Nyteknik > Teknik

Tuesday, 23 July, 13:47

Nyteknik - 10 jul 19 kl. 06:00

De ska köra 300 mil – med hjälp av solenSolceller har börjat leta sig in i produktionsbilar. Till viss del tack vare World Solar Challenge. I år skickar Chalmers för första gången en bil till Australien..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
World Solar Challenge, Chalmers, Australien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De ska köra, 300, milmed , hjälpav , solen
Jmini.se - 11 maj 17 kl. 14:08

Hon vandrar 300 mil genom Sverige – för skoj skull

I skrivandets stund befinner sig Julia Josefsson på Södra vätterleden och är inne på sin tjugonde vandringsdag.  Sverige fågelsvägen är 157 mil långt men med de leder som Josefsson planerar att gå blir det en vandring på nästan 300 mil. – Jag v.....

SVT - 25 feb 11 kl. 09:03

300 mil från striderna

I Libyen blir striderna allt hårdare. Samtidigt, följer Jalal i Motala varje sekund av vad som sker i hand hemland 300 mil bort. Medverkande: Jalal, Fouad Youcefi reporter, fotograf Carl Larsson..

Expressen - 28 maj 11 kl. 10:33

Har över 300 mil till närmaste bortamatch

Göteborg. Mikko Mäenpää, 28, flyttar österut. Till ryska Chabarovsk - nästan så långt bort man kan komma i Sibirien.

Dalarnas tidningar - 01 jul 13 kl. 08:46

Han vandrar 300 mil genom Sverige

En promenad på 300 mil från Skåne till Nordkap. Så ser Patrik Ahlviks vår, sommar och höst ut. ?

ÖstersundsPosten - 05 nov 13 kl. 16:06

Cyklade 300 mil med gitarren

Han har cyklat 300 mil med gitarren på ryggen för att spara på miljön och hans mellansnack har blivit så populärt att han har kunnat ge ut två ljudböcker. Emil Jensen blandar tragik med komik och har ett klart budskap: världen måste bli en bättre plats..

UNT - 02 jan 14 kl. 22:28

Har åkt 300 mil för innebandyn

Tornado är Ukrainska juniormästare. Laget har åkt 300 mil för att vara med i Storvreta innebandycup och få nya erfarenheter..

BT - 05 feb 14 kl. 09:27

300 mil genom snön för miljön

300 mil delvis till fots, delvis på skidor och delvis med vindens hjälp. Snart inleder italienaren och miljökämpen Giacomo De Stefano en tre månader lång resa genom Norge, Sverige och Finland. Giacomo De Stefano har gjort flera resor genom Europa med enkla medel.

Expressen - 04 mar 15 kl. 10:11

KHK:s långa kvalresa: 300 mil – på nio dagar

Här börjar Karlskronas kvalresa. Slutmålet är SHL men för att ta sig dit kan spelarna de närmsta nio dagarna se fram emot omkring 300 mil i buss. – Stämningen är på topp här inne.

Expressen - 14 nov 15 kl. 11:37

Norska stjärnorna bor 300 mil ifrån varandra

Det finns distansförhållanden med långa avstånd - och det finns distansförhållanden med riktigt långa avstånd. Norska handbollsstjärnan Nora Mörk har 300 mil till fotbollsspelande pojkvän Stefan Strandberg. – Självklart är det tungt i perioder, säger Strandberg till Dagbladet..

Expressen - 08 jan 16 kl. 09:40

Kan köra 1 300 mil för medicinen till barnen

Bara på den medicin till som jag hämtade till mina barn i dag, som nu är kostnadsfri, kan jag köra över 1 300 mil med min Citroën innan det hela blir förlust. Det kan vara något er som för väldigt liv angående bränsleskattehöjningen att tänka på, skriver musikern Bill Strachal..

Corren - 11 sep 16 kl. 14:00

300 mil på 30 dagar

300 mil på 30 dagar..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Kinesiska BAIC köper andel i Daimler

Kinesiska Beijing Automotive Group (BAIC) har köpt en femprocentig andel av aktierna i den tyska fordonsjätten Daimler..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Efter svartlistningen – Huawei storvarslar i USA

Kinesiska Huawei har sagt upp mer än två tredjedelar av de anställda på Futurewei Technologies, koncernens forskningsverksamhet i USA..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Enorma 12 MW-snurrans hjärta är redo för leverans

Med 12 MW kommer General Electrics Haliade-X bli världens mest kraftfulla vindkraftverk. Nu är det enorma maskinhuset och navet redo för att skeppas till Nederländerna..

Nyteknik - Igår: 09:15

Uppgifter om Huawei-nät i Nordkorea

Den kinesiska teknikkoncernen Huawei har i hemlighet hjälpt Nordkoreas regering att bygga och underhålla telekomnätverk, rapporterar tidningen The Washington Post med hänvisning till läckta dokument..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Alger kan bli storindustri i svenska hav

Algerna vi äter i sushin och sjögrässalladen importeras ofta från andra sidan jorden – men hade lika gärna kunnat odlas här. Svenska företag växlar nu upp för att slå sig in i en global miljardindustri..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Forskarnas minirobotar är bara två millimeter långa

Georgia Tech har skapat 3d-utskriva minirobotar som hämtar sin kraft från vibrationer. Förhoppningen är att de en dag ska kunna användas i kroppen..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Nasas rymdfarkost är redo för månen

Orion-farkosten ska ta oss till månen igen – och vidare till Mars. Nu har Lockheed Martin levererat kapseln för astronauterna..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Samsungs Fold klar för lansering

Efter det första debaclet med vikbara Galaxy Fold tycks Samsungs tekniker ha fått ordning på problemen. Nu sägs det att Fold är redo för lansering. Kanske redan i mitten av augusti..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Ingen semester för vd med radaraffärer i Asien

Radarteknikföretaget Acconer tecknar ännu ett avtal med en japansk distributör. Det ökade intresset för de svenskutvecklade sensorerna gör det svårt för vd:n Lars Lindell att få sommarvila..

Nyteknik - Igår: 13:22

Airbus nya koncept har vingar som en rovfågel

Bird of Pray har delade vingspetsar som en örn – och en fågelstjärt. Konceptet ska locka unga till flygbranschen. Airbus hävdar samtidigt att tekniken utgår från verkliga idéer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.