GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 23 July, 14:00

GöteborgsPosten - 10 jul 19 kl. 21:31

Fedchefen orolig för ekonominUtsikterna för ekonomin har inte förbättrats de senaste veckorna, anser amerikanska centralbankschefen Jerome Powell. Trots starka jobbsiffror och en återhämtning i privatkonsumtionen finns anledning till oro. Det kan betyda att Federal Reserve kan tänka sig en räntesänkning..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Jerome Powell, Federal Reserve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fedchefen, oroligför , ekonomin
DN - 10 jul 19 kl. 21:38

Fedchefen orolig för ekonomin

Utsikterna för ekonomin har inte förbättrats de senaste veckorna, anser amerikanska centralbankschefen Jerome Powell. Trots starka jobbsiffror och en återhämtning i privatkonsumtionen finns anledning till oro. Det kan betyda att Federal Reserve kan tänka sig en räntesänkning..

DI - 05 mar 19 kl. 15:19

Fedchefen: Företagens skulder en riskfaktor vid dämpad tillväxt

I en artikel som publicerades på tisdagen varnar Fedchefen i Dallas, Robert Kaplan, för att företagens skulder i USA kan innebära en risk för ekonomin om tillväxten skulle dämpas. .

DI - 13 feb 18 kl. 14:14

Fedchef: Turbulenta börser påverkar inte ekonomin

En djupare och ihållig nedgång på börserna kan slå mot förtroendet och leda till mindre risktagande, men rörelserna vi sett den senaste veckan är långt från detta scenario. Det sade Fedchefen i Cleveland, Loretta Mester, i ett tal på tisdagen enligt Bloomberg News. Hon är röstande i FOMC i år.

DI - 01 mar 18 kl. 16:46

Powell: Ekonomin är inte överhettad

Fedchefen Jerome Powell ser inga bevis för att USA-ekonomin för närvarande överhettas, och han räknar med att gradvisa räntehöjningar fortsatt är den lämpliga banan för Federal Reserve..

DI - 07 maj 19 kl. 16:30

Fedchefen Richard Clarida: Ekonomin i bra läge

Federal Reserve anser att ekonomin och penningpolitiken befinner sig i ett bra läge just nu..

Dagens PS - 05 jun 19 kl. 09:31

Är du orolig för Trumps handelskrig?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Handelskriget som USA:s president bedriver uppges slå hårt mot den globala ekonomin.

VA - 21 jun 11 kl. 15:58

Ekonomin körd i botten

21 juni Förstora Kommer den amerikanska riksbankschefen Ben Bernanke och USA:s president Barack Obama att få landet på fötter? Foto: Scanpix I skuggan av krisen i Europa fortsätter USA att kämpa på med en statsskuld som fullkomligt skenat iväg, en arbetslöshet som naglat sig fast på höga nivåer och en bostadsmarknad som inte visar några tecken på återhämtning. Förra veckans statistikskörd fortsatte att visa dystra siffror.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:30

Studerande grillar politiker om ekonomin

Ekonomstuderande och teknologer i Svenskfinland fick ett uppdrag: fråga vad ni vill om ekonomi av partiledningen i våra riksdagspartier så ser Yle till att partierna svarar. Resultatet blev ett frågebatteri som tvingade riksdagsgruppernas ordförande att tänka efter ordentligt. "Om ni skulle tvingas välja mellan att SDP går under och långsiktig ekonomisk nytta för Finland, vad skulle ni då välja?

YLE - 25 mar 16 kl. 10:52

Haglund är orolig för politiken - därför går han

Svenska folkpartiets ordförande Carl Haglund säger att han har tappat tron på politiken - därför lämnar han ordförandeposten i partiet. Många viktiga reformer blir ogjorda, då politikerna inte vågar verkställa dem, säger Haglund till Yle. Jag är orolig, säger han.

DI - 09 okt 14 kl. 06:37

Bernanke optimistisk om ekonomin

Förre Fedchefen Ben Bernanke är "rimligt optimistisk" om USA:s ekonomiska utsikter, och han ser inte några betydande felprissättningar på tillgångsmarknaderna..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Var fjärde sjuksköterska jobbar med annat

Var fjärde legitimerad sjuksköterska jobbar inte i den patientnära hälso- och sjukvården i Sverige, enligt siffror från Socialstyrelsen som.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Ung man slagen i huvudet vid rån

En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus av en privatperson på måndagskvällen efter att ha blivit utsatt för ett misstänkt rån i centrala Uppsala, skriver.

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Ny olycka på Sommarland

En pojke fick hämtas med ambulans efter en olycka med vattenruschbanan Cobra på Skara Sommarland på måndagen, rapporterar.

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Frostigt bemötande av Thunberg i hett Paris

Hon hyllades av tyska förbundskanslern Angela Merkel i fredags och mottog Normandies nyinstiftade frihetspris i söndags..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Funkpionjären Art Neville är död

Den amerikanske keyboardisten, låtskrivaren och sångaren Art Neville är död. Han var med och startade det stilbildande funkbandet The Meters..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Paris bävar för nytt värmerekord

Delar av norra Europa förbereder sig på en ny värmebölja. I Paris varnar meteorologerna för extremhetta som kan medföra nya temperaturrekord i den franska huvudstaden..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Lottas allsång är en rest från Melodifestivalen

Sommarens femte allsång är mer ljummen än het, tycker GP:s Sofia Andersson..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Nytt hopp för hotad skalbagge

Den är vackert blågrå med svarta fläckar och långa horn. Nu hotas den när Europas bokskogar faller för motorsågarna. Därför har fem exemplar av den hotade alpbocken kommit till Nordens Ark i Bohuslän..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Danielson säkrade tre poäng till Djurgården

Djurgården behövde tre poäng för att vara med i den absoluta toppen av allsvenskan. Det fixade lagkapten Marcus Danielson. .

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Marcus Danielsson matchhjälte för Djurgården borta mot Kalmar

Matchens enda mål kom i andra halvleken genom Marcus Danielsson när Djurgården vann i Allsvenskan i fotboll med 1–0 (0–0) mot Kalmar på bortaplan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.