YLE > Svenskfinland

Wednesday, 17 July, 19:10

YLE - 11 jul 19 kl. 10:25

Lavinen i Norge tog vännerna: ”Jag fått många tankeställare”Den 2 januari omkom fyra skidturister i en lavin på Blåbærfjellet i Nordnorge. Tre av de omkomna var män med österbottniska rötter. Morgonen den 2 januari kom att bli den sista för Kristoffer Wiik tillsammans med sina skidåkarkompisar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Norge, Nordnorge, Kristoffer Wiik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lavineni , Norge, tog, vännernaJag , fåttmånga , tankeställare
YLE - 11 jul 19 kl. 10:25

Lavinen i Norge tog vännerna: ”Jag har fått många tankeställare”

Den 2 januari omkom fyra skidturister i en lavin på Blåbærfjellet i Nordnorge. Tre av de omkomna var män med österbottniska rötter. Morgonen den 2 januari kom att bli den sista för Kristoffer Wiik tillsammans med sina skidåkarkompisar..

Expressen - 15 aug 14 kl. 21:34

Vännerna tog farväl av Ingemar Odlander

UPPSALA. Han var Rapports förste nyhetsankare. På fredagen tog vännerna farväl av Ingemar Odlander, 78.

DN - 06 feb 17 kl. 16:29

Ständig tävlan tog barndomsvännerna till VM

De är barndomsvänner, landslagskompisar och säsongens stora överraskningar. 21-åriga Anna Magnusson och Hanna Öberg har visat att framtiden för svenskt skidskytte är ljus. I veckan inleder de sitt första VM ihop.

Kristianstadsbladet - 22 jan 14 kl. 10:00

Vännerna som levererar

Foto: Peter Åklundh
Goda vänner utanför isen. Och även på isen fungerar samspelet mellan Fredrik Hansson och Simon Stark. ”Men det kan bli rätt hetsiga diskussioner mellan oss”, säger Fredrik Hansson och skrattar.

Sydsvenskan - 20 aug 15 kl. 19:48

Vännerna tog farväl av Cilla Black

Under torsdagen begravdes den brittiska tv-personligheten och artisten Cilla Black, som avled i början av augusti, 72 år gammal. Vid begravningen i Liverpool deltog bland andra vännerna Tom Jones och Cliff Richard, samt tusentals fans som ville ta ett sista farväl av den folkkära Black.— Mina minnen av Cilla är väldigt, väldigt lyckliga, sade Cliff Richard som också framförde en sång vid ceremonin.

Helsingborgs Dagblad - 20 aug 15 kl. 19:48

Vännerna tog farväl av Cilla Black

Under torsdagen begravdes den brittiska tv-personligheten och artisten Cilla Black, som avled i början av augusti, 72 år gammal. Vid begravningen i Liverpool deltog bland andra vännerna Tom Jones och Cliff Richard, samt tusentals fans som ville ta ett sista farväl av den folkkära Black.— Mina minnen av Cilla är väldigt, väldigt lyckliga, sade Cliff Richard som också framförde en sång vid ceremonin.

Västerbottens Folkblad - 20 aug 15 kl. 19:48

Vännerna tog farväl av Cilla Black

Under torsdagen begravdes den brittiska tv-personligheten och artisten Cilla Black, som avled i början av augusti, 72 år gammal. Vid begravningen i Liverpool deltog bland andra vännerna Tom Jones och Cliff Richard, samt tusentals fans som ville ta ett sista farväl av den folkkära Black. — Mina minnen av Cilla är väldigt, väldigt lyckliga, sade […].

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 15 kl. 04:00

Vännerna tog farväl av Cilla Black

Under torsdagen begravdes den brittiska tv-personligheten och artisten Cilla Black, som avled i början av augusti, 72 år gammal. Vid begravningen i Liverpool deltog bland andra vännerna Tom Jones och Cliff Richard, samt tusentals fans som ville ta ett sista farväl av den folkkära Black.– Mina minnen av Cilla är väldigt, väldigt lyckliga, sade Cliff Richard som också framförde en sång vid ceremonin.

GT - 17 maj 16 kl. 06:00

Vännerna besegrade cancern tillsammans

Inom loppet av 18 månader drabbades vännerna Birgitta Barrefors Ivansson och Magdalena Falcini Jensen båda av bröstcancer. Med hjälp av varandra och sina anhöriga, tog de sig igenom sjukdomen. – Att se Birgitta framför mig, livs levande, var en räddningsplanka, säger Magdalena..

Nya Wermlands Tidningen - 29 jul 16 kl. 17:07

Vännerna tog över showen

Arne Stjernlöf gav bort sin show till vännerna – men visst var han själv på plats på scenen när det var dags på Filibjurfredagen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Hårda vindar har ställt till det för skärgårdstrafiken

Hård vind och hög sjögång ställer till problem för skärgårdstrafiken. I Karleby har flera avgångar till ön Tankar inhiberats på grund av vädret, medan man i Vasa lidit av passagerarbrist..

YLE - 10 timmar sedan

Brandkåren ryckte ut till Petalaxbarin – Taket har börjat brinna igen

Bensinstationen Petalaxbarin i Malax började brinna första gången tidigt på måndagsmorgonen. Nu har brandkåren ryckt ut igen då takkonstruktionen fattat eld..

YLE - 10 timmar sedan

Brandkåren har ryckt ut till Petalaxbarin – Taket har börjat brinna igen

Bensinstationen Petalaxbarin i Malax började brinna första gången tidigt på måndagsmorgonen. Nu har brandkåren rykt ut igen då takkonstruktionen fattat eld..

YLE - 11 timmar sedan

Lyssnarnas sommarpratare David Björkström: Varför fick jag aldrig höra att jag inte var dum i huvudet?

Först i vuxen ålder fick lyssnarnas sommarpratare David Björkström en förklaring till sitt oroliga beteende som skapat både frustration och drogmissbruk. Han har adhd..

YLE - 13 timmar sedan

Blixten totalförstörde sexbarnsfamiljens hus – Pappa Christer Lundström väntar ivrigt på dagen familjen kan flytta hem igen.

För ett år sedan slog blixten ner i familjen Lundströms hus i Smedsby. Taket fattade eld och huset totalförstördes i branden. Nu är familjens nya hus snart färdigt och Christer och Henna Lundström hoppas kunna flytta in med alla sina barn innan skolstarten..

YLE - Igår: 15:37

Vattenläckaget vid Malax nya serviceboende kan ta upp till ett halvt år att torka

En dåligt fastspänd vattenmätare orsakade troligen vattenläckaget vid bygget av Malax nya serviceboende. Enligt entreprenören kommer det att ta månader att torka och kostnaderna ökar, men i bästa fall försenar det inte själva bygget allt för mycket..

YLE - Igår: 07:15

Friluftsentusiasten Kristoffer Wiik: Kurskamraterna dog i en lavin i Tamokdalen i Norge medan jag var på väg hem

I januari 2019 dog tre finlandssvenska och en svensk skidåkare i lavinolyckan i Norge. Kristoffer Wiik skulle ha varit med, men valde att åka hem en dag tidigare..

YLE - Igår: 05:42

Keliber vill betala till invånarna i Karleby och Kaustby om gruvföretagen hamnar på extra skatter

Gruvföretaget Keliber, som vill bryta litium på gränsen mellan Karleby och Kaustby, hoppas på en rättvis beskattning om gruvlagen förnyas..

YLE - Igår: 19:19

I Vasa fortsätter man hoppa fallskärm trots olyckan i Umeå: "Vi försöker alltid minimera riskerna"

Flygolyckan i Umeå i söndags, där nio personer miste livet, hindrar inte Vasa fallskärmsklubb från att fortsätta med sin verksamhet som vanligt. Klubbens ordförande säger att olyckan är mycket tragisk. Under måndagen håller man en tyst minut för offren..

YLE - I förrgår: 13:22

Delar av planet gick sönder redan i luften – Ögonvittne: ”Vi tittade upp i luften och såg att planet snurrade”

Tre svenska fallskärmsklubbar använder plan av samma modell som störtade i söndags och stoppar nu flygningarna tillsvidare, rapporterar svenska medier. Enligt nya uppgifter bröts olycksplanets vinge i luften..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.