SVT > Inrikes

Thursday, 18 July, 04:47

SVT - 11 jul 19 kl. 09:58

Reagerar på prisökningarna – myndighetssverige vill skydda bankerna från förlusterPrisökningarna för kommersiella fastigheter är nu så stora att de nått höjderna som föregick 1990-talets finanskris. Det har fått det samlade myndighetssverige att reagera för att skydda bankerna från förluster..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reagerar, prisökningarna, myndighetssverigevill , skydda, bankernafrån , förluster
Sydsvenskan - 06 feb 15 kl. 09:43

Riksbanken ser små prisökningar

Den svenska konjunkturen står och stampar, enligt Riksbankens återkommande företagsundersökningar.Lägre oljepris och svagare krona gynnar företagen, men den tröga återhämtningen i Europa hämmar.Prissättningen på företagens produkter är mycket beroende av efterfrågan, enligt banken.

Helsingborgs Dagblad - 06 feb 15 kl. 09:43

Riksbanken ser små prisökningar

Den svenska konjunkturen står och stampar, enligt Riksbankens återkommande företagsundersökningar.Lägre oljepris och svagare krona gynnar företagen, men den tröga återhämtningen i Europa hämmar.Prissättningen på företagens produkter är mycket beroende av efterfrågan, enligt banken.

Newsmill - 21 sep 12 kl. 20:54

Prisökningarna för ?Average Joe? kan avgöra USA-valet

http://www.newsmill.se/trackback/46908Lektor vid University of Missouri: Den officiella statistiken missar prisuppgången.

Expressen - 13 sep 17 kl. 09:06

Efter prisökningarna: 2,4 milj småhus upptaxeras

Miljoner svenska bostäder kan upptaxeras.Enligt Skatteverket kommer taxeringsvärdena att öka med i snitt 26 procent – för närmare två och en halv miljon småhus.– Försäljningspriserna på fastighetsmarknaden åren 2014–2016 avgör nivån, säger Jerker Wesslén på Skatteverket..

Dalarnas tidningar - 13 sep 17 kl. 11:24

Efter prisökningarna: nästan 100 000 småhus i Dalarna upptaxeras

Nu kommer konsekvensen av de senaste årens höga fastighetspriser. Enligt Skatteverkets prognos höjs nästa års taxeringsvärden för länets småhus med i genomsnitt 23 procent. Och den största ökningen får småhusägarna i Avesta..

DalaDemokraten - 13 sep 17 kl. 11:24

Efter prisökningarna: nästan 100 000 småhus i Dalarna upptaxeras

Nu kommer konsekvensen av de senaste årens höga fastighetspriser. Enligt Skatteverkets prognos höjs nästa års taxeringsvärden för länets småhus med i genomsnitt 23 procent. Och den största ökningen får småhusägarna i Avesta..

SVT - 14 sep 17 kl. 18:52

Netflix om prisökningarna

Netflix är efter förra månadens prishöjning dyrast på den svenska marknaden. – Det är en normal affärsutveckling, priser höjs över tid, säger Yenia Zaba, talesperson för Netflix i Europa..

DN - 24 feb 19 kl. 10:50

Trelleborg och Botkyrka toppar prisökningarna på bostadsrätter

I Botkyrka har det genomsnittliga priset på en bostadsrätt de senaste 20 åren ökat med nästan 1.500 procent. Men en annan ort har rekordet – skånska Trelleborg där priset stigit med nästan 1.

YLE - 24 jan 14 kl. 04:58

Programmet för att skydda skog haltar

Skyddsprogrammet Metso har gett skogsägare en möjlighet att skydda sin skog sedan 2008. Men skyddet bygger på frivillighet och möter därför en del kritik och myndigheter erkänner att man inte nått upp till målsättningarna. Programmet för att skydda våra skogar, det så kallade Metso-programmet har varit igång i sex år.

Dagens PS - 29 aug 17 kl. 10:59

Så reagerar Kina och Ryssland på roboten

”Extremt oroade av situationen”. Det är alltså Rysslands kommentar till upptrappningen i regionen sedan Nordkorea sent på måndagskvällen, svensk tid, för första gången på många år avfyrat en långdistansrobot över Japan som slog ned i Stilla havet, rapporterar Reuters. ”Vi ser en tendens till upptrappning.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Polisens utredningsgrupp för krigsbrott samlar vittnesmål

Svensk polis förbereder sig för att börja utreda övergrepp mot yazidierna i krigen i Syrien och Irak. Genom kontakt med yazidiska föreningar hoppas polisen få kontakt med vittnen och målsäganden..

SVT - 11 timmar sedan

Det här är Facebooks nya valuta – och därför får ”Libra” kritik

Facebooks nya valuta “Libra” har på kort tid blivit en av sommarens stora snackisar. En snabb sökning på Google ger runt 283 miljoner träffar och Donald Trump har sågat den kommande valutan. Men varför får den kritik?

SVT - 18 timmar sedan

Vattenkokare återkallas – handtag kan lossna

Handtaget på en vattenkokare från butikskedjan Clas Ohlson kan lossna och butiken återkallar nu produkten och uppmanar sina kunder att omedelbart sluta använda sig av den..

SVT - 16 timmar sedan

”Mormor använder för mycket emojis – hennes favorit är alla”

Kalenderemojin som finns i de flesta mobiltelefoner visar den 17 juli – och därför firas i dag emoji-dagen. Lilla Aktuellt frågade barn vilka deras favoritemojis är och vad de tycker om att emojis har en egen dag..

SVT - 19 timmar sedan

Beskedlig algblomning i Östersjön

Algblomningen är i gång i delar av Östersjön. Framför allt är det Stockholmsområdet som drabbas, men ännu inte i någon större omfattning..

SVT - 20 timmar sedan

PT-Fia: Glöm inte att träna även under semestern

Hur spenderar du din semester? Kanske inte med att träna – något du egentligen borde, enligt den personliga tränaren Fia . I klippet ovan ger hon sina bästa semesterträningstips..

SVT - 21 timmar sedan

Kritiserad kirurg fick tillbaka legitimation – nu överklagar Ivo

Inspektionen för vård och omsorg överklagar ett tidigare beslut från förvaltningsrätten som innebar att en kritiserad plastikkirurg fick tillbaka sin läkarlegitimation..

SVT - Igår: 00:01

Partiell månförmörkelse inträffade

Under tisdagskvällen blev månen delvis svart, i en så kallad partiell månförmörkelse. – Jag tänkte lite skämtsamt att någon tagit en tugga av månen, säger Magnus Åkesson, som såg händelsen..

SVT - Igår: 21:37

Sömnforskaren: Semestern kan bidra till återhämtning – om du drar ner på stressen

För vissa innebär semester sovmorgnar och vila i hängmattan – men för många fylls ledigheten snabbt upp med inbokade resor, tillställningar och projekt. Enligt Tina Sundelin, sömnforskare vid Stockholms universitet, är möjligheterna att återhämta sig på semestern relativt goda – om man inte fyller sitt schema med för många måsten..

SVT - Igår: 15:50

Polisens varning: Så stjäl semesterligorna dina pengar

En taktik som grundar sig på exakthet och tempo – det är tjuvarnas metod för att komma över bankkort och plånböcker. – Stöldligorna är väldigt skickliga, säger kriminalkommissarie Jan Olsson på polisens nationella it-bedrägericenter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.