DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 11:15

DI - 11 jul 19 kl. 10:27

Ingves får stöd att gå på tvärs mot världenSvensk inflation sjönk mindre än vad Riksbanken hade räknat med i juni.   Det ger visst stöd åt Stefan Ingves & Co som fortfarande har planer på att höja räntan till årsskiftet - på tvärs emot andra centralbanker.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken, Stefan Ingves

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingvesfår , stödatt , , tvärsmot världen
HBL - 10 nov 13 kl. 06:02

Ex-Närpesbon Ingves vill att svenskarna betalar sina lån

Svenskarna borde ta efter finländarna och amortera på sina bolån. Det säger svenske riksbankschefen Stefan Ingves i en Hbl-intervju. Ingves har rötter i Närpes, men säger att penningpolitik, det kan man inte diskutera på närpesiska.

Ekonomistas - 11 nov 14 kl. 15:18

Ingves försöker försvara sig

Riksbanken och riksbankschefen Stefan Ingves har den senaste tiden utsatts för en intensiv inhemsk och internationell kritik för sin penningpolitik (se t.ex. här, här, här, här och här).

Ekonomistas - 26 aug 14 kl. 08:34

Märklig reservation av Ingves och af Jochnick – deras räntebana tycks innebära en mer expansiv penningpolitik

[English] Vid det senaste penningpolitiska mötet reserverade sig Stefan Ingves och Kerstin af Jochnick mot beslutet att sänka reporäntan till 0,25 procent och mot reporäntebanan i den penningpolitiska rapporten. Rimligtvis menade de att den räntebana de istället förordade skulle innebära en mindre expansiv penningpolitik än majoritetens bana. Men deras räntebana innebär av allt att döma tvärtom en mer expansiv penningpolitik.

YLE - 15 maj 17 kl. 14:49

Experter tror Ingves ryker från svenska Riksbanken

Närpesbördige Stefan Ingves ryker och ersätts av statssekreterare Karolina Ekholm som chef för Sveriges riksbank, enligt en enkät som den svenska nyhetsbyrån TT gjort bland experter. Betyget för Stefan Ingves två mandatperioder på snart tolv år som riksbankschef spretar rejält. Flera tillfrågade väljer att dela ut två olika betyg, medan två enkätdeltagare avstår från att betygsätta.

Cornucopia - 22 dec 16 kl. 09:32

Ingves tvår sina händer i oenig riksbanksdirektion

Riksbankens direktion var oenig om fortsatta orubbade stödköp av svenska statsobligationer och Stefan Ingves fick som ordförande avgöra. Samtidigt fortsätter Ingves att två sina händer och menar att politikerna behöver göra det dyrare att låna pengar, inte han.
SvD skriver om riksbanksmötet där det konstateras att det var tre röster mot tre i frågan om fortsatta stödköp av svenska statsobligationer.

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 15:17

Krönika: Slåss Ingves mot väderkvarnar?

Nu var det dags för en lite mer ”hökaktig” hållning från Sveriges Riksbank trodde man. General Stefan Ingves tar uppenbarligen snacket om globalt valutakrig på fullt allvar och inte bara det – han tänker dessutom gå segrande ur detta. Vi vet ju alla hur det gått för svenskar som krigat mot stormakter förr.

Skånskan - 27 nov 18 kl. 21:54

Trippel till Peter Ingves

TRAV Finländaren Peter Ingves hade lekstuga på Jägersro. Han vann tre lopp och en kusk i form ska alltid passas noga.Den 58-årige catchdrivern, som håller till i Halmstad, har en rad intressanta uppsittningar i veckan.

YA - 18 dec 13 kl. 04:00

Mjukisen Ingves

Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / TT
Stefan Ingves kapitulerar om reporäntan. Ansvaret för att hantera en lånebubbla lägger han på regeringen.
För första gången på länge var riksbanksdirektionen enig.

BT - 18 nov 14 kl. 14:35

Ingves: Liten effekt av nya krav

Finansinspektionens förslag på skärpta amorteringsregler kommer att ha mycket liten effekt, bedömer Riksbanken. Stefan Ingves efterlyste återigen fler åtgärder mot lånefesten när han besökte riksdagen.Vid utfrågningen i finansutskottet på tisdagen underströk både riksbankschefen Stefan Ingves och vice riksbankschefen Per Jansson att amorteringskraven som Finansinspektionen aviserat inte kommer att räcka för att dämpa hushållens skuldökning.

Cornucopia - 14 sep 18 kl. 09:57

Alla varnar för ny finanskris - Ingves: Sverige mer sårbart nu

Nu varnar "alla" för att en ny finanskris är på gång. Riksbankschefen Stefan Ingves säger att Sverige är mer sårbart än förra gången och har ett antal egna interna problem med bostadsbubblan/skuldbubblan, arbetsmarknadens matchning och den usla skolan som gör att Sverige inte klarar sig i konkurrensen.
Tjuren rusar rakt in i väggen.

VA - 16 aug 11 kl. 14:49

Ingves föga överraskad

16 augusti Det sade Riksbankschef Stefan Ingves till journalister på tisdagen, efter ett möte i riksdagens finansutskott. Han tillade att man måste komma ihåg att andra mycket stora ekonomier samtidigt fortsätter att växa mycket kraftigt. "Man ska ju ändå hålla isär diskussioner om världstillväxten och vad som sker i ett enskilt land som Grekland, i en ekonomisk mening är Grekland en mycket liten del av världsekonomin", sade Stefan Ingves.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Elos Medtech dubblar vinsten

Medicinteknikbolaget Elos Medtech redovisar ett resultat efter skatt på 6,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (3,4). Resultatet per aktie uppgick till 0:82 kronor (0:42)..

DI - 15 minuter sedan

Vinsttapp för Hexpol – aktien faller

Polymerbolaget Hexpol redovisade ett rörelseresultat på 551 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019 vilket var lägre än de 561 Mkr bolaget redovisade under samma period i fjol. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 581 Mkr enligt Bloombergs sammanställning. Aktien faller med 4,5 procent.

DI - 15 minuter sedan

Enorama Pharma stiger på positiva signaler om ansökan till Läkemedelsverket

Läkemedelsverket har bara begärt mindre ändringar i Enorama Pharmas registreringsansökan för bolagets medicinska tuggummin. Aktien stiger på beskedet..

DI - 15 minuter sedan

Halvårsrapport januari-juni 2019

Andra kvartalet 2019 – Ökad försäljning och strategiskt förvärv Försäljningen ökade med 6 procent till 3 685 MSEK (3 461).   EBITA uppgick till 566 MSEK (568). EBITA marginalen uppgick till 15,4 procent (16,4).

DI - 15 minuter sedan

Elos Medtech Delårsrapport 1 Januari - 30 Juni, 2019

GOD TILLVÄXT OCH FÖRBÄTTRAD RÖRELSEMARGINAL April - juni 2019 • Nettoomsättningen för andra kvartalet ökade och uppgick till 184,1 MSEK (166,0), vilket motsvarar en organisk tillväxt på 10,9 procent. Efter valutajusteringar var tillväxten 7,1 procent. • Rörelseresultatet uppgick till 15,6 MSEK (5,2)..

DI - 15 minuter sedan

Finsk finansfamilj tar stor position i gruvbolaget Endomins

Den finländska finansfamiljen Herlin, som bland annat är storägare i Eltel, har köpt aktier i gruvbolaget Endomines. Totalt sitter familjen Herlin nu på aktier motsvarande 12,6 procent av kapitalet och rösterna..

DI - 15 minuter sedan

Brittiska detaljhandelsförsäljningen steg oväntat i juni

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, steg 1 procent i juni, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 3,8 procent..

DI - 30 minuter sedan

Läkemedelsjätte höjer helårsprognoser – aktien stiger

Läkemedelsbolaget Novartis höjer guidningen för resultat och vinst efter att bolagets generikaenhet framgångsrikt lyckats konkurrera med flera av konkurrenternas storsäljare. Aktien öppnade uppåt på torsdagen..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Sjunkande räntor efter svag bostadsstatisk

Dollarn försvagades på torsdagen och räntor sjönk några punkter efter svag amerikansk bostadsstatistik på onsdagseftermiddagen, fortsatt oro kopplad till handelskonflikten mellan USA och Kina och bolagsrapporter som ger en dystrare bild av den globala ekonomin. .

DI - 30 minuter sedan

Sensys Gatso tar order i Sydamerika värd 9,2 miljoner

Sensys Gatso Group, verksamt inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso USA fått en order från Colombia. Värdet på kontraktet uppgår till 9,2 miljoner kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.