Nyteknik > Teknik

Friday, 19 July, 12:03

Nyteknik - 11 jul 19 kl. 11:18

Ny hybriddrivlina kapar utsläppen – och kostnadernaEtt 48-voltssystem mellan mild- och fullhybrid. På höstens bilmässan i Frankfurt ska Continental visa upp ny innovativ hybridteknik..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Frankfurt, Continental

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny hybriddrivlina, kapar, utsläppenoch , kostnaderna
DI - 22 jul 15 kl. 20:30

Genförändrat ris kapar utsläppen

Ett nytt genförändrat ris gör skördarna större samtidigt som utsläppen av växthusgaser minskar. Riset mår dessutom bättre vid högre temperaturer och anpassar sig därför till klimatförändringarna..

YLE - 1 timme sedan

Utsläppen från fiskodling har minskat: "Inhemskt odlad fisk ett bra alternativ ur en miljösynvinkel"

Färsk forskning visar att utsläppsmängderna från fiskodlingarna har minskat. Enligt en ny rapport från Naturresursinstitutet har utsläppen minskat med cirka 70 procent sedan 1990-talet..

Supermiljöbloggen - 05 dec 16 kl. 16:26

Fores: ”Utsläppen ökar för andra kvartalet i rad”

"För helåret 2015 uppvisade SCB:s statistik på minskade utsläpp av växthusgaser. För 2016 har dock SCB redovisat ökade utsläpp under två kvartal på rad. Målet om att nå nettonollutsläpp av växthusgaser år 2045 framstår allt mer som en hägring.

Supermiljöbloggen - 07 feb 17 kl. 14:06

Fores: ”Utsläppen ökar för tredje kvartalet i rad”

"SCB:s nya kvartalsstatistik över växthusgasutsläpp är en dyster läsning. För tredje kvartalet i rad ökar utsläppen, och nu snabbare än BNP-tillväxten. De branscher som uppvisar ökningar av utsläpp redovisar samtidigt en svag eller måttlig ekonomisk utveckling.

BT - 23 nov 12 kl. 11:31

Utsläppen i regionen måste minska drastiskt

Utsläppen av växthusgaser i Västra Götaland ökade med 6,4 procent under 2010 jämfört med föregående år och uppgick till 7,8 ton per invånare. Om man dessutom tar hänsyn till konsumtionens klimatpåverkan motsvarar utsläppen i Västra Götaland 10,1 ton per invånare. Utvecklingen i Dalarna är mycket oroande.

Supermiljöbloggen - 30 sep 13 kl. 19:48

Utsläppen i Sverige ökar ? om konsumtionen räknas in

Statistik från Naturvårdsverket visar att utsläppen från Sverige har ökat ? om konsumtionen av varor som importerats från andra länder räknas med i slutnotan. Som bekant har utsläppen av växthusgaser i Sverige minskat med 20 procent mellan 1990-2012.

Cornucopia - 25 aug 16 kl. 11:22

Nya rekord för CO2-utsläppen 2015 - ökade med nästan ett Sverige

Enligt BP Statistical Review of World Energy 2016 slog utsläppen av fossil CO2 via olja, gas och kol nya rekord under 2015. De globala utsläppen ökade med nästan ett helt Sverige och inte ens om Sverige och alla svenskar utplånats från jordens yta skulle utsläppen minskat.
Globala CO2-utsläpp i megaton åren 1965 - 2015.

Supermiljöbloggen - 13 nov 17 kl. 17:26

Så mycket måste utsläppen minska till 2030

Världens totala utsläpp av växthusgaser var år 2016 motsvarande 51,9 gigaton koldioxid. En FN-rapport har undersökt närmare hur mycket utsläppen måste minska till 2030 för att vi ska nå klimatmålen. Med nuvarande politik bedöms de totala växthusgasutsläppen 2030 motsvara 58,9 gigaton koldioxid, alltså en ökning från dagens nivå.

Supermiljöbloggen - 22 maj 18 kl. 14:44

Utsläppen inom Sveriges gränser har minskat

Sveriges klimatpåverkande utsläpp minskade med 1,7 procent 2017, enligt preliminär statistik från Naturvårdsverket. De totala klimatpåverkande utsläppen inom Sveriges gränser var 52,2 miljoner ton förra året.  Minskningen är dock för långsam.

Skånskan - 27 feb 19 kl. 10:57

Utsläppen från lastbilstrafiken ökar

Inrikes De sammanlagda utsläppen från vägtrafiken ökar trots att bilar med låga koldioxidutsläpp premieras. Och det är inte oväntat lastbilarna som står för de största utsläppen. Antalet sålda lastbilar slog rekord i fjor.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Stor ökning av laddbara bilar förutspås

En flod av elektrifierande fordon är förestående. Enligt Transport & Environment kommer biltillverkarna år 2021 erbjuda hela 214 modeller – mer än en tredubbling mot dagens utbud i Europa..

Nyteknik - 1 timme sedan

Apollo 11:s resa till månen

För 50 år sedan landade människor för första gången på månen. Många avvägningar låg bakom det spektakulära projektet..

Nyteknik - 1 timme sedan

25 år efter katastrofen – nu faller Estoniadom

I dag avgörs om de företag som byggde och inspekterade passagerarfärjan kommer att hållas ansvariga för katastrofen, och om anhöriga till dödsoffren får kompensation..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Saab ökar vinsten – ser ljust på framtiden

Efterfrågan på marknaden är fortsatt hög, konstaterar Saabs vd Håkan Buskhe..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Hjärnan signalerar obehag – så äcklas vi av robotarna

Många av oss äcklas av robotar som försöker efterlikna människor. Nu har forskare lokaliserat var olusten sitter i hjärnan..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Mångmiljardkostnad för olycksplan

Olyckorna med 737 Max blir kostsamma för Boeing. En post på närmare 46 miljarder kopplat till flygplansmodellen dyker upp i kommande kvartalsrapporten..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Polisen vill införa ansiktsigenkänning

Under våren har polisen testat tekniken – med lovande resultat. Men Advokatsamfundet är kritiskt..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Studie: Elnätet måste bli smartare för att klara elbilar

Dagens elnät klarar att 42 procent av bilarna i ett kvarter är laddbara utan att transformatorn måste bytas ut. Men om alla bilar laddas på kvällen blir det problem. Det visar ett nytt ex-jobb..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Amerikanernas autonoma system utmanar Scania

Peloton Technology har utvecklat tekniken som låter en helt förarlös lastbil följa efter ett annat fordon med chaufför. Bland de tunga investerarna finns bland andra Volvo Group..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Vr-handsken låter dig känna på virtuella objekt

Små svällande bubblor som skapar ett tryck mot fingrarna. Så ger den koreanska vr-handsken känslan av att hålla i ett virtuellt objekt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.