PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 17 July, 17:32

PrivataAffärer - 11 jul 19 kl. 09:01

Råd: Köp SSAB och GetingeBerenberg Bank höjer sin rekommendation för Getinge till köp från behåll. Riktkursen höjs till 180 från 100 kronor. Det framgår av en analys daterad den 10 juli. Berenberg skriver i sin analys att återhämtningen verkar vara reell. Trots att Getinges aktie gått mycket starkt med en uppgång på 85 procent samtidigt som OMX Stockholms hälsovårdindex OMX Stockholm Health Care GI stigit med 18 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SSAB, Getinge, Bank, Getinges, OMX Stockholms, OMX Stockholm Health Care GI, Berenberg, Cheuvreux, Capital Markets, Lifco, Sachs, Hexagon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råd, Köp, SSABoch , Getinge
Affärsvärlden - 12 jan 15 kl. 14:15

Getinge faller på vd-besked

Stockholmsbörsen handlades fortsatt högre efter lunchtid på måndagen. Getinge gick dock mot strömmen och backade sedan vd Johan Malmquist lämnat sin position. SSAB var ett starkt kort efter att Deutsche Bank höjt rekommendationen till köp..

Affärsvärlden - 19 jun 17 kl. 13:06

Getinge mot strömmen på börsen

Stockholmsbörsen präglas av riktkursjusteringar på måndagens handelsdag. På storbolagsindexet finns SSAB och Skanska bland de främsta vinnarna och Getinge i botten..

BT - 08 feb 13 kl. 12:47

SSAB:s fall tilltar

Stockholmsbörsen låg kvar på plus vid lunchtid. Vid 12.30-tiden hade OMXS-index backat något jämfört med förmiddagens nivåer men låg fortfarande på plus 0,3 procent.

DI - 12 jan 15 kl. 14:56

Börsen: SSAB stiger

På måndagseftermiddagen hade Stockholmsbörsen parkerat sig på plus.SSAB var den tydliga vinnaren medan Getinge intog jumboplatsen efter att medicinteknikbolagets vd sagt upp sig efter 18 år vid posten..

DI - 22 apr 16 kl. 18:04

SSAB rusade på sur börs

Stockholmsbörsen backade på fredagen men SSAB och Volvo höll fanan i topp. Värre blev det för Getinge som föll tungt på rapportbesvikelse..

DI - 09 mar 18 kl. 13:45

SSAB faller på stilla börs

Stockholmsbörsen intog vänteläge under veckans sista handelsdag i väntan på amerikansk arbetsmarknadsstatistik. Handelstullar var fortsatt i fokus. SSAB tillhörde förlorarna medan Getinge steg bland storbolagen i OMXS30.

Affärsvärlden - 09 mar 18 kl. 13:50

SSAB faller på stilla börs

Stockholmsbörsen intog vänteläge under veckans sista handelsdag i väntan på amerikansk arbetsmarknadsstatistik. Handelstullar var fortsatt i fokus. SSAB tillhörde förlorarna medan Getinge steg bland storbolagen i OMXS30..

DI - 09 mar 18 kl. 17:45

SSAB förlorare på lätt stigande börs

Stockholmsbörsen slutade veckan i dur hjälpt av en stark amerikansk sysselsättningsrapport. Handelstullar var fortsatt i fokus. SSAB tillhörde förlorarna medan Getinge steg bland OMXS30-bolagen..

VA - 21 apr 11 kl. 12:02

Nya finansiella mål för Getinge

21 april När Getinge tar sitt första kvartalskliv in i 2011 står ett nytt långsiktigt finansiellt marginalmål i händelsernas centrum liksom resonemang kring kommande förvärv. Den bilden avtecknar sig i de underlag Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför medicinteknikbolagets kvartalsrapport. Getinges långsiktiga och koncernövergripande ebita-marginal väntas revideras upp från tidigare bedömning om cirka 20 procent, då målet redan infriades under 2010.

Trelleborgs Allehanda - 14 jul 16 kl. 09:14

Getinge rasar på stigande börs

Stockholmsbörsen stiger i den inledande handeln. Tio minuter efter öppning hade OMXS-index gått upp med 0,7 procent, till 487,7. De ledande Europabörserna stiger också.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

På jakt efter långsiktigt hållbar överavkastning i svenska aktier

Vill du veta mer? Klicka här för att läsa mer om Danske Invest Sverige.  Svenska företag har historiskt sett gynnats av en stark hemmamarknad med politisk och finansiell stabilitet, hög grad av innovation och god tillgång till riskkapital på aktiemarknaden.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

SHB slopar trading-case efter svag rapport

Sandvik fick ett svalt mottagande på kvartalsrapporten på onsdagen, vilket indirekt är skälet till att bolaget inte längre är ett trading-case. Formellt är skälet att Handelsbankens föreslagna stop loss-nivå för Sandvik brutits, det vill säga aktien har sjunkit under bankens stop loss-nivå på 155 kr. Totalt har Sandviks aktie tappat i storleksordningen 10 procent på tre veckor.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är sommarens bästa fonder

Den senaste månaden har bjudit på börsuppgångar men det är faktiskt en råvara som hjälpt till att lyfta flera fonder. Det handlar förstås om guldet som stigit rejält. Bara de senaste 30 dagarna har priset stigit nästan 5 procent.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Alfa Laval nådde inte förväntningarna

Alfa Laval redovisar ett justerat ebita-resultat om 1.870 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av nio analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett justerat ebita-resultat på 1.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Sandviks orderingång lägre än väntat

Sandviks rörelseresultat blev 5.078 miljoner kronor i det andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 18 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var 5.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för Castellum till 186 kr från 167 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Sämre resultat än väntat för Getinge

Getinges omsättning för kvartalsperioden uppgick till 6.277 miljoner kr (5.731).

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Investor höjde substansvärdet

Det ger en substansrabatt på 6,9 procent per den 30 juni, räknat på ett vägt genomsnitt av A- och B-aktien, jämfört med en rabatt på 10,5 procent i slutet av mars. Det justerade substansvärdet per aktie, med marknadsvärderade onoterade innehav, var 551 kr, motsvarande en rabatt om 19,1 procent. Det kan jämföras med 532 kr och 21,3 procent tre månader tidigare.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

SKF flaggar för sämre efterfrågan

SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.539 miljoner kronor för andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 15 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 2.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Assa Abloy något bättre än väntat

Rörelsemarginalen blev 15,9 procent, jämfört med förväntade 15,7 procent. Omsättningen i kvartalet uppgick till 23.544 miljoner kr.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.