Sydsvenskan > Utrikes

Wednesday, 17 July, 04:33

Sydsvenskan - 11 jul 19 kl. 09:41

Lägre inflation i juniInflationstakten, enligt måttet KPIF, var i juni 1,7 procent, jämfört med 2,1 procent i maj. Månadsförändringen var minus 0,1 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). I KPIF, som är det mått som används för Riksbankens inflationsmål, är effektern.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
KPIF, Statistiska, SCB, Riksbankens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägre, inflationi , juni
Dagens PS - 15 mar 18 kl. 16:15

Finanshuset: Lägre aktier – högre inflation

Finansinformationsjätten Factset har gått igenom vilka effekter de nyligen beslutade amerikanska importtullarna på stål och aluminium om 25 respektive 10 procent får på inhemska producenter och deras kunder. Slutsatsen är att inhemska stålproducenter kommer att tjäna på tullarna, medan andra amerikanska industrier kan ta skada av högre insatskostnader. ”Dessa bolag kommer tvingas sänka sina vinstmarginaler eller föra över ökade kostnader till konsumentledet, vilket potentiellt leder till lägre aktiekurser, högre inflation och en lägre privatkonsumtion”, resonerar Factset.

BT - 15 aug 12 kl. 10:13

Experter spår lägre inflation

Expertisen väntar sig något lägre inflation på lång sikt, visar en enkät från TNS Sifo Prospera. Inköpschefer, penningmarknadsaktörer samt arbetsgivare och fackförbund räknar med 1,4 procents inflation om ett år, 1,8 om två år och 2 procent om fem år.
I juli spåddes samma inflationsnivå på kort sikt, men 2,1 procent om fem år.

DI - 21 jul 17 kl. 10:05

Prognosmakare: Lägre inflation väntar euro-området

ECB:s återkommande undersökning av oberoende prognosmakares utsikter för den ekonomiska aktiviteten i euroområdet visar att de nu ser en lägre inflation 2017-2019 jämfört med i den förra enkäten i april. Samtidigt ser de också en starkare ekonomi och lägre arbetslöshet..

DI - 20 feb 19 kl. 12:50

Vice riksbankschefen: En svagare krona ”välkommet” om det ger högre inflation

Det är inte troligt att en exogen kronförsvagning kommer att leda till att inflationen blir betydligt högre än i Riksbankens prognos, men om en svagare krona kan leda till en något högre inflation är det snarast "välkommet"..

SvD - 07 nov 16 kl. 16:13

Greenspan: USA på väg mot högre inflation

USA kan vara på väg mot en period med högre inflation, och det kan innebära ett slut för den långa köpperioden i statsobligationer..

Affärsvärlden - 07 nov 16 kl. 16:13

Greenspan spår högre inflation

USA kan vara på väg mot en period med högre inflation, och det kan innebära ett slut för den långa köpperioden i statsobligationer. Det sade förre Fedchefen Alan Greenspan i en intervju med Bloomberg TV..

Affärsvärlden - 21 jul 17 kl. 10:03

ECB-enkät: Lägre inflation än tidigare

Prognosmakare väntar sig en lägre inflation under de närmaste två åren jämfört med vad som var fallet i ECB:s förra enkät..

DI - 27 jul 18 kl. 10:13

ECB: Högre inflation men svagare tillväxt att vänta

ECB:s kvartalsvisa sammanställning av prognoser från fristående prognosmakare tyder på högre inflation på kort sikt än vad som antogs föregående kvartal. .

PrivataAffärer - 19 feb 19 kl. 10:50

Lägre inflation än väntat – kronan sjunker kraftigt mot euron

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha sjunkit 0,7 på månadsbasis och stigit med 2,2 procent jämfört med samma månad föregående år. I december var KPI-inflationen 2,0 procent. Vid varje årsskifte ändras den varukorg som ligger till grund för beräkningen av KPI.

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 09:45

Klart lägre inflation än väntat

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha stigit 0,8 på månadsbasis och stigit med 1,9 procent jämfört med samma månad föregående år. I januari var KPI-inflationen 1,9 procent. Till månadsförändringen bidrog framför allt högre priser på livsmedel och alkoholfria drycker (1,3 procent), kläder (5,3 procent) och högre transportkostnader (1,3 procent) med 0,2 procentenheter vardera.

TA - 16 jul 13 kl. 14:43

Högre inflation än väntat i USA


Konsumentpriserna i USA steg 0,5 procent i juni jämfört med månaden före, enligt statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement. Därmed är inflationen i världens största ekonomi större än väntat.Analytiker hade i snitt räknat med en prisökningar i konsumentledet i USA på 0,3 procent i juni, enligt en Reutersenkät.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Fullt med folk på Tisdagsträffen i Löddeköpinge

Under veckans Tisdagsträff fanns drygt 600 entusiastfordon på plats..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Man döms för onani i tågvagn

En man döms för att ha onanerat framför kvinnor på ett tåg som passerade genom Hälsingland, rapporterar Hela Hälsingland. Mannen erkände att han haft sitt kön framme – men hävdade att syftet var att visa sin fru några sår i ett videosamtal. Kvinnliga pa.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Dämpat på Wall Street

De ledande indexen på de amerikanska börserna gick svala efter nya tullhot på kinesiska varor från USA:s president Donald Trump. Fler storbanker lämnade på tisdagen sina kvartalsrapporter. JP Morgan steg 1,3 procent och konkurrenten Goldman Sachs gick u.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

R Kelly nekas borgen

Den övergreppsanklagade r'n'b-sångaren R Kelly nekas borgen, enligt Hollywood Reporter. R Kelly greps i Chicago i torsdags kväll, misstänkt för sexbrott, barnpornografibrott och för att ha försökt förhindra den pågående utredningen mot honom. Senare pre.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Svenska ledamöter om von der Leyen

Ja eller nein? Åsikterna går isär bland de svenska EU-parlamentsledamöterna om nya EU-kommissionsordföranden Ursula von der Leyen. Här är några av deras synpunkter: – Hon har gjort ett väldigt bra intryck.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Seedorf får sparken av Kamerun

Kamerun levde inte upp till förväntningarna i Afrikanska mästerskapen i fotboll. Efter förlust med 2–3 mot Nigeria tog det slut redan i åttondelsfinalen för den regerande mästaren. Nu får ledarna betala priset.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Nytt schema ska förlänga Woods karriär

Golfen har aldrig varit det viktigaste i livet. Men det är ändå en del som Tiger Woods vill hålla på med länge. – Jag har varit tvungen att se över mitt spelschema, säger han.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

HIF-målvakten opereras efter skadan

Helsingborgs målvakt Kalle Joelsson skadade knäet i det fotbollsallsvenska segermötet med Sirius. Nu väntar operation för 21-åringen. "Det är nödvändigt att göra ett operativt ingrepp, som kommer att ske så snart som möjligt", säger klubbläkaren Harald.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

”GoT” slår rekord med 32 Emmynomineringar

Årets Emmynomineringar har presenterats och flest vinstmöjligheter har som väntat "Game of thrones" med rekordmånga 32 nomineringar. Men även svenskregisserade "Chernobyl" har goda chanser med hela 19 nomineringar. Johan Rencks katastrofserie "Chernobyl.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Oberoende liberal

På torsdagen invigs årets upplaga av Malmö Pride. Stadens första Pridefestival anordnades.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.