Skånskan > Opinion

Tuesday, 16 July, 08:35

Skånskan - 11 jul 19 kl. 10:13

Fängelsedom i första samtyckesfalletSverige Det första samtyckesfallet har prövats i Högsta domstolen, som har dömt en man till fängelse för oaktsam våldtäkt.Det skriver Högsta domstolen (HD) i ett pressmeddelande. Mannen har tidigare dömts för våldtäkt av både tings- och hovrätten – på grunden att kvinnan inte frivilligt deltagit i samlag med mannen. I sin överklagan till HD hävdar dock mannen att offret ska ha gett ”tyst samtycke”. Men i den kontakt de båda har haft över nätet konstaterar kvinnan skriftligen att hon inför deras träff inte ville ha sex.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Det, Högsta, HD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fängelsedomi första , samtyckesfallet
YLE - 30 sep 16 kl. 16:56

Vanvårdade sina får – fick villkorlig fängelsedom

En fårfarmare i Lojo som misskött sina djur fick på fredagen (30.9) en villkorlig fängelsedom för grovt djurskyddsbrott. Också hennes bror och en anställd vid farmen dömdes vid samma rättegång.

Kristianstadsbladet - 17 nov 12 kl. 14:30

47-årig man överklagarfängelsedom

En 47-årig man överklagar en fängelsedom och vill i stället att han döms till skyddstillsyn.
Det var i slutet av oktober som två män, en 47-åring från Sölvesborg och en 32-årig man från Bromölla, dömdes till fängelse för stöld, olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott. 47-åringen dömdes till tre månader i fängelse och 32-åringen döms till 14 dagar.

DN - 02 aug 13 kl. 09:38

Berlusconi rasande över fängelsedom

I ett nio minuter långt tv-framträdande visar Italiens förre premiärminister öppet sitt missnöje över sin fängelsedom. Bland annat anklagar han sitt hemland för att inte veta vad ?som är rättvist?..

BT - 13 maj 14 kl. 15:20

Olmert överklagar fängelsedom

Förre israeliske premiärministern Ehud Olmert har dömts till sex års fängelse för mutbrott, men överklagar. Skandalen beskrivs som en av de värsta i landet.Redan när själva domen föll i mars förklarade den tidigare premiärministern att han skulle överklaga.

SVT - 13 okt 14 kl. 16:20

Yrkar på fängelsedom efter matchfixningsskandal

I dag avslutades rättegången i Jönköpings Tingsrätt angående matchfixning, den första i sitt slag i den svenska fotbollshistorien. Åklagaren yrkar på grovt mutbrott – och vill se en fängelsedom..

Nya Wermlands Tidningen - 18 dec 14 kl. 11:46

Fängelsedom hävd för Värmlands Finans vd

Värmlands Finans tidigare vd har av hovrätten frikänts på nästan alla åtalspunkter. Tingsrättens fängelsedom har också upphävts. Mannen döms enbart för försvårande av skattekontroll till 30 dagsböter om 50 kronor, sammanlagt 1 500 kronor..

Expressen - 23 dec 14 kl. 09:35

OS-mästare straffas med fängelsedom

Alex Schwazer, OS-mästaren i gång från 2008, stängdes av i 3,5 år för epo-doping. Nu straffas Schwazer även med en åtta månader villkorlig fängelsedom..

Sydsvenskan - 25 maj 15 kl. 09:12

Ny fängelsedom mot Olmert

Israels förre premiärminister Ehud Olmert döms till åtta månaders fängelse för korruption. Domstolen i Jerusalem fastställde straffet efter en dom i mars där Olmert befanns skyldig till att ha tagit mutor från en affärsman under sin tid som handels- och industriminister i början av 2000-talet.Olmert hävdar att han är oskyldig och att han är utsatt för en "häxjakt".

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 15 kl. 09:12

Ny fängelsedom mot Olmert

Israels förre premiärminister Ehud Olmert döms till åtta månaders fängelse för korruption. Domstolen i Jerusalem fastställde straffet efter en dom i mars där Olmert befanns skyldig till att ha tagit mutor från en affärsman under sin tid som handels- och industriminister i början av 2000-talet.Olmert hävdar att han är oskyldig och att han är utsatt för en "häxjakt".

DN - 24 jun 15 kl. 17:20

Världsstjärnan hotas av villkorlig fängelsedom


Nikola Karabatic står åtalad för att ha varit med om att fixa en ligamatch. Åklagaren yrkar på villkorlig fängelsedom och dryga böter. Barcelonastjärnan, rankad som en av världens främsta handbollsspelare, anklagas för att ha varit med och fixat en ligamatch i Frankrike 2012 och åtalas för bedrägeri..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Återkallar kokosmjöl – kan innehålla metallspån

Risenta kokosmjöl återkallas efter att man funnit små metallspån i mjölet.Det gäller Risenta Kokosmjöl 300 gram med bäst före-datum 11-03-2020 och 13-06-2020. ”Då risk för skada föreligger vid konsumtion, återkallas produkterna omedelbart”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Skånskan - 14 timmar sedan

Dyrbara smycken stals

LÖDDEKÖPINGE Smycken värda cirka 170 000 kronor stals vid inbrott i en villa på Remontvägen i Löddeköpinge någon gång mellan den 7 och 12 juli.
Gärningsmännen har på okänt sätt tagit sig in i bostaden och sökt igenom den. smycken, bland annat flera guldringar och halsband, försvann och deras beräknade värde är 170 000 kronor..

Skånskan - 14 timmar sedan

Greps för skadegörelse

KÄVLINGE En 36-årig man greps av polis när han gav sig på tre bilar och krossade ett fönster till en lägenhet på Nordanväg i Kävlinge i lördags vid 13-tiden. Mannen som var påverkad togs om hand och fick följa med polisen..

Skånskan - 14 timmar sedan

50-åring misshandlades

KÄVLINGE En grov misshandel inträffade på Kapellvägen vid halv tolvtiden natten till söndagen. Flera okända personer ska ha slagit och sparkat en man i 50-årsåldern..

Skånskan - 14 timmar sedan

Semesterfirare i slagsmål

KÄVLINGE Ett skandinaviskt par på besök i Skåne råkade i bråk under söndagen. Det hela inträffade utanför Seven Eleven i Löddeköpinge.
Mannen som ska ha misshandlat sin partner greps vid 23-tiden på söndagen.

Skånskan - 14 timmar sedan

Stal smycken och nycklar

KÄVLINGE Tjuvar bröt sig på okänt vis in i en bostad vid Alfreds väg i Kävlinge någon gång mellan tisdag och fredag. Bland det som stulits finns halsband och smycken, nycklar, bankkort och id-handlingar med mera..

Skånskan - 14 timmar sedan

Kryss inget för Kävlingebor

Kävlinge Personröstning i EU-valet tycks inte ha intresserat Kävlingeborna. En sammanställning som Nyhetsbyrån Siren har gjort visar att Kävlinge kommer på en delad 207:e plats bland landets 290 kommuner.
Statistiken från Valmyndigheten visar att Sundbyberg liggger i topp med 46,9 procent personröster.

Skånskan - 15 timmar sedan

Sommarkurs i manga-teckning var populär

LUND Intresset var stort för Linero biblioteks minikurs i manga-teckning, som ägde rum på måndagsförmiddagen.
Det lilla rummet vid sidan av bibliotekets stora sal fylldes av 13 förväntansfulla barn, de flesta mellan tio och tolv år gamla.
Kursledare var tecknaren Diana Davidsson, som ingående visade trick för att få seriefiguerena att se levande ut.

Skånskan - 17 timmar sedan

Avvikelser vid kontroll

Höör En butik i södra Höör fick flera anmärkningar vid en livsmedelskontroll i förra veckan.
De sålde lösviktsägg utan korrekt märkning. Det måste nämligen presenteras vilken kvalitetsklass, viktklass, produktionsmetod, producentkod och vilket bästföredatum äggen har.

Skånskan - 17 timmar sedan

Erkänner sitt narkotikabrott

Höör En man i 40-årsåldern döms nu till dagsböter efter att ha använt cannabis någon gång i april detta året.
Under förundersökningen erkände mannen att han begått gärningen. Han döms därför nu för ringa narkotikabrott..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.