Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 19 July, 06:32

Dagens Medicin - 11 jul 19 kl. 08:47

Risk för blodbristUnder sommaren går blodgivarna på semester, men behovet av blod tar inte sommarledigt. Ännu råder ingen kris, men läget är ansträngt på landets blodcentraler..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskför , blodbrist
Skånskan - 14 jun 18 kl. 08:00

Blodbrist råder i Skåne

Inrikes Antalet som ger blod i Sverige har minskat över tid och på flera håll i landet är blodbristen akut.Det är akut läge när det kommer till blodtillgången på sjukhusen runt om i landet. – Just nu har Stockholm, Göteborg och Skåne ett mycket stort behov av blod.

Expressen - 25 jul 13 kl. 01:06

Stor risk för akut blodbrist i Skåne

Det finns risk för akut blodbrist i Skåne. Värst är det i Malmö och Lund där blodlagren är oroväckande låga, uppger Region Skåne..

Magazin24 - 07 maj 13 kl. 09:03

Akut blodbrist i Västmanland

Läget är akut i Västmanland - det råder brist på blod. Blodcentralerna behöver mer blod och nu är läget akut, uppger SVT Tvärsnytt. I Västmanland kan det finnas risk för att operationer kan ställas in.

Nerikes Allehanda - 03 jul 14 kl. 08:53

Blodbrist kan drabba Sverige under sommaren

Det finns risk att det blir brist på blod under sommaren. Nu uppmanar blodcentralerna människor att lämna blod även under sommaren..

Dagens Medicin - 14 feb 11 kl. 13:41

Svår blodbrist hos barn kan ge stroke

Allvarlig blodbrist kan vara orsak till tyst stroke hos barn och leda till hjärnskador som kan orsaka försämrad kognitiv förmåga senare i livet..

Helsingborgs Dagblad - 08 jun 11 kl. 09:59

Akut blodbrist i Skåne

Det råder just nu plötslig akut blodbrist i Skåne. Anledningen är att det varit mycket olyckor den senaste tiden..

Alingsås tidning - 23 jun 11 kl. 13:57

Blodbrist i sommartider 

ALINGSÅS: Sommaren är en tid då det råder extra stor blodbrist på flera av landets blodcentraler, Alingsås blodcentral inkluderad..

Helsingborgs Dagblad - 04 jul 11 kl. 08:29

Akut blodbrist i Skåne

Det råder akut blodbrist i Skåne. Extra stor åtgång på länets blodcentraler har gjort att lagren snart är tomma. Därför uppmanas nu blodgivare som inte lämnat blod på länge att göra det.

NT - 01 aug 12 kl. 07:52

Krångligt att lämna blod trots stor blodbrist

Trots att det råder stor blodbrist i länet kan det vara svårt att lämna blod i Norrköping. Här finns nämligen bara en blodbuss med korta öppettider..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Blodbrist i Skåne

I Skåne råder akut blodbrist och den bristen har ökat rejält sedan 2010, uppger SR Malmöhus. I år har Skåneregionen köpt blod från andra landsting för nio miljoner kronor.En av orsakerna till bristen på blod, är att det görs fler och fler komplicerade operationer och transplantationer, som kräver mycket blod.

GT - 24 jul 13 kl. 00:00

Akut blodbrist i Gbg: "Vi behöver all hjälp"

Det är akut blodbrist i Göteborg. Främst är det sommarvärmen som gör att blodgivarna lyser med sin frånvaro. ??

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Arbetsterapeut spar pengar i vårdplanering

I Eslöv har kommunen sparat mycket pengar sedan arbetsterapeut och biståndshandläggare började att arbeta tätt ihop. Bara i år rör det sig om närmare 700 000 kronor när invånare fått träning i att klara sig själv i stället för hemtjänst..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Kvinna förfalskade yrkeslegitimation

En kvinna i 30-årsåldern anmäls till polisen för att hon använt en förfalskad yrkeslegitimation på Hallands sjukhus Halmstad, rapporterar Hallandsposten..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

WHO: Ebolautbrott ett internationellt nödläge

Världshälsoorganisationen, WHO, klassar ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa som ett internationellt nödläge. ”Det är dags för världen att uppmärksamma och fördubbla våra ansträngningar”, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus i ett uttalande..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Tarmbakterie spreds på Danderyds sjukhus

Resistenta tarmbakterier har spritt sig till flera patienter vid Danderyds sjukhus. Orsaken är dålig hygien på sjukhuset..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

”Allt kan inte diagnostiseras med AI”

Allmänläkare som inte lärt sig möta det outtalade i patienters berättelser kanske ser roboten som en lättnad, skriver Olle Hellström, pensionerad allmänläkare..

Dagens Medicin - Igår: 11:21

JO: Psykakuten på Östra sjukhuset är för liten

Lokalerna är ljusa och fräscha men verksamheten underdimensionerad i förhållande till uppdraget. Nu vill JO uppmärksamma SKL på problemen..

Dagens Medicin - Igår: 10:11

Barnmorskeförbundet: Aborträtten måste försvaras

Det finns krafter som motverkar aborträtten. Det säger Barnmorskeförbundets ordförande med anledning av att kvinnokliniken i Karlskrona sedan årsskiftet sållar bort abortvägrare vid nyanställningar..

Dagens Medicin - Igår: 09:37

Allvarliga förlossningsskador anmäls inte

10 av 15 granskade förlossningsverksamheter anmäler inte allvarliga skador till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. .

Dagens Medicin - Igår: 09:03

Studie: Anorexia sitter inte bara i hjärnan

Anorexia är en psykiatrisk sjukdom. Men inte bara. En stor internationell studie visar att sjukdomen också kan hänga ihop med ämnesomsättningen..

Dagens Medicin - Igår: 07:58

”Forskning måste bli naturlig del av vården”

Den svenska vården måste få möjlighet att snabbare dra nytta av den senaste forskningen, skriver en rad forskare och ledare vid forskningsfinansierande organ och ideella organisationer på Dagens Nyheters debattsida..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.