Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 19 July, 23:03

Blekinge Läns tidning - 11 jul 19 kl. 09:02

Maria vill göra något nytt - säljer populär restaurangI 15 år har Maria Strandqvist och hennes man drivit restuarang utkiken på Bryggareberget i Karlskrona. Men kroppen orkar inte mer och Maria vill testa på nya saker i livet..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Maria Strandqvist, Bryggareberget, Karlskrona, Maria

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mariavill , göranågot , nytt, säljer, populär, restaurang
Alliansfritt Sverige - 13 jul 14 kl. 09:53

10 konstigaste sakerna Maria Abrahamsson kläckt ur sig

Moderaternas riksdagsledamot Maria Abrahamsson har sedan tidernas begynnelse levererat ett antal märkliga uttalanden om allt och ingenting. Känner du att det finns härligare saker att göra än att gå igenom Maria Abrahamssons twitterhistorik denna varma sommardag, så frukta ej - Alliansfritt Sverige har samlat de 9 konstigaste sakerna Maria Abrahamsson kläckt ur sig.   1.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Magazin24 - 22 maj 13 kl. 09:02

Maria och Ann-Sofie öppnar en ny färghandel i Arboga

Fredagen den 24 maj slås dörrarna upp till Flügger Färg i Arboga. ”Vi har hört runt efter vad som behövs, och då fick vi förslaget om att öppna en färgbutik”, berättar Ann-Sofie Toftling och Maria Nord. Det är Arbogaborna Maria Nord och Ann-Sofie Toftling som tillsammans väljer att starta upp en Flügger Färg-butik på Bensingatan 7, i gamla OK:s lokaler.

YLE - 09 feb 16 kl. 16:57

Nytt Svartådagis kommer som en gåva från himlen

Idag anlände barackerna som de finskspråkiga dagisbarnen i Svartå ska flytta in i. Den gamla daghemsbyggnaden har problem med inomhusluften. En efter en anländer de gulmålade barackerna till gården mellan Mustion koulu och Svartå daghem.

YLE - 09 feb 16 kl. 16:57

Nytt Svartådagis kom som en gåva från himlen

Idag anlände barackerna som de finskspråkiga dagisbarnen i Svartå ska flytta in i. Den gamla daghemsbyggnaden har problem med inomhusluften. En efter en anländer de gulmålade barackerna till gården mellan Mustion koulu och Svartå daghem.

Nyan - 28 apr 15 kl. 12:00

Polismästaren tveksam till nytt promillesystem

Polismästare Maria Hoikkala kan tänka sig en sänkt promillegräns. Men ett helt nytt system med böter är hon däremot lite tveksam till. I polishuset i Mariehamn följer man med stort intresse med debatten om promillegränsen.

Sydsvenskan - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 10 recensenter väljer

Rakel Chukri. Rakel Chukri   Karolina Ramqvist
Den vita staden  Att skriva uppföljare till hyllade böcker är vanskligt. Men Ramqvist klarar det galant.

BT - 22 sep 12 kl. 07:46

Nytt skolfusk undersöks i Borås

Ett nytt sätt att fuska i skolan har avslöjats. Elever letar upp spökskrivare på nätet och betalar för att få sina uppsatser gjorda. Det är radioprogrammen Kaliber och Skolministeriet från UR som har kartlagt fusket.

YLE - 14 aug 15 kl. 06:45

Sjöräddare får nytt hem

Föreningen Ekenäs sjöräddare fyller 50 år. Det firas med öppet hus på den splitternya sjöräddningsstationen. Efter att i många år fått ty sig till bristfälliga lokaliteter har Ekenäs sjöräddare nu alltså fått ett alldeles eget hus som dessutom ligger strax intill bryggan med sjöräddningsbåtarna.

YLE - 07 okt 15 kl. 16:52

Kända författare väljer det nya Förlaget

Det nya svenskspråkiga förlaget som grundas i Finland får många kända författare att lämna Schildts & Söderströms. Claes Andersson, Henrika Andersson, Ralf Andtbacka, Maria Antas, Tove Appelgren, Johan Bargum, Linda Bondestam, Jörn Donner, Agneta Enckell, Monika Fagerholm, Nils Erik Forsgård, Ted Forsström, Tua Forsström, Lena Frölander-Ulf, Johanna Holmström, Emma Juslin, Malin Kivelä, Kaj Korkea-aho, Anna-Lena Laurén, Magnus Londen, Jenny Lucander, Ulla-Lena Lundberg, Fredrik Lång, Per-Erik Lönnfors, Peter Mickwitz, Sara Razai, Henrika Ringbom, Susanne Ringell, Anna Rotkirch, Christel Rönns, Annika Sandelin, Ulf Stark, Yrsa Stenius, Lars Sund, Hannele Mikaela Taivassalo, Märta Tikkanen, Maria Turtschaninoff och Tove Jansson är några namn på författare och illust

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Ledsna Gesslefansen som rest från Berlin för att se Gyllene Tider

Kristiane Schengbier, Sven Bergemann och Sascha Bergemann från Berlin har planerat semestern efter Gyllene Tiders avskedsturné. – Det är så tråkigt att vi inte får se dem här. I morgon skulle vi sett dem i Kalmar, säger de..

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Nu är festivalen på Östra Piren igång

Med två scener, mattält med mexikanskt från en av Stockholms hetaste restauranger och en handfull barer på området startade på fredagskvällen festivalen ”One Wknd Only”..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Calle lockade den mogna publiken

Ända från Dalarna kom Calle Moraeus och hans spelmän för att spela på Östersjöfestivalen. .

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Sölvesborgs GK tappar i totalen

Sölvesborgs damer hade inte turen med sig när den tredje dagen av lag–SM på Barsebäck Golf & Country Club spelades. .

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Östersjösamarbete ska utvidgas

Under Östersjöfestivalen var en delegation från Rietavas i Litauen på besök till Karlshamn. Syftet är att vidga och vidareutveckla ett redan påbörjat samarbete mellan respektive lands kommuner. .

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Musik i varje hörn på festivalen

Under Östersjöfestivalen känns det som att det finns en scen i varje gathörn. Musikstilarna är många och under festivalens tredje dag var det många besökare som passade på att lyssna in utbudet..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Ung revyartist får tävla i Revy-SM

Som yngst genom tiderna åker karlskronabon Nora Sjöstrand, 13 år för att tävla i Revy-SM i Östersund i augusti..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Pontus & amerikanerna nådde inte ända fram

Det brukar påstås att män saknar förmågan att göra flera saker samtidigt. Den fördomen besannades när Pontus & amerikanerna spelade i Karlshamn på fredagskvällen. .

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Sjukdomen förändrar Brunnsparken

Almsjukan har nått Brunnsparken. Och inom bara några år räknar personalen med att samtliga almar är borta. – Det kommer förändra hela karaktären på parken, säger föreståndare Claes Gullin.

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

"Det finns ingenting att göra”

Läget är dystert för almarna. Och myndigheterna har gett upp hoppet. – Det finns ingenting att göra, säger Johan Harrysson, distriktschef i Blekinges distrikt på Skogsstyrelsen .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.