Dagens PS > Ekonomi

Monday, 22 July, 09:47

Dagens PS - 11 jul 19 kl. 09:29

Norwegians vd lämnar efter 17 år på postenNorwegians vd Björn Kjos avgår och hans ersättare blir finanschefen Geir Karlsen som tillförordnad vd. Det framgår av ett pressmeddelande. Björn Kjos, som är 72 år gammal och har tidigare uttryckt sin önskan om att dra sig tillbaka, ska framöver agera i en ny roll som rådgivare till bolagets styrelseordförande. ”Att lämna de spännande framtida uppgifterna till en ny vd och ta an en ny utmaning som rådgivare är ett upplägg som jag är väldigt glad över”, säger Björn Kjos. Björn Kjos är en av grundarna till Norwegian och även storägare i lågprisflygbolaget.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Björn Kjos, Geir Karlsen, Kjos, Norwegian, Niels Smedegaard, Nyheten, Factset, Q2, Konsensus Förändring, Norwegians, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norwegiansvd , lämnarefter 17 , år, posten
Dagens PS - 24 sep 18 kl. 06:31

Norwegians vd: ”Jag har suttit för länge”

Flygbolaget Norwegians styrelse har nu påbörjat att leta efter en efterträdare till den 72-åriga vd:n Bjørn Kjos. Det rapporterar Nettavisen. Bjørn Kjos bedömer dock att han kan sitta kvar på vd-posten i ytterligare tre år.

Expressen - 11 jul 19 kl. 07:32

Norwegians vd lämnar bolaget

Norwegians vd Björn Kjos lämnar bolaget med omedelbar verkan.Finanschefen tar över tillfälligt..

DN - 11 jul 19 kl. 07:37

Norwegians vd lämnar bolaget med omedelbar verkan

Norwegians vd Bjørn Kjos lämnar bolaget med omedelbar verkan. I stället tar finanschefen tillfälligt över, skriver nyhetsbyrån Direkt..

Expressen - 11 jul 19 kl. 07:32

Norwegians vd Bjørn Kjos lämnar bolaget

Norwegians vd Bjørn Kjos lämnar bolaget med omedelbar verkan.Finanschefen tar över tillfälligt, skriver nyhetsbyrån Direkt..

SR - 11 jul 19 kl. 07:46

Norwegians vd lämnar efter 17 år

Norwegians vd Björn Kjos avgår efter 17 år som koncernchef. Han kommer fortfarande att ha en central roll i företaget som rådgivare och styrelseordförande..

NSD - 11 jul 19 kl. 08:11

Norwegians vd lämnar "Inte en dag för tidigt"

Norwegians vd Björn Kjos avgår efter 17 år som koncernchef..

SmålandsPosten - 11 jul 19 kl. 09:45

Norwegians vd lämnar: "Inte en dag för tidigt"

Norwegians vd Björn Kjos avgår efter 17 år som koncernchef. Han blir kvar som rådgivare och styrelseordförande i bolaget..

DI - 11 jul 19 kl. 07:32

Norwegians vd lämnar

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian meddelar att bolagets vd Björn Kjos lämnar sin post. Finanschefen Geir Karlsen blir tillförordnad vd..

Affärsvärlden - 11 jul 19 kl. 08:30

Norwegians vd lämnar sin post

Finanschefen blir tillförordnad tills ny vd utses..

HBL - 02 jun 14 kl. 20:23

Finnairs omsättning väntas sjunka

Finnair varnar för sänkt omsättning i år och överväger ett nytt estimat för årets resultat så snart de pågående samarbetsförhandlingarna är avslutade. Samtidigt sänker den internationella flygtrafikorganisationen IATA sin prognos för flygtrafiken i år.De osäkra ekonomiska utsikterna i hemlandet, i Europa och i Asien innebär att efterfrågan på flygresor försvagas, uppger Finnair.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Läsarna fördömer en eventuell skattehöjning

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? I skrivande stund har 1569 av Dagens PS läsare valt att avlägga en röst i våra dagliga frågor.

Dagens PS - 1 timme sedan

Löwengrips startup spräcker prognosen

Missar omsättningsmålet och gör ett minusresultat på närmare 5 miljoner kronor. Den kända entreprenören Isabella Löwengrips mode-startup Flattered, som säljer premiumskor, hade enligt Breakit räknat med en omsättning på nära 25 miljoner kronor under 2018. Men enligt siffror från Bolagsverket som sajten tagit del, av landade nettoomsättningen på strax under 17 miljoner kronor förra året.

Dagens PS - 1 timme sedan

Borde Arlanda flygplats byggas ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Regeringen är splittrad i frågan om utbyggnad av Arlanda flygplats med ytterligare en landningsbanan, vilket låser diskussionerna.

Dagens PS - 1 timme sedan

MTG räknar med organisk försäljningsökning

MTG redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var negativt men bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Dagens PS - 1 timme sedan

Volvo återkallar halv miljon bilar – 86.000 i Sverige

Biltillverkaren Volvo Cars återkallar cirka en halv miljon bilar runt om i världen varav 86 000 återfinns i Sverige. Det rapporterar flera medier under helgen. Orsaken är en felaktig motorkomponent.

Dagens PS - 1 timme sedan

Vita huset kallar till Huawei-möte

Vita huset ekonomiska rådgivare Larry Kudlow har ett möte med chefer för amerikanska halvledartillverkare och mjukvarubolag för att diskutera förbudet mot den kinesiska telekomjätten Huawei. Det rapporterar Reuters och hänvisar till källor. Flera stora bolag som Intel och Qualcomm skall vara inbjudna.

Dagens PS - 1 timme sedan

Svindlare fortsätter plundra svenska staten

Starka indikationer på att det systematiska bedrägeriet inte upphört i Sverige. Dagens PS berättade i höstas om det avancerade fifflet där aktiemäklare och bankmän roffat åt sig tiotals miljarder i skattemedel med hjälp av stora banker runt om i världen. Skattepengarna skulle egentligen ha gått till skolor och sjukvård i berörda europeiska länder men har i stället hamnat i händerna på de sofistikerade bedragarna i det som beskrivits som Europas största skattesvindel och en ”kritstrecksrandig organiserad brottslighet”.

Dagens PS - I förrgår: 15:04

Betsson, Saab och Volvo – dagens rapporter

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Grundaren plockar ut 700 miljoner – innan börsnoteringen
Weworks medgrundare Adam Neumann har plockat ut mer än 700 miljoner dollar från bolaget inför dess börsnotering genom en rad aktieförsäljningar. Detta uppger källor med insyn till Wall Street Journal.

Dagens PS - I förrgår: 13:49

Nasa-chefen vill upprätta gruvor på månen

Nasa-chefen Jim Bridenstine säger att man under detta århundradet kan börja utvinna sällsynta jordartsmetaller från månen och han ser det som ett av många exempel på hur företag kan dra nytta av rymdutforskning. Det rapporterar CNBC. ”Det kan finnas ton och åter ton av platinametaller på månen, sällsynta jordartsmetaller, som har ett otroligt värde på jorden”, beskriver Bridenstine i en intervju med CNBC.

Dagens PS - I förrgår: 12:35

Svagt kvartal av Autoliv – vinsten rasar

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv redovisar något lägre omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt en klart lägre vinst. Omsättningen uppgick till 2 155 miljoner dollar (2 212), en minskning med 3 procent mot föregående år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.