Barometern > Nyheter

Sunday, 21 July, 14:45

Barometern - 11 jul 19 kl. 10:08

Studier: Fler antagna till Linnéuniversitetet i höstAntalet antagna till högskoleutbildningar med start i höst har ökat sedan förra året. 25 614 sökande antogs till Linnéuniversitetet, vilket är 1556 fler än höstterminen 2018 och även den största ökningen till antalet av alla högskolor och universitetet..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Linnéuniversitetet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studier, Fler, antagnatill , Linnéuniversiteteti , höst
SmålandsPosten - 12 jul 14 kl. 08:43

Fler antagna LNU-studenter

I fredags kom de preliminära antagningsbeskeden för höstens högskoleutbildningar. I år har något fler sökt och blivit antagna till Linnéuniversitetet jämfört med i fjol. Enligt Universitets- och högskolerådet, UHR, sökte totalt 50 072 personer till program och kurser på Linnéuniversitetet.

Barometern - 07 aug 14 kl. 15:32

Rekordstort söktryck - fler antagna

Söktrycket på Linnéuniversitetet fortsätter att slå rekord. Men färre och färre söker universitetet i första hand. Linnéuniversitetets första hösttermin 2010 var det 38 163 som sökte sig till det nybildade småländska universitetet.

Barometern - 25 apr 14 kl. 07:38

Över 400 nya platser på Linnéuniversitetet

i debatt om Linnéuniversitet
Debatten kring Linné- universitetet har de senaste åren gått varm. Inte minst har dess placering ofta prytt Barometerns sidor. Nu kommer besked från Moderaterna som befäster tilltron till Linnéuniversitetet och Kalmar.

SmålandsPosten - 21 jan 15 kl. 06:21

Linnéuniversitetet lockar fler utländska studenter

Antalet ansökningar från internationella studenter till Linnéuniversitetet ökar med en femtedel. Det står klart efter att ansökningstiden för internationella studenter gått ut. - Utbildningar inom ekonomi och teknik lockar flest, men internationella studenter finns överallt nuförtiden, säger Ingrid Persson, kommunikationschef på Linnéuniversitetet i Växjö.

Barometern - 03 aug 13 kl. 11:48

Linnéuniversitetet ? viktigt för regionen

Debatten om Linnéuniversitetets framtida lokaler i Kalmar har pågått under ett antal år. Den har i första hand förts av olika representanter i och från Kalmar. Men frågan är större än så.

Barometern - 05 jun 13 kl. 08:19

Kraftsamla kring Linnéuniversitetet

Debatten om Linnéuniversitetets kommande lokaler rullar vidare. Nu meddelar Linnéakademin att den står bakom planerna på ett sammanhållet universitet i hamnen. Linnéakademin ?

Barometern - 21 jun 13 kl. 08:03

Upp till bevis om Linnéuniversitetet

Ompröva beslutet om ett nytt universitet i Ölandshamnen. "Det är hög tid att stoppa detta vansinne." Miljöpartiet i Kalmar håller nu tummarna för att en ny namninsamling mot byggplanerna genomförs under hösten.

Barometern - 13 jul 17 kl. 17:56

Fler vill plugga på Linnéuniversitetet - här är de populäraste programmen

Vid Linnéuniversitetet var det många antagningsbesked att skicka ut till torsdagen. Det är nämligen fler som vill plugga på universitetet i år jämfört med förra året..

SmålandsPosten - 30 okt 14 kl. 06:18

Inget nytt rektorsprogram vid Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet blir inte ett av de lärosäten som får utbilda rektorer i det kommande rektorsprogrammet. Linnéuniversitetet var ett av flera universitet eller högskolor som ansökt om att få ge den nya rektorsutbildningen. Men när Skolverket nu granskat skolornas ansökningar konstateras att Linnéuniversitetet inte kunnat visa att man klarar av att uppfylla verkets krav på utbildningen.

Barometern - 21 dec 13 kl. 11:43

Utbetalning av övertid stoppas på Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet har satt stopp för allt uttag av övertidsersättning. Stöld, tycker en del anställda. Nödvändigt, menar personalchefen.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

De ger sig ut i vattnet fastän snålblåst och hög sjö

Förra veckan bjöd Öland kanske inte på det bästa vädret för de semesterfirare som tycker om att pressa på stranden och bada i havet. Men vid hamnen i Färjestaden var det några som trotsade blåsten och gav sig ut. .

Barometern - 1 timme sedan

Gårdarna går ihop för loppmarknad på Runnö

På onsdag är det dags för ö-loppis på Runnö utanför Påskallavik. Det är första gången som gårdarna på ön, gemensamt, arrangerar loppis. En av personerna bakom evenemanget är Cristina Dahlberg..

Barometern - 1 timme sedan

Personbil av vägen utanför Djupvik

Barometern - 2 timmar sedan

Bilbrand på Ölandsbron - långa köer

Barometern - 4 timmar sedan

Vatten kan missfärgas efter vattenläcka

Barometern - 17 timmar sedan

Evenemang: Stort intresse för sjöräddningen

Det ska börjas i tid det som sjösäkert ska bli. Många barn, och även vuxna för den delen, passade på att besöka Sjöräddningssällskapets dag på lördagen..

Barometern - 7 timmar sedan

I natt: Bilförare stoppad – misstänkt drograttfull

Strax före klockan 00.30 på natten till söndagen stoppade polis en bilförare i Påskallavik..

Barometern - 7 timmar sedan

”Vi är den enda förening här som har ungdomsverksamhet”

Av cirka 45 barn i skolan i Fågelfors är det nästan 15 som gått med i skytteföreningen. ”Vi är den enda förening här som har ungdomsverksamhet idag” säger Christer Sanglén, kassör i klubben..

Barometern - 7 timmar sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt mordbrand när garagelänga brann utanför Kalmar. Skadegörelse mot restaurang i Växjö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.