Supermiljöbloggen > Nyheter

Wednesday, 17 July, 16:26

Supermiljöbloggen - 11 jul 19 kl. 09:49

FN-expert: Klimatkrisen riskerar underminera mänskliga rättigheterVarje människas rätt till mat och vatten samt grundläggande demokratiska fri – och rättigheter riskerar att försvagas kraftigt vid en accelererande klimatkris, säger FN-expert. Det var för några veckor sedan som FN:s särskilda rapportör för extrem fattigdom och mänskliga rättigheter, Philip Alston, släppte en rapport som varnar för ett framtida ”apartheid” mellan fattiga som drabbas hårdast av klimatförändringarna och dom som har råd att skydda sig. Rapporten beskriver hur klimatkrisen riskerar att undermina miljontals människor rätt till mat, vatten och ett säkert boende, men också de grundläggande demokratiska fri – och rättigheterna. Det beror på att klimatkrisen riskerar att skapa enorma orättvisor när utvecklingsländer förväntas drabbas av 75 %
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
FN, Alston, USA, Donald Trump, Greta Thunberg, Rebellion

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN-expert, Klimatkrisen, riskerar, underminera, mänskliga, rättigheter
Sydsvenskan - 22 jun 19 kl. 21:01

Klimatkrisen riskerar att förstöra världsarv

Klimatkrisen utgör inte bara ett hot mot människor och djur utan också mot kulturen och världsarvet. Flera experter varnar för riskerna och ber nu FN om ökat skydd för några av de mest betydande monumenten. Vid ett möte i Aten under lördagen samlades Un.

Helsingborgs Dagblad - 22 jun 19 kl. 21:01

Klimatkrisen riskerar att förstöra världsarv

Klimatkrisen utgör inte bara ett hot mot människor och djur utan också mot kulturen och världsarvet. Flera experter varnar för riskerna och ber nu FN om ökat skydd för några av de mest betydande monumenten. Vid ett möte i Aten under lördagen samlades Un.

GöteborgsPosten - 22 jun 19 kl. 21:01

Klimatkrisen riskerar att förstöra världsarv

Klimatkrisen utgör inte bara ett hot mot människor och djur utan också mot kulturen och världsarvet..

SvD - 08 sep 16 kl. 14:00

Apple-expert: De riskerar att tappa kunder

Det är trådlösa hörlurar som gäller. Apple släpper sin nya Iphone utan en vanlig hörlursutgång. Det är en riskabel strategi för it-jätten som riskerar att tappa kunder, enligt en Apple-expert..

SvD - 16 feb 16 kl. 12:27

Expert: ”Ukraina riskerar gå mot kaos”

Ukraina riskerar att kastas in i en politisk kris och nyval. Parlamentsledamöter har samlat ihop tillräckligt många röster för att hålla en misstroendeomröstning mot premiärminister Arsenij Jatsenjuks regering, enligt Reuters..

SR - 28 nov 18 kl. 10:36

AI-expert: Sverige riskerar att hamna efter i AI-utvecklingen

Det satsas mycket på artificiell intelligens och AI-teknik för tillfället. Men trots satsningarna varnar företrädare från branschen för att Sverige riskerar att hamna på efterkälken..

Kristianstadsbladet - 22 jun 19 kl. 21:01

Klimatkrisen riskerar att förstöra världsarv

Blekinge Läns tidning - 22 jun 19 kl. 21:01

Klimatkrisen riskerar att förstöra världsarv

Sydöstran - 22 jun 19 kl. 21:01

Klimatkrisen riskerar att förstöra världsarv

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 04 jul 19 kl. 11:58

Stater och företag blir stämda över klimathotet

Sedan 1990 har över 1300 stämningsansökningar i 28 länder förts mot företag och stater med koppling till global uppvärmning. Detta visar en rapport från det londonbaserade Granthaminstitutet. Överhängade majoriteten, över 1000 stycken, har tagits fram i USA, men det finns även flera viktiga fall i resten av världen.

Supermiljöbloggen - 03 jul 19 kl. 21:06

Palmolja i över 50 populära glassorter

Lockad av svalkande glass i sommarhettan? Tyvärr är grädde, ägg och socker inte de enda ingredienserna.  När Råd & Rön granskade innehållet i de stora matkedjornas glasskylar hittades palmolja i över 50 produkter.

Supermiljöbloggen - 03 jul 19 kl. 20:41

Mikroplasterna ökar: ”Som att äta ett kreditkort i veckan”

Vi äter, dricker och andas in mikroplaster motsvarande mängden plast i ett kreditkort varje vecka, enligt en ny undersökning.  Under en vecka får den genomsnittliga världsmedborgaren i sig 2000 mikroplastpartiklar, framför allt genom mat, vatten och luft. Det motsvarar ungefär lika mycket plast som finns i ett vanligt kreditkort.

Supermiljöbloggen - 03 jul 19 kl. 19:46

Preem får pris för bästa greenwashing

 Jordens Vänner delar ut greenwashingpriset 2019 till Preem. Preem kämpar för utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil samtidigt som företaget satsar stort på reklam för ”grön” diesel.  Utbyggnaden av Preemraff i Lysekil skulle göra Preem till Sveriges i särklass största utsläppare om projektet godkänns.

Supermiljöbloggen - 03 jul 19 kl. 09:10

Svenska lärosäten skriver på klimatramverk

Ramavtalet fokuserar på att lyfta fram universitets roll som kunskapsförmedlare i klimatfrågan och grön produktutvecklare men även att sänka varje enskilt universitets klimatpåverkan. Klimatavtalet lägger stor vikt på att sänka mängden flygresande vid universiteten, men även vikten av gröna investeringar och rätta regler vid upphandlingar av varor och tjänster tas upp i avtalet. Initiativet till klimatramverket kommer från KTH och Chalmers.

Supermiljöbloggen - 02 jul 19 kl. 21:18

Ny mätning: klimat och miljö allt viktigare för svenska väljare

Svenska väljares prioritering av miljö- och klimatfrågor skjuter i höjden enligt en ny opinionsmätning av SVT/Novus. Samtidigt är det ändå en bra bit kvar innan oron slår andra ämnen som sjukvård och invandring.   SVT/Novus har frågat tusen personer vilka politiska frågor de tycker är viktigast.

Supermiljöbloggen - 30 jun 19 kl. 19:49

MP vill se totalstopp för bensin och diesel år 2030

Miljöpartiet vill skärpa kraven på förnybara bränslen och föreslår att fossila bränslen helt ska fasas ut från svenska mackar till 2030.  Transportsektorn brukar pekas ut som en de allra svåraste klimatutmaningarna för Sverige. I Januariavtalet mellan L, C, S och MP finns en punkt som säger att det ska vara förbjudet att sälja bensin- och dieseldrivna bilar efter 2030.

Supermiljöbloggen - 28 jun 19 kl. 15:08

Matsvinn är så 2017 – nu är det dags att tackla vårt #Prylsvinn!

"Både företag och privatpersoner drunknar i prylar. Det spelar ingen roll hur miljövänliga grejer du äger, om du inte använder dem. Som privatkonsumenter gör vi miljömedvetna val men har garderober och utrymmen fulla av saker som inte används.

Supermiljöbloggen - 26 jun 19 kl. 20:27

EU misslyckades med att enas om klimatneutralitet 2050

Stort bakslag när medlemsländernas stats- och regeringschefer antog ny strategisk plan.  I förra veckan antog Europeiska rådet en ny strategisk agenda som ska visa på EU:s politiska prioriteringar de kommande fem åren. Många av medlemsländerna, däribland Sverige, drev på för att få med ett tydligt mål om att EU ska vara klimatneutralt 2050.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.