DN > Nyheter

Wednesday, 17 July, 12:23

DN - 11 jul 19 kl. 10:47

Sven-Erik Alhem: Domen kommer få stor betydelseDomen om den nya samtyckeslagen i Högsta domstolen kommer få stor betydelse. Den tydliggör att den som tar initiativ till en sexuell handling måste förvissa sig om att den andra parten är med på noterna och att det sker frivilligt. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Erik Alhem, Högsta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sven-Erik, Alhem, Domenkommer , , stor, betydelse
Expressen - 01 feb 17 kl. 11:39

Sven-Erik Alhem: "Domen felaktig"

Sven-Erik Alhem, rättsexpert och tidigare överåklagare, är mycket kritisk till hovrättens dom och resonemang– Det är ganska blåögt. 69-åringen borde ha friats. Domen är felaktig, säger Sven-Erik Alhem.

SVT Debatt - 27 mar 18 kl. 13:08

Sven-Erik Alhem: ”Domen faller hårt mot rättsväsendet”

”Nu är det som så att detta aldrig kan klaras upp. Nästan tjugo år har nämligen förflutit utan att man gjort några som helst ansträngningar för att det här fallet ska få en lösning. Det är en väldig belastning för alla inblandade – och en oerhörd belastning för samhället”, skriver Sven-Erik Alhem..

Expressen - 28 aug 13 kl. 13:38

Här svarar Sven-Erik Alhem på läsarfrågor

SVT har Leif GW Persson. TV3 Thomas Bodström. Här på Kvällsposten är vi stolta över att ha Sven-Erik Alhem.

SVT - 28 dec 18 kl. 17:09

Sven-Erik Alhem riktar kritik mot polisens utredning av Gica-fallet

På fredagen frikändes två tonårspojkar från misstankarna om att ha mördat en hemlös man i en park i Huskvarna i augusti. Men enligt kritiker är det brister i polisutredningen som ligger bakom den friande domen. – Olyckligt, olustigt oroväckande, säger förre överåklagaren Sven-Erik Alhem..

SVT - 13 mar 15 kl. 13:32

Sven-Erik Alhem: Viktigt att föra Assange-utredningen framåt

Den före detta överåklagaren och rättsexperten Sven-Erik Alhem anser att det är helt rätt beslut att nuvarande överåklagare har beslutat försöka förhöra Julian Assange i London. Enligt Alhem måste alla medel tas för att få fallet avklarat så snart som möjligt.– Det är en viktig rättssäkerhetsfråga att man så långt som möjligt försöker föra utredningen framåt, av hänsyn till alla parter, säger Sven-Erik Alhem..

SVT - 21 apr 11 kl. 16:26

Sven-Erik Alhem kräver granskning av fallet

Sven-Erik Alhem, före detta överåklagare i Malmö är starkt kritisk till hur rättsväsendet agerat i målet med den grova våldtäkten i Hovmantorp. medverkande: Sven-Erik Alhem, före detta överåklagare..

Expressen - 17 apr 13 kl. 13:59

Sven-Erik Alhem svarar på läsarfrågor

SVT har Leif GW Persson. TV3 Thomas Bodström Här på Kvällsposten är vi stolta över att ha Sven-Erik Alhem. Varje onsdag svarar förre överåklagaren på läsarnas frågor här på kvp.

Expressen - 29 jul 14 kl. 06:47

Sven-Erik Alhem: "Det är oerhört allvarligt"

Bara misstanken om en pedofil på en förskola är otroligt påfrestande för ett samhälle. Det menar rättsexperten Sven-Erik Alhem. – Att något sådant här kan ha hänt igen, det är oerhört allvarligt.

Expressen - 05 apr 15 kl. 13:50

Sven-Erik Alhem: En väldigt trist utveckling

Sven-Erik Alhem, förbundsordföranden för Brottsofferjourernas riksförbund, förstår Ulrica Högmans anhörigas frustration och besvikelse. Att hennes mördare flyttas närmare dem är en återkommande problematik. – Anhöriga till mordoffer har fått en lite undanskymd plats.

Expressen - 01 jun 16 kl. 09:16

Sven-Erik Alhem: "Är djupt olyckligt"

Förre överåklagaren Sven-Erik Alhem menar att det är djupt olyckligt varje gång personer med förtroendeuppdrag kan ifrågasättas för att ha tagit emot förmåner av olika slag. Som GT kunde avslöja i dag har regeringens särskilda utredare i flyktingfrågan, Lars Bäckström, låtit sig bjudas på lyxmiddag och övernattning tillsammans med sin fru. För notan stod ett bolag som har miljonintäkter från flyktingmottagandet.

Expressen - 25 apr 14 kl. 11:46

Sven-Erik Alhem: Det är djupt tragiskt

Rättsexperten, förre överåklagaren Sven-Erik Alhem tycker att det är djupt tragiskt att den 66-årige mannen har suttit fängslad i tio år. – Det sätter fingret på rättsväsendets förmåga att avgöra vad som är sant och falskt, säger han till Expressen. Alhem utesluter inte att det finns andra som dömts och fängslats – trots att de är oskyldiga..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

EU granskar Amazon för misstänkt brott mot konkurrensregler

EU-kommissionen inledde på onsdagen en formell undersökning om Amazon bryter mot EU:s konkurrensregler genom att använda känslig information från fristående försäljare som använder Amazons marknadsplats..

DN - 1 timme sedan

Steve Bruce ny tränare för Newcastle

Steve Bruce har utsetts till ny tränare för Premier League-laget Newcastle..

DN - 1 timme sedan

Joey Barton åtalas för misshandel i spelartunneln

Den före detta Burnley-mittfältaren Joey Barton, som numera är tränare för Fleetwood Town, åtalas för att ha misshandlat Barnsleys tränare efter en förlust i League One i april, rapporterar Sky sports..

DN - 2 timmar sedan

Inga tåg på Öresundsbron efter olycka

Enligt danska DSB är det stopp i tågtrafiken mellan Köpenhamns flygplats och Malmö sedan klockan 9 på onsdagsförmiddagen. Bussar ersätter på sträckan. Stoppet förväntas pågå till 10.

DN - 2 timmar sedan

Oro för korruptionsnota får Ericsson att falla

Telekomjätten Ericssons vinst stiger och bolagets omsättning ökar, men bedömare anar att bolaget har en korruptionsnota att vänta och aktien faller två procent..

DN - 3 timmar sedan

En till gripen i mordhärva i Borlänge

En man i 30-årsåldern har gripits och anhållits för mordet vid ett köpcentrum i Borlänge tidigare i juli, skriver polisen på sin hemsida..

DN - 5 timmar sedan

Tele2 föreslår extrautdelning

Mobiloperatören Tele2 föreslår en extrautdelning på sex kronor per aktie till aktieägarna. Det meddelas i samband med årets andra kvartalsrapport. Utdelningen sker som ett resultat av försäljningen av bolagets verksamhet i Kazakstan och Nederländerna..

DN - 5 timmar sedan

Minskad vinst för Handelsbanken

Handelsbanken redovisar en rörelsevinst på 5 350 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 6 220 miljoner kronor motsvarande period i fjol..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.