Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 17 July, 18:31

Nyan - 11 jul 19 kl. 11:19

Ny vd på SkogsindustrierÅlands Skogsindustrier Ab får ny vd i ekonomie magister Anders Mattsson.
Mattsson tillträder från och med första oktober i år, han är för närvarande ekonomichef/CFO på Carus Ab i Mariehamn. – Anders är 50 år och flyttade till Åland med sin familj år 2015. Styrelsen är väldigt nöjd med att kunna välkomna honom till bolaget, skriver bolaget i ett pressutskick. Bolagets produktionschef Daniel Sundblom har utsetts till tf.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skogsindustrier, Skogsindustrier Ab, Anders Mattsson, CFO, Carus Ab, Mariehamn, Åland, Daniel Sundblom, Joakim Blom, ÅCA, TEXT, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny vd på Skogsindustrier
Nyan - 19 feb 19 kl. 13:32

Dubbel volym för Ålands Skogsindustrier

Från 70 000 kubikmeter till 140 000 kubikmeter. Så mycket räknar Ålands Skogsindustrier med att produktionsvolymen ökar från förra året när vindfällena från stormen Alfrida ska tas tillvara. Tiden är knapp.

SR - 26 jul 17 kl. 04:00

Skogsindustrier hoppas att trä kan ersätta plast i framtiden

Företag inom skogsbranschen hoppas att de direktiv från EU, som gjort att Frankrike förbjuder plastpåsar och att Sverige ställer högre krav på butiker att informera om plastpåsars miljöverkan, kan leda till att dagens plast ersätts med material från skogen..

Nyan - 06 mar 15 kl. 09:37

Skogsbolag går ihop

Ålands Skogsägarförbund och Carl Rundberg Ab sammanslår sina industriella verksamheter och bildar Ålands Skogsindustrier Ab. Vd för det nya bolaget blir Joakim Blom. Ålands Skogsägarförbund inklusive dotterbolaget Ab Skogen och Carl Rundberg Ab ingick avtalet i dag.

Nyan - 22 mar 16 kl. 12:49

Sista rycket för skogsfusionen

I dag håller både Ålands skogsindustrier Ab och Carl Rundberg Ab sina bolagsstämmor där delnings- och fusionsplanen för den skogsindustriella verksamheten ska tas upp.
Efter det invecklade och utdragna fusionsarbetet – och om bolagsstämmorna ger sitt slutliga godkännande – samlas den skogliga verksamheten i Ålands Skogsindustrier Ab. Kvar blir också Ålands Skogsägareandelslag där skogsägarförbundets skogsfastigheter och värdepapper finns och Carl Rundberg Ab där Rundbergs övriga verksamhet finns.

Nyan - 04 jan 19 kl. 18:00

Ingen panik med vindfällen

Det är inte bråttom att ta till vara det virke som fällts i stormen för virkets kvalitets skull. Det skriver Ålands skogsindustrier i ett pressmeddelande. Timmerkvaliteten kommer inte att försämras under de närmaste månaderna.

Nyan - 29 mar 16 kl. 13:00

Klappat och klart för ett skogsindustribolag

Inga motförslag presenterades när Ålands Skogsindustrier Ab:s bolagsstämma förra veckan godkände fusionen med Carl Rundbergs skogsindustriella gren.

– Allt gick lugnt till, säger styrelseordförande Sven-Olof Karlsson.
Han utgår från att den rätt massiva kritik som fanns mot fusionen och villkoren inför förra stämman har tystnat eftersom majoriteten för en sammanslagning då var så stor.

Nyan - 18 jun 18 kl. 19:00

Rafaels köper Möckelö-kaj – ska användas för grusimport

Rafaels export köper Ålands skogsindustriers kajområde i Möckelö. – Vi har behov av ett hamnområde för import och export av varor, säger Jesper Blomsterlund, vd för Ab Rafael.
Försäljningen av Ålands Skogsindustriers kaj med tillhörande industriområde i Möckelö har slutförts, berättar Ålands skogsindustriers vd Joakim Blom i ett pressmeddelande.

Nyan - 13 dec 18 kl. 08:00

Ny chefstjänst hos skogsföretag

Oskar Qvarnström tillträder som skogschef för Ålands skogsindustrier, skriver företaget i ett pressmeddelande. Tjänsten är ny och tillkom som en följd av att företaget vuxit sedan sammanslagningen mellan de tre skogsindustriföretagen Carl Rundberg, Ålands skogsägarförbund och Ab Skogen. Närmast har Qvarnström arbetat som virkesinköpare hos Ålands skogsindustrier med Jomala som huvudansvarsområde.

Nyan - 11 apr 19 kl. 10:33

Joakim Blom byter skog mot mjölk

Joakim Blom, vd för Ålands skogsindustrier, har lämnat in sin avskedsansökan. Han ska i stället bli ny vd för ÅCA. Det berättar bolagen i varsitt pressmeddelande.

Sydsvenskan - 23 mar 11 kl. 00:05

"Ställ krav på sjötransporter"

Få företag ställer sociala krav på sina sjötransporter visar en ny rapport från fackförbundet Seko. Om sjömän världen över skall få anständiga arbetsförhållanden måste transportköparna ta ett större socialt ansvar, skriver Janne Rudén, förbundsordförande i Seko, och Kenny Reinhold, ordförande för Seko sjöfolk.
Sverige importerar och exporterar 200 miljoner ton gods varje år.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 timmar sedan

Vågar tro på bra skörd

Efter fjolårets hetta behövde lantbrukarna en svalare sommar med mer nederbörd. Nu verkar det som om de kan andas ut och förvänta sig en god skörd. .

Nyan - 3 timmar sedan

Enklingelinjen kan inte ta emot tung last

Rampen på Rosala II har tekniska fel och tillsvidare kan färjan inte transportera tung last, skriver Ålandstrafiken i ett pressmeddelande. Bland annat lastbilar kan inte transporteras mellan Enklinge-Kumlinge med Enklingelinjens färja, men personbilar transporteras som vanligt. Rampen ska repareras torsdag vilket innebär förändringar i turlistan den dagen.

Nyan - 4 timmar sedan

Fortsatt åländskt i öspelsledning

ÖSPEL. Jörgen Pettersson kommer sitta fyra år till som ordförande i den internationella öspelsorganisationen. .

Nyan - 7 timmar sedan

Finland sett med andra ögon

Under sommaren kan Riksarkivets ambulerande affischutställning ”Pro Finlandia – Finlands väg till självständighet” beskådas i Finströms bibliotek i Godby. Nu besöker forskaren vid Riksarkivet Pertti Hakala Åland för att hålla två föreläsningar i ämnet, i kväll på Finströms bibliotek och i morgon kväll i Mariehamns stadsbibliotek, dit även utställningen flyttar för en dag.
Inför och i anslutning till hundraårsjubileet av Finlands självständighet 2017 genomförde Riksarkivet i Helsingfors ett stort projekt om just vägen till självständigheten.

Nyan - 9 timmar sedan

Flyger privata helikopterturer över Mariehamn

Turister och ålänningar kan nu åka på en privat helikoptertur och uppleva Mariehamn från en högre nivå. .

Nyan - 10 timmar sedan

Kortbetalning på landsortsbussar

Bussbolagen Viking Line Buss Ab, Williams Buss Ab och Ålandsbussen Ab erbjuder nu betalning med bank- eller kreditkort på de åländska landsortsbussarna. ”Passagerarna kan fortsättningsvis betala biljetten kontant på bussen och köpa rabatterade busskort från Ålandstrafiken”, skriver landskapsregeringens transportbyrå i ett pressmeddelande. Viking Line Buss enhetschef Mikael Lindström säger att detta är något som kunderna länge har efterfrågat och får medhåll av Gilla Karlsson, enhetschef på Ålandstrafiken: – Speciellt turister är vana vid att betala med kort.

Nyan - 12 timmar sedan

Därför vill investeringsbolag köpa Eckerö-aktier

Investeringsbolaget OTC-sijoitus har skickat ut brev till en del av Rederiaktiebolaget Eckerös aktieägare. .

Nyan - 23 timmar sedan

Partiell månförmörkelse kan ses natten till ondsag

Natten mellan tisdag 16.7 och onsdag 17.7 kan en partiell månförmörkelse ses i Finland.

Nyan - Igår: 18:00

Inga besvär mot Dennis och Macke

Inga besvär har Ålands förvaltningsdomstol tagit emot angående byggnadsnämndens beslut från den 4 juni i år. Beslutet gällde de områden som byggnadsnämnden gett grönt ljus till Dennis och Macke ab att riva och bygga nytt. Besvärstiden gick ut på fredagen.

Nyan - Igår: 17:00

Simbilen på väg till Åland

Folkhälsans simbil är på väg till Åland igen. Från och med söndag 21 juli till onsdag 24 juli kommer simbilen att besöka stränder på Åland där det pågår simskolor och även gästa Sjödagarna. – Målet med Folkhälsans simbil är att uppmuntra barn och vuxna i alla åldrar att våga hjälpa varandra, sägs i ett pressmeddelande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.