YA > Lokalt

Wednesday, 17 July, 04:22

YA - 11 jul 19 kl. 09:44

Sommarteater flyttar ut i slottsparkenEfter en regnig sommar på borggården och en stekhet inne i riddarsalen flyttar nu Svaneholmsteatern ut i slottsparken. I år blir det spionkomedi med tema frukt och grönt i Adams äpplen..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Svaneholmsteatern, Adams

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sommarteater, flyttarut i , slottsparken
DalaDemokraten - 14 jun 16 kl. 14:00

Ny sommarteater flyttar in i Sundborns tvättstuga

Det brukar vara Dalateatern som står för den professionella scenkonsten på somrarna. Nu kommer ett nytt initiativ från skådespelaren Jon Karlsson som lämnat Stockholm och Dramaten för att flytta hem till Dalarna och Falun igen..

YLE - 23 jun 16 kl. 21:40

Nu är det klart: Broadwaymusikal på Raseborgs sommarteater nästa år

Under premiären av Raseborgs sommarteater blev det också klart vilken nästa års pjäs på sommarteatern kommer att vara. Nästa års pjäs på Raseborgs sommarteater är musikalen Footloose. Footloose är ursprungligen en amerikansk dramafilm från år 1984 som gjordes som musikal första gången på Broadway 1998.

YLE - 30 jun 17 kl. 15:55

Fotlöst kul på Raseborgs sommarteater

Musikalen Footloose gjorde succé med cirka 900 åskådare på premiärföreställningen. Hejdlös dans blandades med allvar när unga skådespelare dansade loss på Raseborgs sommarteater. Den till synes lättsamma dansshowen varvades med allvarliga teman som sorg och sökandet efter kraften att ta sig vidare i livet.

SmålandsPosten - 15 jul 16 kl. 13:00

Klassiskt drama i slottsparken

Teatergruppen Dramatörerna i Växjö satsar på återkommande sommarteater på Teleborgs slott. Ett klassiskt triangeldrama, Fröken Julie av August Strindberg, är först ut..

YLE - 20 jun 17 kl. 15:03

Kulturdebatt: Kan sommarteater bli mera experimentell också hos oss?

Den finlandssvenska sommarteaterpubliken vill ha musikaler och andra glättiga skådespel. I övriga Norden är sommarteatern mer experimentell. Teater hör till mångas sommarprogram och i Svenskfinland är uppsättningarna i regel glättiga, medan det finns mera variation, med också vemodiga pjäser, på finskt håll.

YLE - 07 jul 15 kl. 13:59

Sommarteater som subkultur

Det är högsäsong för sommarteatrarna just nu. Kanske kunde ett fenomen som sommarteater tänkas tillhöra en svunnen tid, men återväxten i Svenskfinland tycks vara tryggad. Det är lika kul nu som då för unga att vara med och spela teater.

YLE - 30 mar 15 kl. 17:41

Emil och Ida klara för Raseborgs sommarteater

Det blir nioårige Albin Hampf från Åland som får spela huvudrollen i sommar på Raseborgsscenen i Astrid Lindgrens klassiker Emil i Lönneberga. Hampf beskriver Emil som ett missförstått geni. Albin Hampfs mormor bor i Ekenäs och hans mamma har också sina rötter på orten.

YLE - 26 jan 16 kl. 17:19

Nya och gamla förmågor gör The Sound of Music på Raseborgs sommarteater

Den välkända och folkkära musikalen The Sound of Music gör på nytt entré på Raseborgs sommarteater i sommar. Rollen som Maria spelas av 26-åriga musikalartisten Sarah Nedergård. Hon är född i Vasa men bor numera i Åbo.

YLE - 28 jul 17 kl. 09:57

Västnyländsk sommarteater drar mycket publik

De sista föreställningarna av Okänd soldat i Harparskog är slutsålda. Footloose på Raseborgs sommarteater har sålt bättre än väntat. De återstående fem föreställningarna av pjäsen Okänd soldat i Harparskog i Raseborg är nu slutsålda.

YLE - 14 jul 14 kl. 16:44

Raseborgs sommarteater utan ledning

Hela ledningsgruppen lämnar Västnyländska ungdomsringen som står bakom Raseborgs sommarteater.
I gruppen ingår den konstnärlige ledaren och regissören Bobo Lundén, viceordförande Dan Idman och producent Katti Riski. De tre slutar efter årets spelsäsong.

Fler nyheter från YA

YA - 12 timmar sedan

Nya lägenheter ska byggas i Rydsgård

Skurupshem har köpt fem tomter i centrala Rydsgård med avsikt att bygga bostäder. Någon gång under vintern 2020-2021 hoppas Pierre Esbjörnsson, bostadsbolagets vd, att femton marklägenheter ska vara inflyttningsklara..

YA - 14 timmar sedan

Hårt arbete bakom prunkande trädgård

Trots att det står ”välkommen in” på en skylt är det många som inte vågar sig in i oasen bakom den gamla trädgårdsmästarbostaden vid Svaneholmsslott. Men YA har tagit steget in under rosenportalen..

YA - Igår: 13:00

Keramikdrömmen blev verklighet - nu håller de sin första sommarkurs

Det började med en förälder-barn-kurs i keramik med sonen för knappt 15 år sedan. Nu driver makarna Camilla och Calle Raihle en egen ateljé utanför Skivarp och i helgen höll de sin första officiella kurs. .

YA - I förrgår: 00:00

Alla är välkomna till badet i Skurup – även fyrbenta

Badvakterna på friluftsbadet har under sommaren fått ta en del diskussioner med besökare om huruvida hundar får vistas på badet eller inte. Till skillnad mot övriga kommunerna i sydöstra Skåne så är det tillåtet att ta med sig husdjur till badet i Skurup..

YA - 11 jul 19 kl. 17:59

Politiker och invånare nattvandrade tillsammans

Nattvandrarna i Skurup bjöd in till en kväll där bland annat politiker och lokalbefolkning fick mötas i en diskussion kring trygghetsarbetet i byn. Åhörarna på plats hade många frågor att ställa politikerna under kvällen, vars avslut blev en stadsvandring ledd av nattvandrarna i byn. .

YA - 11 jul 19 kl. 00:01

Dubbla stöd till Svaneholm

Tack vare ett bidrag på 170 000 kronor från Riksantikvarieämbetet kan nu hembygdsföreningen på Svaneholms slott digitalisera den digra textilskatt som finns. .

YA - 09 jul 19 kl. 20:59

Badvatten: Utmärkt kvalitet i Skurups kommun

Under sommaren göra regelbundna kontroller av vattnet på olika badplatser i kommunen. Och badsugna skåningar kan andas ut, vattenkvaliteten är utmärkt. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.