SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 19 July, 07:59

SmålandsPosten - 11 jul 19 kl. 09:19

Börsen öppnar uppåtStockholmsbörsen öppnar uppåt i linje med ledande världsbörser efter gårdagens uttalande från Fedchefen Jerome Powell som väcker förhoppningar hos investerare om att den amerikanska centralbanken kommer att sänka räntan i slutet av juli..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Fedchefen Jerome Powell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsenöppnar uppåt
Cornucopia - 06 jul 19 kl. 11:48

Tidsaspekten - "Börsen går alltid upp på sikt"

Vad många missar när de snällt tänker sitta kvar i den så kallade bankbåten, eftersom börsen alltid går upp på 30-40 års sikt, är tidsaspekten, och varför man sparar och investerar. Att det tog några decennier för börsen att återhämta sig efter kraschen 1929 var en klen tröst om man behövde pengarna innan dess. Och Hexagon sägs vara första offret för handelskriget.

Cornucopia - 07 sep 13 kl. 11:16

Väntade krig skickar upp börsen

Elva länder har nu bestämt sig för att döda lite syrier eftersom man påvisat förekomsten av C-stridsmedlet sarin i incidenten i Damaskus förorter, vilket tas som ett bevis att det är Assadregimen som är skyldig. Det är ett glädjande besked för världens börser, då väntade krig skickar upp börsen när de bryter ut.

Detta är alltså ett rent cyniskt inlägg kring att krig alltså skickar upp börsen och gör alla med kapital rikare, och jag tar inte någon som helst hänsyn till humana sidor på detta, utan är rent cynisk här.

Cornucopia - 14 aug 17 kl. 11:11

Vad har varit bäst de senaste fem åren - börsen eller bostaden?

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Nordnet.

En evig fråga är vad man tjänar bäst på - en egen bostad eller i att investera på börsen. Följdfrågan är också om det har varit bättre att lägga pengarna på en handpenning till en bostad eller att låta dem sitta kvar på börsen?

Dagens PS - 20 jun 17 kl. 09:50

Stockholmsbörsen på topp-5-listan

Med drygt 11 procents uppgång hittills i år hamnar Stockholmsbörsen i gott sällskap bland Europas fem mäktigaste börser. Det konstaterar SvD Näringsliv, som hänvisar till Bloomberg och Avanza. Listan toppas av Madridbörsen, som står på plus 16 procent i år.

Dagens PS - 28 jun 17 kl. 09:00

Blytungt: Bästa aktierna om börsen rasar

Hittills i år är Stockholmsbörsen upp med drygt 13 procent, inklusive utdelningar, och fortsätter trenden året ut blir det sjätte året i rad som börsen stänger på plus. Dagens Industris Magnus Dagel konstaterar att Stockholmsbörsen endast avslutat på minus två år under de senaste tio åren: 2008 och 2011. Samtidigt har börsyran fått stora finansmän som Carl Bennet och Rune Andersson att varna för de höga värderingarna och att raset kommer.

Cornucopia - 13 sep 17 kl. 14:25

"Sitt still i båten, börsen går alltid upp" är teknisk analys

I diskussionen om teknisk analys vs fundamental analys är det populärt att ifrågasätta teknisk analys genom att påtala att börsen alltid går upp långsiktigt. Men det är i själva verket en långsiktig teknisk analys av rådande mycket långsiktig trend på börsen och inte fundamental analys.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 21 maj 18 kl. 13:45

Börsen vill fortfarande inte vika ner

Den svenska börsen håller fortfarande emot och fortsätter sin grovt horisontella rörelse. Den kraftigt försvagade kronan bidrar antagligen till att hålla börsen uppe i svenska kronor mätt när exportbolagen går bra internationellt mätt i SEK.
Veckochart Stockholmsbörsens storboalgsindex OMXS30 sedan 2011.

Cornucopia - 14 jul 18 kl. 15:18

Graf: Börsen och konjunkturbarometern

Konjunkturmodellen är en investeringsmodell, som innebär att man går ur börsen (generellt) när konjunkturen går in i överhettning och går in igen när misär råder i konjunkturen. Nedan finner ni en graf över detta.
Konjunkturbarometern och OMXS30.

Cornucopia - 11 dec 18 kl. 08:21

Nytt årslägsta på Stockholmsbörsen

Under måndagen stängde Stockholmsbörsen på ett nytt årslägsta. De amerikanska börserna återhämtade sig dock mot slutet för att stänga precis över nollan, så vi får se hur det går på de europeiska börserna idag.
Dagschart OMXS30

Både storbolagsindexet OMXS30 och det bredare OMXSPI stängde alltså måndagen på dagslägsta, veckolägsta och nytt årslägsta.

PrivataAffärer - 21 dec 18 kl. 06:00

Experterna om börsen nästa år

Privata Affärer ställde fyra frågor till två experter om vad de tror om börsen nästa år. Frågorna var hur storbolagsindexet utvecklas nästa år, samt vilka som är de bästa – och sämsta – aktierna inför 2019. Dessutom bad vi efter en personlig kommentar om året 2019.

Opinionen.se - 11 okt 13 kl. 17:09

Miljardbluffen som skakade börsen


"Samsung köper heta börsföretaget Fingerprint för 4,2 miljarder," stod det i pressmeddelandet som fick aktien att rusa. Men allt var bara en skicklig bluff och börsen tvingades riva upp tusentals affärer. Nu utreds härvan som grovt svindleri.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Magnus Widholm: Ett sommarjobb med viss bouquet

Sommaren 1989 hade jag nyss tagit studenten från naturvetenskaplig linje, med miljövårdsteknisk inriktning. I utbildningen ingick ett studiebesök på reningsverket i Smyge. Medan mina klasskamrater gick där och höll för näsan frågade jag om det möjligtvis gick att få sommarjobb på stället.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Strömavbrott i Växjö - igen

Vid 6.10-tiden under fredagsmorgonen försvann strömmen för över 800 hushåll i Växjö. Personer som berörs bor i Öjaby, Bergsnäs och Räppe..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Affärsliv: Ingen fortsättning för Blomman

Blomsterbutiken Blomman i Lessebo gick i konkurs i slutet av juni. Och enligt konkursförvaltaren har tillgångarna sålts ut på auktion. Det blir därmed inget nyöppnande i någon annans regi.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Plattorna i centrum ska hjälpa synskadade – leder dem rakt in i en vägg

För två år sedan lades taktila plattor i centrala Älmhult för att hjälpa synskadade ta sig runt. Nu har det visat sig att några av plattorna leder de som använder dem rakt in i en vägg..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ebbe ensam i Sverige med syndromet

Familjen Norlander-Gärdehall kämpar mot oro och ovisshet. Fyraåriga Ebbe är ensam i Sverige med kromosomavvikelsen och forskning saknas. – Vi vet inget om hur länge vi får ha kvar honom eller vilka risker som finns, säger mamma Anna Gärdehall..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Öppna förskolan – en väg in i samhället för utrikes födda kvinnor

Allt fler kommuner erbjuder öppen förskola med riktade integrationsinsatser, ofta språkstöd men också samhällsinformation. Öppna förskolan kan vara ett viktigt steg på vägen in det svenska samhället skriver Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Sverige ett dukat smörgåsbord för kriminella

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Lågt av Länsförsäkringar

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kritiken bör riktas mot partierna bakom budgeten

I en anonym insändare kritiseras Tingsryds kommun och den politiska ledningen för vård- och omsorgsnämnden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.