Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 23 July, 15:22

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 19 kl. 09:41

Lägre inflation i juniInflationstakten, enligt måttet KPIF, var i juni 1,7 procent, jämfört med 2,1 procent i maj. Månadsförändringen var minus 0,1 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). I KPIF, som är det mått som används för Riksbankens inflationsmål, är effektern.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
KPIF, Statistiska, SCB, Riksbankens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägre, inflationi , juni
Dagens PS - 15 mar 18 kl. 16:15

Finanshuset: Lägre aktier – högre inflation

Finansinformationsjätten Factset har gått igenom vilka effekter de nyligen beslutade amerikanska importtullarna på stål och aluminium om 25 respektive 10 procent får på inhemska producenter och deras kunder. Slutsatsen är att inhemska stålproducenter kommer att tjäna på tullarna, medan andra amerikanska industrier kan ta skada av högre insatskostnader. ”Dessa bolag kommer tvingas sänka sina vinstmarginaler eller föra över ökade kostnader till konsumentledet, vilket potentiellt leder till lägre aktiekurser, högre inflation och en lägre privatkonsumtion”, resonerar Factset.

BT - 15 aug 12 kl. 10:13

Experter spår lägre inflation

Expertisen väntar sig något lägre inflation på lång sikt, visar en enkät från TNS Sifo Prospera. Inköpschefer, penningmarknadsaktörer samt arbetsgivare och fackförbund räknar med 1,4 procents inflation om ett år, 1,8 om två år och 2 procent om fem år.
I juli spåddes samma inflationsnivå på kort sikt, men 2,1 procent om fem år.

DI - 21 jul 17 kl. 10:05

Prognosmakare: Lägre inflation väntar euro-området

ECB:s återkommande undersökning av oberoende prognosmakares utsikter för den ekonomiska aktiviteten i euroområdet visar att de nu ser en lägre inflation 2017-2019 jämfört med i den förra enkäten i april. Samtidigt ser de också en starkare ekonomi och lägre arbetslöshet..

DI - 20 feb 19 kl. 12:50

Vice riksbankschefen: En svagare krona ”välkommet” om det ger högre inflation

Det är inte troligt att en exogen kronförsvagning kommer att leda till att inflationen blir betydligt högre än i Riksbankens prognos, men om en svagare krona kan leda till en något högre inflation är det snarast "välkommet"..

SvD - 07 nov 16 kl. 16:13

Greenspan: USA på väg mot högre inflation

USA kan vara på väg mot en period med högre inflation, och det kan innebära ett slut för den långa köpperioden i statsobligationer..

Affärsvärlden - 07 nov 16 kl. 16:13

Greenspan spår högre inflation

USA kan vara på väg mot en period med högre inflation, och det kan innebära ett slut för den långa köpperioden i statsobligationer. Det sade förre Fedchefen Alan Greenspan i en intervju med Bloomberg TV..

Affärsvärlden - 21 jul 17 kl. 10:03

ECB-enkät: Lägre inflation än tidigare

Prognosmakare väntar sig en lägre inflation under de närmaste två åren jämfört med vad som var fallet i ECB:s förra enkät..

DI - 27 jul 18 kl. 10:13

ECB: Högre inflation men svagare tillväxt att vänta

ECB:s kvartalsvisa sammanställning av prognoser från fristående prognosmakare tyder på högre inflation på kort sikt än vad som antogs föregående kvartal. .

PrivataAffärer - 19 feb 19 kl. 10:50

Lägre inflation än väntat – kronan sjunker kraftigt mot euron

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha sjunkit 0,7 på månadsbasis och stigit med 2,2 procent jämfört med samma månad föregående år. I december var KPI-inflationen 2,0 procent. Vid varje årsskifte ändras den varukorg som ligger till grund för beräkningen av KPI.

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 09:45

Klart lägre inflation än väntat

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha stigit 0,8 på månadsbasis och stigit med 1,9 procent jämfört med samma månad föregående år. I januari var KPI-inflationen 1,9 procent. Till månadsförändringen bidrog framför allt högre priser på livsmedel och alkoholfria drycker (1,3 procent), kläder (5,3 procent) och högre transportkostnader (1,3 procent) med 0,2 procentenheter vardera.

TA - 16 jul 13 kl. 14:43

Högre inflation än väntat i USA


Konsumentpriserna i USA steg 0,5 procent i juni jämfört med månaden före, enligt statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement. Därmed är inflationen i världens största ekonomi större än väntat.Analytiker hade i snitt räknat med en prisökningar i konsumentledet i USA på 0,3 procent i juni, enligt en Reutersenkät.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Alexander Farnerud: ”Jag tror att det är nära nu”

MIttfältsveteranen snart i full träning efter tre tunga månader..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Coleman tillbaka – men osäker på framtiden

Michelle Coleman är tillbaka efter att ha missat nästan hela förra året på grund av en axelskada. VM-profilen säger att hon fått en nytändning – men 25-åringen är ändå osäker på hur länge till simkarriären fortsätter. – Jag börjar få åldersnoja, säger h.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Ingen förlikning i tvisten om Kvickfontänen

Leverentören Aquadesign lade ut en trevare – kommunen säger nej..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Använde sitt kändisskap i bedrägerier – döms

En 30-årig man som gjort sig känd från populära tv-program använde sitt kändisskap för att lura till sig flera miljoner. Nu döms han till åtta års fängelse för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott, rapporterar VLT. Mannen lockade privatpersoner att.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Inbrott hos ryttarförening i Åstorp

Bröt sig in mellan klockan två och tre på natten..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Två häktade för tolv mordbränder

Två män i 20-årsåldern har häktats av Jönköpings tingsrätt misstänkta för tolv mordbränder i Gislaved och Värnamo. – Jag tror att två eller tre kommer att rubriceras som grova mordbränder, säger kammaråklagare Klas Hellgren till Värnamo Nyheter. Samtlig.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Alexanderssons nya kross: ”Borde vara bättre”

Tove Alexanderssons totaldominans i O-ringen fortsätter. 26-åringen vann den andra etappen med sex minuter och leder stortävlingen med över tretton. – Väldigt mycket, säger Alexandersson.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Massgrav från Saddam-tiden grävs upp i Irak

Irak har påbörjat utgrävningar av en massgrav i provinsen Mutahanna runt 30 mil söder om Bagdad. – Fler än 70 kroppar, däribland kvinnor och barn från nyfödda till tio år gamla, har hittills grävts upp, säger Zaid al-Youssef, chef för Bagdads rättsmedic.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Pantkvitton stals från Lions i Båstad

Lionspresidenten ”Vi ställer upp ideellt, så det här är tråkigt”..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Barn döda i brand på ryskt sommarläger

Fyra barn har omkommit efter en brand på ett sommarläger i östra Ryssland. Tre av de omkomna är flickor, varav en dog på sin elfte födelsedag. Den fjärde är en pojke som inledningsvis kämpade för sitt liv på sjukhuset, men senare avled.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.