DN > Inrikes

Thursday, 18 July, 15:38

DN - 11 jul 19 kl. 09:55

Antalet antagna till högskolan ökar för fjärde året i radUnder torsdagen kommer antagningsbeskedet till höstens utbildningar. För fjärde året i rak ökar antalet antagna. Till höstterminen 2019 får 290.300 personer börja studera vid en högskola eller universitet. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet antagnatill , högskolan, ökarför , fjärde, åreti , rad
Skånskan - 13 jul 18 kl. 04:30

Antalet antagna ökar – men svårt få bostad

Stockholm/Göteborg Nu har det första urvalet för antagningar till Sveriges universitet och högskolor blivit klart. För tredje året i rad har antalet antagna till högskolor ökat.
Samtidigt är det lika svårt eller svårare att i år få en studentbostad jämfört med förra året.

Kristianstadsbladet - 11 jul 14 kl. 14:24

Färre antagna till högskolan


Drygt 266 000 personer har antagits till höstens högskoleutbildningar, vilket är ett par tusen färre jämfört med i fjol. Ändå var det fler som sökte i år, enligt Universitets- och högskolerådet. Det är tredje året i rad som antalet antagna minskar.

BT - 11 jul 14 kl. 14:24

Färre antagna till högskolan

Drygt 266 000 personer har antagits till höstens högskoleutbildningar, vilket är ett par tusen färre jämfört med i fjol. Ändå var det fler som sökte i år, enligt Universitets- och högskolerådet. Det är tredje året i rad som antalet antagna minskar.

SN - 11 jul 14 kl. 14:01

Färre antagna till högskolan – trots att fler sökte

Drygt 266 000 personer har antagits till höstens högskoleutbildningar, vilket är ett par tusen färre jämfört med i fjol. Ändå var det fler som sökte i år, enligt Universitets- och högskolerådet. Det är tredje året i rad som antalet antagna minskar.

YLE - 28 aug 17 kl. 03:51

En tredjedel ville läsa ekonomi, men det var svårast att komma in till psykologin

Nu börjar studielivet för många. Vi har listat de svenskspråkiga utbildningarna på basis av hur svårt eller lätt det var att få en studieplats hösten 2017. I våras ville 5 378 personer helst komma in på något av de svenskspråkiga studieprogrammen.

YLE - 03 dec 13 kl. 04:00

Enklare väg till katedern på svenska

På finska klarar var tionde förstahandssökande klasslärarutbildningens hårda antagning. På svenska kommer var fjärde in. Där är den största utmaningen en muntlig intervju.

Sydsvenskan - 09 nov 14 kl. 04:00

En vägg mot konstvärlden

Jag minns första gången jag besökte en konstutställning. Jag minns de ljusa rummen, andakten, uppenbarelsen. Hur jag hand i hand med mina föräldrar klev runt som i förtrollning.

YLE - 29 nov 14 kl. 07:00

Vad är sjukskötaren värd?

Sjukskötare placerar sig högt på listan över de mest respekterade yrkesgrupperna i Finland. Människors uppskattning får kraft av att stora känslor ofta är involverade i mötet med yrkesgruppen; det kan vara rädsla, ångest, lättnad eller lycka. Eller kanske sorg.

Kristianstadsbladet - 15 okt 13 kl. 12:46

Sämsta högskoleproven ska rensas ut

Regeringen vill se en gräns för hur låga poäng man ska kunna ha på högskoleprovet och ändå vara behörig.I år antogs 2 000 sökande med lägre poäng än slumpmässiga svar ger.
Om urvalet till högskolan skärps så att de sämsta resultaten i högskoleprovet sållas bort skulle 600 av dem som antogs i höstas ha blivit utan plats.

BT - 15 okt 13 kl. 12:48

Sämsta högskoleproven ska rensas ut

Regeringen vill se en gräns för hur låga poäng man ska kunna ha på högskoleprovet och ändå vara behörig. I år antogs 2 000 sökande med lägre poäng än slumpmässiga svar ger.Om urvalet till högskolan skärps så att de sämsta resultaten i högskoleprovet sållas bort skulle 600 av dem som antogs i höstas ha blivit utan plats.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Ny undersökning: Det här ska du inte köpa på Gekås Ullared

Den populära shoppingdestinationen Gekås Ullared i Halland är välkänt för sina låga priser. Men i själva verket är nästan var tredje produkt billigare i andra butiker, visar en ny undersökning..

DN - 2 timmar sedan

Utländsk tanker beslagtagen i Iran

Irans revolutionsgarde har beslagtagit en utländsk tanker som smugglade bränsle i Persiska viken, uppger gardet enligt statlig iransk tv. Tolv personer i besättningen uppges ha frihetsberövats..

DN - 3 timmar sedan

Därför nobbades Northvolt av Volvo Cars

Volvo Cars valde bort svenska Northvolt för sina elbilar för att fabriken inte kunde leverera tillräckligt många batterier tillräckligt snabbt. Det förklarar vd Håkan Samuelsson i en intervju med DN..

DN - 3 timmar sedan

Brittiska parlamentet ska rösta om smygbrexit

Favorittippade premiärministerkandidaten och brexitören Boris Johnsons möjligheter att ”smyga” ut ur EU under tiden som parlamentarikerna är lediga kan strypas av parlamentet..

DN - 4 timmar sedan

Nytt löfte om brolyftet: ”Idag ska det ske”

Efter att ha skjutits upp i flera dagar är det dags. Under eftermiddagen sker lyftet av den rekordstora bron i Riddarfjärden.  – Positioneringen av pråmar blev klar igår.

DN - 4 timmar sedan

SVT förlorar fler vintersporter

Tidigare i år blev det klart att SVT tappat de flesta sändningsrättigheterna till världscupen och VM i vinteridrotter som längdskidor, alpint och freestyle från 2021 och framåt till kommersiella Nent Group. Något som brandskattar populära SVT-satsningen ”Vinterstudion” på tävlingar att sända..

DN - 5 timmar sedan

Irynas nådeansökan prövas inte av regeringen

Regeringen har inga möjligheter att ta upp frågan om Irynas ansökan om nåd. Det säger justitieminister Morgan Johansson (S)..

DN - 6 timmar sedan

Danske Banks vinst rasar

Liksom för flera av de svenska storbankerna sjunker Danske Banks vinst, pressade av lägre räntemarginaler..

DN - 7 timmar sedan

”Gossip girl” är tillbaka – utspelar sig åtta år senare

Ryktena har cirkulerat länge. Nu är det klart: tv-serien ”Gossip girl” får en nyproduktion, skriver amerikanska medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.