PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 17 July, 13:05

PrivataAffärer - 11 jul 19 kl. 09:46

Sifo: Fler tror på börsuppgångDött lopp mellan börsoptimisterna och börspessimisterna. I alla fall enligt Sparindikatorn, Avanzas Sifoundersökning. 20 procent av de tillfrågade tror att börsen kommer att stiga de närmaste tolv månaderna, medan 21 procent tror att den sjunker. Även om optimisterna är i minoritet så har de ökat sedan förra mätningen för tre månader sedan. Då var 16 procent börsoptimister och 27 procent pessimister.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sparindikatorn, Sifoundersökning, Johanna Kull, Avanza, Q1, Sparindikator

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sifo, Fler, tror, börsuppgång
DI - 13 jan 17 kl. 16:18

SEB tror på en börsuppgång på 10 procent

SEB tror på en börsuppgång på 10 procent under 2017. Och det är bolagens vinster som driver börsen. Det tror SEB:s börsexpert Esbjörn Lundevall i bankens nyhetsbrev Ögat..

PrivataAffärer - 05 dec 17 kl. 14:15

Investeringsstrategen: Börsuppgång – i sista fasen

Fortsätt övervikta aktier, men börsuppgången kan vara inne i sin sista fas. Det tror Mikael Wik, Swedbanks investeringsstrateg....

YLE - 02 aug 12 kl. 09:32

Få tror längre på börsuppång

Finländarnas förtroende för aktieplaceringar rasade under våren, visar en färsk enkät. 58 procent av finländarna tror att börskurserna kommer att sjunka också under det närmaste halvåret, och nästan hälften tror att nedgången kommer att fortsätta i ett helt år till. Mätningen görs av den svenska banken Nordnet fyra gånger om året.

Cornucopia - 17 feb 15 kl. 07:24

Är börsuppgången på väg in i den maniska fasen?

Sedan årsskiftet har Stockholmsbörsens storbolagindex OMXS30 tagit fart rejält och avviker kraftigt från den tidigare mer lugna, men stabila uppgången. Analytikern Johnny Torsell på Carnegie tror i bankens senaste kortsiktiga aktieutskick att börsen kan vara på väg in i en sista manisk exponentiell uppgång, motsvarande IT-bubblan 1999 - 2000.
Torsell är noga med att påtala att bubblor oftast håller på längre och går högre än man tror, och att i princip ingen tror på något annat för "there is no alternative".

Dagens PS - 10 jan 18 kl. 09:15

Proffset tror på ny hokus pokus-börs

”Det ser ut som hokus pokus. Och är det sannolikt också.” Det skriver Mikael Vilenius i Dagens Industri apropå årets rivstart på börsen.

Affärsvärlden - 18 jun 12 kl. 13:43

Majoriteten tror på börsfall

Den negativa börssynen förstärks bland de svenska hushållen. Endast 20,3 procent tror på börsuppgång i sommar..

Cornucopia - 31 mar 15 kl. 11:49

Börsbubblan: En tidning toppar med börsuppgången

"En tidning"1. toppar just nu sin hemsida med att svenska folket, dvs småspararna, tror stenhårt på börsen. Och vi vet alla vad det innebär när tidningarna skriver om att börsen bara går upp, UPP, UPP!

PrivataAffärer - 25 aug 16 kl. 06:00

Handelsbanken tror på fortsatt börsuppgång

Börsfallet vid midsommar blev mycket kort efter brexitomröstningen. Sedan dess har börsen ökat konstant. Handelsbanken tror att det kan fortsätta ett bra tag till och behåller i investeringsstrategin en normal andel aktier på tre till sex månaders....

PrivataAffärer - 13 jan 17 kl. 15:00

SEB tror att börsen ökar 10 procent

För första gången på sju år blir det en vinstdriven börsuppgång under 2017. Det skriver SEB:s börsexpert Esbjörn Lundevall i bankens nyhetsbrev Ögat. SEB tror på en börsutveckling på cirka 10 procent på helåret....

VA - 21 jan 19 kl. 16:14

Proffsen tror på kursuppgångar i år: "Farligt att tänka att börsen toppat"

Flera börsproffs tror på börsuppgång i år trots det turbulenta läget på marknaden. Mattias Eriksson, fondförvaltare på Coeli rekommenderar till exempel köp i Thule. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Alfa Laval nådde inte förväntningarna

Alfa Laval redovisar ett justerat ebita-resultat om 1.870 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av nio analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett justerat ebita-resultat på 1.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Sandviks orderingång lägre än väntat

Sandviks rörelseresultat blev 5.078 miljoner kronor i det andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 18 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var 5.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för Castellum till 186 kr från 167 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Sämre resultat än väntat för Getinge

Getinges omsättning för kvartalsperioden uppgick till 6.277 miljoner kr (5.731).

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Investor höjde substansvärdet

Det ger en substansrabatt på 6,9 procent per den 30 juni, räknat på ett vägt genomsnitt av A- och B-aktien, jämfört med en rabatt på 10,5 procent i slutet av mars. Det justerade substansvärdet per aktie, med marknadsvärderade onoterade innehav, var 551 kr, motsvarande en rabatt om 19,1 procent. Det kan jämföras med 532 kr och 21,3 procent tre månader tidigare.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

SKF flaggar för sämre efterfrågan

SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.539 miljoner kronor för andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 15 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 2.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Assa Abloy något bättre än väntat

Rörelsemarginalen blev 15,9 procent, jämfört med förväntade 15,7 procent. Omsättningen i kvartalet uppgick till 23.544 miljoner kr.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Dometic sänker helårsprognosen

Dometic redovisar ett rörelseresultat om 900 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Analytikerna i Infront Datas sammanställning hade väntat sig 922 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 5.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Tele2 i linje med resultatförväntningarna

Tele2:s justerade rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) uppgick till 2.502 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Genomsnittet av fyra analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt, visar på ett justerat ebitda-resultat på 2.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Ericssons vinst lägre än väntat

Ericssons justerade rörelseresultat blev 3,9 miljarder kronor för det andra kvartalet 2019. Genomsnittet av 18 analytikers prognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett justerat rörelseresultat på 4,1 miljarder kronor. Försäljningen uppgick till 54,8 miljarder kronor för perioden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.