Barometern > Nyheter

Saturday, 20 July, 09:17

Barometern - 11 jul 19 kl. 10:39

Kulturarvsdag i EketorpHur lät det i Eketorps borgs för 1500 år sedan? Och hur låter det idag? Det kan man fundera, fantisera och skapa kring under en kulturarvsdag för hela familjen på Eketorps borg den 17 juli..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Eketorp, Eketorps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturarvsdagi , Eketorp
Vimmerby Tidning - 01 dec 12 kl. 06:07

Östergötlands kulturarvsdag

Den 29 november gick Östergötlands Kulturarvsdag sedvanligt av stapel i Linköpings Länsmuseum. Denna gång i samarbete med Bildningsförbundet som tillsammans fångar historiens vingslag..

Länstidningen i Jämtland - 15 jun 17 kl. 09:53

Cochrane och Eketorp släpper skiva

.

Barometern - 25 mar 19 kl. 19:04

Fullmäktige: Oro för att Eketorp blir förlustaffär

Det finns oro för att kommunens satsning på Eketorps borg i sommar kommer att kosta för mycket. ”Nej, vi ska rätta mun efter matsäck”, svarar kommundirektör Ann Willsund. Beskedet är också att kommunen tar över varumärket på sociala medier inom kort.

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 11 kl. 00:16

Grön kulturarvsdag

Idag, söndag bär det av till Landskrona för att delta i Kulturarvsdagen som i år är temat "Gröna platser". Syftet är att skapa intresse för kulturmiljöer och kulturarv. Och jag är glad att Riksantikvarieämbetet som är samordnare för dagen har valt att fokusera på det gröna..

Helsingborgs Dagblad - 07 sep 12 kl. 18:08

Kulturarvsdag firas i Perstorp

Hembygdsföreningen i Perstorp har helgschemat fulltecknat på hembygdsgården. I dag, lördag, arrangeras en teknikhistorisk safari klockan 13 till 16. Bland annat visas här prov på pöckesvarvning.

Dalarnas tidningar - 28 aug 14 kl. 16:04

Kulturarvsdag vid Lisskvarn, Öje

På söndag 31 augusti arrangeras Kulturarvsdagen vid Lisskvarn i Öje. Malungs Spelmanslag kommer och underhåller. Mjölnaren Mats Andersson sätter igång kvarnen från 1600-talet, och ska mala mjöl till försäljning.

DalaDemokraten - 28 aug 14 kl. 16:04

Kulturarvsdag vid Lisskvarn, Öje

På söndag 31 augusti arrangeras Kulturarvsdagen vid Lisskvarn i Öje. Malungs Spelmanslag kommer och underhåller. Mjölnaren Mats Andersson sätter igång kvarnen från 1600-talet, och ska mala mjöl till försäljning.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 14 kl. 11:36

Kulturarvsdag med krigstema

I Össjö har arrangemanget underrubriken ”Visor och berättelser från Narva till nutid”..

Blekinge Läns tidning - 30 aug 16 kl. 16:21

Kulturarvsdag firas med mångkultur

Musik och dans med internationell prägel blir det på Hoby Ekbacke på lördagseftermiddagen. Mångkulturellt café anordnas på Kulturarvsdagen..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Bödaveteranerna: ”Filmkameran bekommer oss inte”

Nu spelas den femte säsongen in av TV-serien, Böda Camping. Även denna säsong får vi följa Bödaparet, Bertil och Monica Eliasson, som njuter av sin livskvalité..

Barometern - 1 timme sedan

Paret som sätter stjärnglans på Böda

Nu spelas den femte säsongen in av TV-serien, Böda Camping. Även denna säsong får vi följa Bödaparet, Bertil och Monica Eliasson, som njuter av sin livskvalité. .

Barometern - 1 timme sedan

Fredriksson återvänder till Kalmar HC

För tre år sedan fick han sparken från Kalmar HC. Nu återvänder Stefan Fredriksson till föreningen. Med fokus på den individuella utvecklingen..

Barometern - 2 timmar sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Ung man rånad på mobil samt mindre brand i Växjö. Branden i ett flerfamiljshus i Eksjö är nu släckt..

Barometern - 3 timmar sedan

Insändare: Det är aldrig kvinnans fel att mannen slår

En del säger att första slaget inte gör ont, det stämmer. Första slaget skakar din värld, du försöker förstå hur det gick till och hur du provocerat för att slaget ska komma. .

Barometern - 3 timmar sedan

Kommunens kärnverksamheter måste prioriteras

Angående Nybro kommuns Lex Sarah-anmälan rörande förskolebarn som utsatts för allvarlig misskötsel i familjehem..

Barometern - 3 timmar sedan

Det behövs ett bredare utbud av musik

Till glädje för människan har musiken uppfunnits. Sannolikt är det så. Ty inte har väl de sköna tonerna skapats av någon annan anledning..

Barometern - 3 timmar sedan

Minnesord över Ivar Karlsson

Ivar i Duvemåla, Ivar Karlsson, från Emmaboda, har gått ur tiden i en ålder av 87 år. Närmast sörjande är hustrun Aino och sönerna Jan-Erik, med familj, Bennett och Christer..

Barometern - 3 timmar sedan

Kammarmusikfestivalen på norra Öland växer

För tredje året i rad äger kammarmusikfestivalen Öland Chamber Players Festival rum i Husvalla på norra Öland. Det blir återigen konserter med internationella musiker, men i år har festivalen utökats med ytterligare en dag, ett nytt spelställe och två gratiskonserter..

Barometern - 3 timmar sedan

Med passion för handskrivna brev

Glädjen över att hitta ett handskrivet brev i brevlådan slår det mesta, enligt Jenny Geyer och Linda Wallin. Tillsammans driver de Snigelpostklubben – en brevklubb för alla som vill hålla brevskrivartraditionen vid liv. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.