Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 July, 07:45

Nyan - 11 jul 19 kl. 09:28

Våldtäktsdom ändras inteÅbo hovrätt gör inga ändringar i den fällande dom för våldtäkt som Ålands tingsrätt avkunnade i september i fjol. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Våldtäktsdom, ändrasinte
Skånskan - 21 sep 18 kl. 17:27

Våldtäktsdom ändras inte

Sjöbo En tonåring som i somras dömdes för våldtäkt har överklagat till hovrätten, men där får han inget gehör. Tingsrättens dom står därmed fast.Det var i februari som våldtäkten ägde rum i Sjöbo kommun.

Expressen - 24 aug 16 kl. 11:53

Uppmärksammad våldtäktsdom ändras

I tingsrätten dömdes den unge mannen för våldtäkt mot en 13-årig flicka – men han slapp undan fängelse.Nu ändrar hovrätten domen i det uppmärksammade rättsfallet i Mariestad.De dömer honom inte för våldtäkt, utan för sexuellt utnyttjande av barn.

UNT - 01 okt 13 kl. 13:49

Protest mot friande våldtäktsdom

Demonstranter från Femen protesterade i dag vid Svea hovrätt mot en uppmärksammad gruppvåldtäktsdom i slutet av förra veckan. I den friades sex tonårspojkar från sina domar för övergrepp mot en 15-årig flicka i Tensta.(TT).

SvD - 01 okt 13 kl. 13:49

Protest mot friande våldtäktsdom

Demonstranter från Femen protesterade i dag vid Svea hovrätt mot en uppmärksammad gruppvåldtäktsdom i slutet av förra veckan..

Skånskan - 13 jan 14 kl. 16:26

Friande våldtäktsdom leder till aktioner

Förra veckans friande våldtäktsdom från Lunds tingsrätt har väckt stor uppmärksamhet och nu planeras manifestationer..

Polisen - 09 feb 15 kl. 10:19

Dna-utbyte har gett ny våldtäktsdom

Dna-utbytet med andra europeiska länder har lett till en ny våldtäktsdom i Sverige, och många träffar på allt från grova brott till mängdbrott. ”Utbytet gör det svårare att vara kriminell”, säger Elenor Groth på NOA..

Magazin24 - 15 apr 16 kl. 19:35

Köpingsbo överklagade våldtäktsdom

Våldtäktsdom fastställd av hovrätten. Det var för lite mer än ett år sedan som en man i 25-årsåldern hemmahörande i Köping våldtog en 16-årig flicka. Av Västmanlands tingsrätt dömdes mannen till två års fängelsen, något som denne överklagade.

DN - 16 nov 18 kl. 13:12

Trosprotester i Irland efter friande våldtäktsdom

Tusentals kvinnor protesterar i Irland efter en friande våldtäktsdom..

Expressen - 27 dec 18 kl. 14:50

Jean-Claude Arnault överklagar våldtäktsdom till HD

Kulturprofilen Jean-Claude Arnault överklagar hovrättens våldtäktsdom till Högsta domstolen.”Högsta domstolen har i dag mottagit ett överklagande från den man som i media benämns som ’kulturprofilen’”, skriver domstolen i ett pressmeddelande..

Kristianstadsbladet - 30 sep 13 kl. 10:14

Upprörd diskussion om våldtäktsdom


Sociala medier har svämmat över av upprörda reaktioner efter fredagens dom då sex tonårspojkar, som i tingsrätten dömdes för grov våldtäkt och försök till grov våldtäkt på en 15-årig flicka i Stockholmsförorten Tensta, helt friades i hovrätten.Jenny Clemedtson, åklagaren som drivit fallet, tolkar hovrättens dom som att pojkarna förmodligen fällts även i hovrätten om den skärpta definitionen av begreppet "hjälplöst tillstånd" redan varit införd i mars.Domen har fått den pensionerade straffrättsprofessorn Madeleine Leijonhufvud att åter gå ut och kräva ett uttalat samtycke för sex.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Han kan ha hittat botemedel mot mjältbrand

Alexander Ramsdahl ville undersöka om ljunghonungen som produceras hemma på gården i Jomala har en bakteriehämmande verkan. .

Nyan - 13 timmar sedan

Sopkorg brann i Mariehamn

På torsdag kväll fick Alarmcentralen in ett larm om en sopkorg som brann vid Rökerirondellen i Mariehamn. Räddningsverket åkte till platsen för att släcka den mindre branden och kunde åka vidare. Brandmästare Krister Koskinen gissar att någon kastat en fimp i sopkorgen men meddelar att man inte vet vad som startat branden.

Nyan - 12 timmar sedan

Ulf Elfving blev mätt och glad

– Man blir mätt på Åland. Och glad! .

Nyan - 13 timmar sedan

Dömd för stöld av gräsklippare

I augusti i fjol stal en nu 36-årig man en robotgräsklippare och en laddningsstation från ett bostadsbolag i Jomala. I går dömdes han för stöld till 50 dagsböter, sammanlagt 300 euro. Utrustningen, som hade ett värde på 1 695 euro har återlämnats.

Nyan - 14 timmar sedan

Sommarutställning på Föglö

Maria Ehres ställer under sommaren ut målningar samt dikter i visthuset i Föglö Hummersö, brevid Matsmårs. Maria Ehres och hennes bror Andreas Ehres håller tillsammans liv i moderns barndomshem genom att varje sommar ha en utställning i visthuset med nytt tema. Tidigare år har det varit om generationerna och kvinnorna i huset Mattsas i Hummersö.

Nyan - 16 timmar sedan

Hovrätten förkastade dom om olaga hot

En man som av tingsrätten dömts för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, våldsamt motstånd mot tjänsteman samt olaga hot har fått sitt straff lindrat i hovrätten. .

Nyan - 18 timmar sedan

Motiverar unga genom fotboll

FOTBOLL. Med hjälp av videoklipp och sociala medier är Scott Beeks i full färd med att motivera och inspirera åländska fotbollsungdomar. .

Nyan - 19 timmar sedan

Intensifierad narkotikaövervakning under Rockoff

Under Rockoff kommer polisen att ha ökad gatuövervakning riktat mot narkotikabruk. Arbetet, som leds av polisen, görs i samarbete med tullen och gränsbevakningen. ”Myndigheterna arbetar både uniformerat och civilt.

Nyan - 20 timmar sedan

Kontrastrikt i Jomala kyrka

Nu till helgen ger Anders Gabriel Sundström en pianorecital i Jomala kyrka. .

Nyan - 21 timmar sedan

Nattligt sjöfylleri i Västra hamnen

En man framförde en fritidsbåt av RIB-typ utrustad med en 50 hästkrafters motor i området i närheten av Västra hamnen i Mariehamn i våras, trots att han förtärt alkohol i sådan mängd att alkoholhalten i hans utandningsluft efter färden varit minst 1,15 promille. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.