Expressen > Nyheter

Sunday, 21 July, 14:49

Expressen - 11 jul 19 kl. 11:23

Nea, 4, slet av fingret – nu utreds alla lekplatserNea, 4, slet av sitt finger i rutschkanan på en kommunal lekplats.Nu ska de mest frekvent använda lekplatserna i Lund granskas.– Lekutrustningen ska alltid vara i bästa skick, säger Jan Annerstedt, tekniska nämndens ordförande..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lund, Jan Annerstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nea4 , sletav , fingretnu utreds alla , lekplatser
Expressen - 05 jul 19 kl. 16:05

Nea, 4, slet av fingret på lekplatsen: ”Chockade”

Nea, 4, lekte på lekplatsen i Lund när hon plötsligt fastnade med fingret i rutschkanan.Fingret slets av och familjen fick leta på marken efter det.– Hennes första sommarlov är förstört, säger pappa Mattias..

Trelleborgs Allehanda - 08 jul 19 kl. 11:17

Trelleborgsflicka blev av med fingret på lekplats

I onsdags i förra veckan åkte trelleborgarna Mattias och Karima med sina två barn till Stadsparken i Lund. När deras fyraårige dotter Nea åkte rutschkana ned för en av klätterställningarna på lekplatsen, skadades hon allvarligt..

DN - 25 maj 16 kl. 08:47

Linnea ”Nea” Nelson: Linnea är Linnea, och Nea är Nea


Hon har skrivit låtar sedan hon var tre år men det är först nu som Linnea ”Nea” Nelson börjar förstå att hon är artist. Nyligen var Nea Nelson förband till Bryan Ferry på hans turné..

UT - 05 aug 14 kl. 09:38

Rutschkanan borta när lekplatser rustas upp

Det pågår en upprustning av kommunens lekplatser. Gammal och utsliten utrustning forslas bort, men när den kan ersättas varierar. Kusinerna Josefin och Felicia Persson leker ofta på den lilla lekplatsen mellan Klockstigen och Fornstigen i Hökerum.

YA - 18 jun 14 kl. 08:32

Krav på bättre lekplatser

Foto: Jenni Dahlgren
Två Tomelillaföräldrar kräver i en skrivelse till kommunen säkrare och mer pedagogiska lekplatser. De har också samlat in ett stort antal namnunderskrifter till stöd för sin sak.
Enligt de två kvinnornas brev är lekplatserna i Tomelilla så bristfälliga att föräldrar tvingas åka till grannkommuner för att hitta lekplatser i bättre skick ”och som kan stimulera våra barn”, som de formulerar det.

Nyan - 27 apr 15 kl. 13:08

Lekplatser fick bakläxa

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet har kontrollerat 25 lekplatser, de flesta i Mariehamn. Ett flertal säkerhetsbrister konstaterades. Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet kontrollerade att lekplatserna följer de krav som ställs i konsumentsäkerhetslagstiftningen och i gällande säkerhetsstandarder.

Skånskan - 19 apr 19 kl. 06:00

Två utslitna lekplatser ska renoveras i år

LUND/DALBY Två utslitna lekplatser i Lunds kommun ska renoveras under 2019.
Det är de mindre lekplatserna i Hubertusparken på Nöbbelöv och på Havrevägen i Dalby som ska få nya lekredskap.– Vi går nu ut och upphandlar arbetet med att lekplatserna ska rivas och byggas upp igen med nya lekredskap, säger Lars Brobeck, parkintendent på park- och naturavdelningen.

Kristianstadsbladet - 02 jul 13 kl. 09:30

Appen som rankar stadens lekplatser

Foto: Privat
Karin Nilsson har skapat en egen app där man kan hitta, kommentera och gradera offentliga tjänster. Första steget, som involverar lekplatser Sverige över, är redan aktivt.
Det var i december förra året som Karin Nilsson googlade hur man skulle göra för att tillverka sin egen app och i maj blev den lanserad.

UT - 06 dec 13 kl. 21:14

Lekplatser rustas upp

Nästa år ska de kommunala lekplatserna rustas upp så att de uppfyller de säkerhetskrav som gäller för offentliga lekplatser. I ett förslag till kommunstyrelsen ska 700 000 kronor avsättas för att täcka den beräknade kostnaden för satsningen.
Behovet av upprustning bygger på den bedömning som kommunens parkförvaltare gjort, efter att ha besiktigat lekplatserna.

YLE - 23 maj 14 kl. 07:15

TS: Tukes kritiserar företag som granskar lekplatser

Säkerhetsmyndigheterna riktar kritik mot företag som tar betalt för att granska husbolagens lekplatser och marknadsför granskningarna som obligatoriska, skriver Turun Sanomat. En del företag som tar betalt för att granska husbolagens lekplatser marknadsför granskningarna som obligatoriska och motiverar det med att konsumentskyddslagen kräver att husbolagen granskar sina lekplatser årligen. Vid säkerhets- och kemikalieverket Tukes är man skeptisk och säger att det husbolagen inte är skyldiga att betala en utomstående aktör för att granska lekplatserna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Brand i lastbil och ladugård

Räddningstjänsten fick på söndagseftermiddagen larm om brand i en ladugård i närheten av Hörby. .

Expressen - 30 minuter sedan

Domaren Emilia, 18, tvingades ta skydd efter ungdomsmatch

Domaren Emilia Wiklund, 18, fick grova förolämpningar, ett slag riktat mot sig och tvingades ta skydd bakom sekretariatet efter slutsignal.Hon och domarkolleger upplever att klimatet för domare blivit värre än tidigare år – samtidigt hävdar tävlingsledaren att det blivit bättre.– Jag kommer aldrig mer döma beachhandboll och jag funderar på att sluta döma inomhus också, säger Emilia Wiklund.

Expressen - 15 minuter sedan

Nu kommer värmen från Medelhavet

Efter regn kommer solsken.Nästa vecka drar Medelhavsvärmen in över Göteborg och Västsverige – och temperaturer på närmare 30 grader och sol är att förvänta.– Sedan ser detta ut att hålla i sig ett tag, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Flera bilar i krasch – en person allvarligt skadad

Två personbilar och en lastbil har kolliderat mellan Hjortkvarn och Tjällmo i Motala kommun. Enligt polisen ska minst fem personer ha varit inblandade i olyckan..

Expressen - 1 timme sedan

En hittad livlös i bil i Landskrona

En livslös man har anträffades i en bil i ett bostadsområde söder om Landskrona på söndagsförmiddagen. .

Expressen - 2 timmar sedan

Minnesstund hålls för offren: ”Man måste få vara ledsen”

Dussintals Umeåbor har samlats vid en minnesstund för att hedra offren för flyolyckan för en vecka sedan.Nio personer – två kvinnor och sju män – dog när ett sportplan med fallskärmshoppare störtade på ön Storsandskär strax utanför Umeå.– Alla känner någon som känner någon som omkom, säger arrangören Jenny Eriksson..

Expressen - 2 timmar sedan

Cyberattack i Bulgarien – fem miljoner drabbade

Mer än fem miljoner bulgarer har drabbats av en cyberattack riktad mot landets skattemyndighet, rapporterar CNN.– Informationen är nu tillgänglig för vem som helst. Många i Bulgarien har redan de här filerna, och förmodligen även personer utomlands, säger Asen Genov, en av de drabbade..

Expressen - 2 timmar sedan

Hellmark Knutson (S) kritiserar ”grabbig struktur” inom partiet

Den tidigare ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, petades när Stefan Löfven bildade regering i januari.Nu riktar hon kritik mot en ”grabbig nätverksstruktur” inom S. – Det är ingen slump att man alltid har pratat om alltifrån ”Perssons pojkar” till ”Erlanders pojkar”, säger hon i en intervju med SvD..

Expressen - 3 timmar sedan

Långa köer vid Ölandsbron efter brand i personbil

Det är långa köer på väg 137 vid Ölandsbron på grund av ett brinnande personbil, skriver SVT. .

Expressen - 2 timmar sedan

Storbritanniens finansminister: Avgår om Boris Johnson blir vald

Storbritanniens finansminister Philip Hammond kommer att avgå om Boris Johnson blir vald till premiärminister. Det uppger han enligt Sky News..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.