BT > Nyheter

Thursday, 18 July, 19:10

BT - 11 jul 19 kl. 09:51

Stor ökning av antagna till Högskolan i Borås: ”Två faktorer”Högskolan i Borås ökar antalet antagna mest i Sverige. 30 procent fler än förra året kan börja studera i Borås i höst. – Vi har planerat för att antalet skulle gå upp, säger rektor Mats Tinnsten..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Högskolan, Borås, Sverige, Mats Tinnsten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, ökningav , antagnatill , Högskolani , Borås, Två, faktorer
BT - 22 okt 14 kl. 16:23

Stor ökning i Borås

Antalet anmälningar till högskoleprovet fortsätter öka. På lördag är det nästan tio procent fler som ska skriva i Borås jämfört med förra hösten. 69 713 personer har anmält sig till höstens högskoleprov.

Sydsvenskan - 07 apr 15 kl. 22:09

Stor ökning av tillbud i luftrummet

Antalet tillbud mellan militärt och civilt flyg har ökat dramatiskt det senaste året, skriver Svenska Dagbladet. Enligt uppgifter från Transportstyrelsen som tidningen tagit del av har antalet rapporterade trafikkonflikter ökat från fyra 2012 och tre 2013 till 23 händelser 2014.En stor del av de rapporterade incidenterna har varit situationer där två flygplan kommit för nära varandra i luften.

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 15 kl. 22:09

Stor ökning av tillbud i luftrummet

Antalet tillbud mellan militärt och civilt flyg har ökat dramatiskt det senaste året, skriver Svenska Dagbladet. Enligt uppgifter från Transportstyrelsen som tidningen tagit del av har antalet rapporterade trafikkonflikter ökat från fyra 2012 och tre 2013 till 23 händelser 2014.En stor del av de rapporterade incidenterna har varit situationer där två flygplan kommit för nära varandra i luften.

SVT - 20 okt 16 kl. 20:55

Stor oro på Musikhögskolan

En omorganisation på Kungliga musikhögskolan i Stockholm hotar de mindre genrernas ställning. "Besluten och makten kommer att flyttas längre bort. Med största sannolikhet till någon eller några som inte kan särskilt mycket om folkmusik", säger Annika Hammer, student vid Institutionen för folkmusik..

Ekonomistas - 16 okt 13 kl. 06:35

Högskolan, kvaliteten och pengarna

Diskussionen om kvalitet och kvalitetsbedömning inom den svenska högskolan har pågått en längre tid. Här på Ekonomistas har diskussionen förts, bland annat om utbildningsfinansieringens effekter, om att det går att mäta utbildningskvalitet enbart genom att studera uppsatser och vad kritikerna av kvalitetsmätning egentligen vill se för alternativ. Mycket är dock fortfarande osagt och just därför var det välkommet att Sveriges Radio P1:s undersökande program Kaliber nyligen har sände tre program på temat ”Högskolan, kvalitén och pengarna”.

Dalarnas tidningar - 07 sep 17 kl. 17:12

Högskoleministern öppnar för en utveckling av högskolan i Borlänge

Under ministerbesöket i Borlänge öppnade Hellmark Knutson för en utökning av högskolan i Borlänge..

Kristianstadsbladet - 16 dec 12 kl. 07:30

Minskning av antalet antagna på Högskolan

I onsdags kom det första antagningsbeskedet till de som sökt en kurs eller ett program till vårterminen 2013. Antalet antagna till Högskolan i Kristianstad har minskat med fyra procent sedan i fjol.
Under vårterminen kommer 6 101 personer att börja studera vid Högskolan i Kristianstad.

BT - 12 jul 13 kl. 17:38

Många förstaväljare inte antagna

Söktrycket till högskolan i Borås är högt inför höstterminen. Nu har ett första antagningsbesked skickats ut till höstens sökande. ?

Kristianstadsbladet - 21 aug 12 kl. 13:00

Ökning av utländska studenter

Högskolan Kristianstad har, trots studieavgifter, mer än tre gånger så många internationella studenter i?år jämfört med förra hösten. Orsak: Studentambassadörer och ett nytt magisterprogram.

SVT - 12 jul 19 kl. 09:18

Trenden håller i sig: Fler antagna till högskolan

Det första urvalet för höstens terminsstarter på högskolorna är klart. Den fleråriga trenden med ökat antal antagna studenter håller i sig. Störst ökning i hela landet har skett i Borås, där antalet antagna har ökat med närmare 30 procent..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

JUST NU: Kvinna gripen för motvärnsrån: ”Slog butikspersonal”

Det blev tumult på Storgatan i Ulricehamn under torsdagskvällen, efter att en kvinna slagit butikspersonal och försvunnit med stöldgods. .

BT - 1 timme sedan

19.00: Följ kvällens sommartorsdag – med Peg Parnevik

Det är torsdag mitt i sommaren och i Borås betyder det att ännu en artist står på Stora torgets scen. I kväll har det blivit dags för Peg Parnevik. .

BT - 1 timme sedan

Anlagda bilbränder minskar i Borås: ”Vårt arbete har gett resultat”

Antalet utryckningar från räddningstjänsten till anlagda bilbränder i Borås har minskat kraftigt. – Det är vi förstås glada över. Det visar att vårt målmedvetna arbete i särskilt utsatta områden gett resultat, säger lokalpolisområdeschef Tomas Stakeberg Jansson..

BT - 2 timmar sedan

Boråsbutik bommar igen: ”Känns jobbigt”

Jama Barn på Lilla Brogatan stängde butiken för sista gången i slutet av juni. – Det känns jobbigt, men nu ska jag lägga ännu mer krut på hemsidan, säger Linn Lundén, butiksägare..

BT - 4 timmar sedan

Murguz: Skickliga lärare behöver inte drillas i värdegrunder

Det är bättre att fokusera på arbetssökandes kompetens än deras värderingar..

BT - 5 timmar sedan

Galleri på Klädesholmen fyller tio år – firas med konst från Borås

I år firar Klädesholmen galleri tio år. Det uppmärksammas med vernissage på lördag följt av en veckas utställning med totalt 14 konstnärer – varav flera från boråstrakten..

BT - 6 timmar sedan

Sommarkrönikan: ”Jag klarar mig själv – inte bara klarar mig, jag stormtrivs”

Förra sommaren var jag ett tomt skal. 
Skild och ensam. 
Med knappt några pengar och en ångest som fyllde mitt bröst.

BT - 6 timmar sedan

Kommunanställd stämplade in men aldrig ut – varnas

En anställd vid sociala omsorgsförvaltningen i Borås får nu en skriftlig varning efter att vid upprepade tillfällen ha ljugit om att hen varit på jobbet..

BT - 8 timmar sedan

BORÅS: Mordutredningen fortsätter – misstänkta blir kvar i häktet

Snart två veckor har gått sedan fyra personer häktades misstänkta för midsommarmordet på Hässleholmen. Nu har åklagaren begärt mer tid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.