälas och användas av fel personer. När det väl sker gäller det att inte följa instruktionerna, enligt säkerhetskonsulten Jonathan James. .

DN - 4 timmar sedan

Man fortfarande häktad för mordförsök på äldre kvinna vid strandkant

En äldre kvinna hittades i slutet av februari medvetslös med svåra skallskador vid ”Kärleksudden” i Sollentuna.  Sedan i maj sitter en man häktad för mordförsök.  – Han nekar till brott, säger försvarsadvokaten Mikael Westerlund..

DN - 4 timmar sedan

Anna Serner: ”Jämför man med näringslivet är kulturchefernas löner för låga”

Hur mycket ska en kulturchef tjäna? Facken på Svenska Filminstitutet (SFI) har kritiserat löneökningen för vd Anna Serner. Men de senaste åren har hon blivit omsprungen i löneligan av Birgitta Svendén, operachef och vd på Kungliga Operan.

DN - 4 timmar sedan

Så mycket tjänar landets kulturchefer

DN har sammanställt chefslönerna på tjugo av landets största, offentligt finansierade kulturinstitutioner – här är hela listan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.