Nyan > Svenskfinland

Saturday, 20 July, 00:52

Nyan - 11 jul 19 kl. 10:00

Bröllopsmusik på FöglöFolkliga toner på orgel och fiol bjuds det på i Föglö kyrka i kväll torsdag. Tidigare i våras gav Mats Backman ut ett häfte med åländsk bröllopsmusik, ursprungligen framförd på fiol, som han nu har gjort orgelversioner av. Det är en del av dessa arrangemang som han i kväll framför på orgeln i St Maria Magdalena kyrka, berättar arrangörerna i ett pressmeddelande. Deltar gör även violinisten Andreas Nyberg. Under torsdagskvällen spelar han låtar huvudsakligen från Föglö.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Föglö, Mats Backman, St Maria Magdalena, Andreas Nyberg, Ålands Södra, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bröllopsmusik, Föglö
SR - 15 jun 15 kl. 14:35

Valet av bröllopsmusik väcker känslor

Valet av utgångsmusik på prinsbröllopet i lördags väcker heta känslor i sociala medier. Det handlar både om vad man får göra med Beethovens musik och vem som egentligen har gjort arrangemanget, konstaterar Kulturnytts Berit Nygren i ett samtal i vår 1545-sändning idag..

DalaDemokraten - 28 sep 15 kl. 09:00

Bröllopsmusik temat vid orgelandakt

Under åren har det komponerats en mängd musik för orgel att spelas vid bröllop. Ur programmet kan nämnas ett antal kända men också mindre kända orgelstycken såsom Bröllopsmarsch av Mendelssohn; Brudkören ur Lohengrin av Wagner; Wedding av Benny Andersson; Arrival of the Queen of Sheba av Händel samt Jämtländsk brudmarsch och Älgarås brudmarsch för att nu nämna några stycken..

Dalarnas tidningar - 28 sep 15 kl. 09:00

Bröllopsmusik temat vid orgelandakt

Under åren har det komponerats en mängd musik för orgel att spelas vid bröllop. Ur programmet kan nämnas ett antal kända men också mindre kända orgelstycken såsom Bröllopsmarsch av Mendelssohn; Brudkören ur Lohengrin av Wagner; Wedding av Benny Andersson; Arrival of the Queen of Sheba av Händel samt Jämtländsk brudmarsch och Älgarås brudmarsch för att nu nämna några stycken..

Trelleborgs Allehanda - 20 mar 16 kl. 17:35

Vårkonsert med bröllopsmusik

Verk av fyra av de största klassiska kompositörerna. Det var vad åhörarna på Symfoniorkestern Trelleborgs vårkonsert fick lyssna till på söndagseftermiddagen..

Sydsvenskan - 23 okt 13 kl. 06:30

I studion får bröllopsmusiken harmoni

Four Tet har putsat upp Omar Souleymans syriska bröllopsmusik. Men på sitt eget soloalbum går britten i motsatt riktning..

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 14 kl. 10:44

Kyrkan öppnar för blivande brudpar

Potpurri av bröllopsmusik i Mariakyrkan på måndag..

YLE - 03 feb 15 kl. 10:31

Mattelärare fick Jakobstads kulturpris

Heikki Nikula heter årets kulturpristagare i Jakobstad. Valet var enhälligt i kultursektionen, säger sektionens ordförande Brita Brännbacka-Junell. I folkmusikkretsar är Heikki Nikula känd, men kanske också som en något ovanlig lärare.

SR - 05 maj 15 kl. 11:01

Pop och schlager slår Mendelssohns bröllopsmarsch

Dagens bröllopsmusik låter helt annorlunda idag, än för 25 år sedan. Valet av cermoniell musik speglar tydligt samhällets förändring, säger professorn i musikvetenskap, Lars Lillestam..

Expressen - 13 jun 15 kl. 16:22

Nunstedt om valet av musik på bröllopet

Välj bröllopsmusik med hjärtat – då kan det inte bli fel. Så tycker Expressens musikrecensent Anders Nunstedt om prinsparets musikval, som sträcker sig från Händel över Enya – till Jay-Z. – Om man plockar ut något som haft betydelse i ens eget liv, då kan det inte bli fel, säger han..

ÖstersundsPosten - 24 jun 15 kl. 20:25

Fullsatt på Klezmerkonsert i Lillhärdal

Violinisten Semmy Stahlhammers farfar och farbröder grundade Stahlhammer Klezmer band redan på 1920-talet i östra Polen. Det är inte svårt att tänka sig hur det lät när judarna i staden Kras´nik firade bröllop eller drack begravningsöl, med klezmermusiken studsande mellan husväggarna. Samma känsla av glädje och upprymdhet spred sig i den fullsatta scensalen på Härjedalens kulturcentrum, när trion spelade stojig bröllopsmusik.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Getaloppet gör comeback

RULLSKIDOR. När Getadagen återuppstår på lördag gör även Getaloppet på rullskidor det. .

Nyan - 6 timmar sedan

Grovt äventyrande på Emkarbyvägen

En 22-årig man dömdes i onsdags för grovt äventyrande av trafiksäkerheten till 55 dagsböter, sammanlagt 330 euro. Mannen, som är bosatt i Sverige, hade i mars i år kört 123 kilometer i timmen på Emkarbyvägen i Finström där hastighetsbegränsningen är 70 km/h. Han fick också körförbud till den 24 oktober i år, men enligt domen har körkortet inte omhändertagits.

Nyan - 7 timmar sedan

Lindström enhetschef för Viking Line Buss

Mikael Lindström är sedan början av juli ny enhetschef för Viking Line Buss Ab. Han har har tidigare haft samma post, men kommer närmast från Rafaels. – Det känns bra.

Nyan - 9 timmar sedan

”Hög puls och förväntansfull”

Pier Schmid som är Rockoffs festivalgeneral för andra året i rad har fullt upp med sista minuten fix innan musikkalaset drar igång. .

Nyan - 11 timmar sedan

Electric Boys svänger fortfarande

Nyan fick en pratstund med Conny Bloom, sångare i Electric Boys som spelar på Rockoff på lördag. .

Nyan - 13 timmar sedan

Nordisk folkdans på gatorna

Folkdanslag från hela Norden deltar under folkdansfestivalen ÅLEK som ordnas den här veckan. .

Nyan - 14 timmar sedan

Skarven får ny utrustning

Landskapets transportbyrå har beslutat att köpa in ny tilläggsutrustning till ms Skarven för 46 000 euro. Det är EHM-utrustning som mäter i vilket skick propelleraggregaten är i. – Det kommer förlänga intervallerna på service av propelleraggregaten, säger Joel Karlsson, teknisk inspektör på landskapet.

Nyan - 15 timmar sedan

Snart kan ungarna lämna boet

Fiskgjusen inventeras och ringmärks på Åland i sommar. .

Nyan - 16 timmar sedan

Böter för krock med lyktstolpe

En man i 20-årsåldern som i december i fjol körde av vägen i en kurva och krockade med en lyktstolpe har dömts för äventyrande av trafiksäkerheten. Vid olyckan, som inträffade i Jomala, körde mannen i en bil för vilken han inte hade betalat fordonsskatten. Gemensamt straff blir 17 dagsböter, sammanlagt 102 euro.

Nyan - 18 timmar sedan

Han kan ha hittat botemedel mot mjältbrand

Alexander Ramsdahl ville undersöka om ljunghonungen som produceras hemma på gården i Jomala har en bakteriehämmande verkan. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.