Sydsvenskan > Utrikes

Sunday, 21 July, 21:07

Sydsvenskan - 11 jul 19 kl. 08:30

Uppsving för småhus under kvartaletAntalet sålda småhus ökade med fem procent under andra kvartalet i år jämfört med samma period i fjol, visar siffror från Lantmäteriet. Störst ökning sågs i Kronobergs, Gävleborgs och Västerbottens län. I storstadsregionerna minskade antalet försäljning.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lantmäteriet, Kronobergs, Västerbottens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppsvingför , småhusunder kvartalet
YLE - 13 jun 16 kl. 06:42

De hade massiva planer för Havets hus

Det finns inte mycket kvar av det Havets hus som Alice Lillas och projektgruppen visionerade fram i slutet av 2003. Då var tanken ett komplex på 3500 kvadratmeter med utrymme för forskning och ett havsfiskemuseum. Nu är man nere i en tiondel av den storleken.

YLE - 11 sep 15 kl. 12:50

Uppsving för Klemetsgårdarna i Maxmo

En ny aktör på Klemetsgårdarna i Maxmo ger lyft åt verksamheten. Det är Strömmers Stiftelse, efter syskonen Inga och Gösta Strömmer, som verkar för att främja verksamheten på Klemetsbacken. Syskonen testamenterade all sin egendom och sina marker till stiftelsen som registrerades i början av året.

YLE - 01 feb 15 kl. 11:00

Lägenheter går åt - småhus står osålda

Strängare krav för bostadslån har lett till att både privatpersoner och banker håller i sina pengar. Trots att bostadsmarknaden ännu är trög så ser fastighetsmäklare i Västnyland en liten ljusning sedan slutet av förra året. Trots att det är köparens marknad just nu när räntorna är låga, är bostadsmarknaden fortsättningsvis trög.

Nya Wermlands Tidningen - 17 okt 11 kl. 08:26

Uppsving för bostadsmarknaden

Det tar något längre tid att få sitt hus sålt nu än för något år sedan. Men fastighetsmäklaren Git Bengtzing märker ändå en stadig ökning efter sommaren och tror inte på någon mättnad på bostadsmarknaden. ?

Kristianstadsbladet - 24 feb 19 kl. 14:01

Rekordmånga utställare på loppisen – ”Vi ser ett uppsving för återbruket”

Aldrig förr har det behövts så många bord, 35 stycken, vid loppisen i Folkets hus. Antalet utställare var också rekordmånga. Folkets hus-föreningen var nöjd med uppslutningen..

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 19 kl. 08:30

Uppsving för småhus under kvartalet

Antalet sålda småhus ökade med fem procent under andra kvartalet i år jämfört med samma period i fjol, visar siffror från Lantmäteriet. Störst ökning sågs i Kronobergs, Gävleborgs och Västerbottens län. I storstadsregionerna minskade antalet försäljning.

GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 08:31

Uppsving för småhus under kvartalet

Antalet sålda småhus ökade med fem procent under andra kvartalet i år jämfört med samma period i fjol, visar siffror från Lantmäteriet..

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 09:48

Uppsving för byggandet


Under första halvåret i år påbörjades byggandet av cirka 19 700 lägenheter, enligt preliminär statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Det innebär en ökning med 35 procent jämfört med motsvarande period i fjol.Lägenheter i flerbostadshus står för nästan hela ökningen men även byggandet av småhus har tagit fart, enligt SCB.

Trelleborgs Allehanda - 21 aug 14 kl. 09:48

Uppsving för byggandet


Under första halvåret i år påbörjades byggandet av cirka 19 700 lägenheter, enligt preliminär statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Det innebär en ökning med 35 procent jämfört med motsvarande period i fjol.Lägenheter i flerbostadshus står för nästan hela ökningen men även byggandet av småhus har tagit fart, enligt SCB.

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 14 kl. 09:52

Uppsving för byggandet

Under första halvåret i år påbörjades byggandet av cirka 19 700 lägenheter, enligt preliminär statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Det innebär en ökning med 35 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Lägenheter i flerbostadshus står för nästan hela ökningen men även byggandet av småhus har tagit fart, enligt SCB..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Activated vann Stochampionatet

Activated har tagit över kronan som landets bästa fyraåriga sto. I början av maj vann hon Drottning Silvias Pokal på Åby. På söndagen tog hon hem största loppet Stochampionatet efter en imponerande spurt.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Månlandningens jubileum firas av Tintin-fans

Under lördagen var det 50 år sedan Neil Armstrong gick på månen, 1969. Det firas lite extra av Tintin-fans världen över, eftersom den belgiske figuren också reste till månen – men redan under tidigt 50-tal, i albumen "Månen tur och retur" (del 1 och 2)..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hoppas på dna-träffar i Rågsvedsöverfall

I stadsdelen Rågsved i södra Stockholm har tre överfall på kvinnor ägt rum under loppet av några månader. Nu hoppas polisen kunna lösa fallen med hjälp av dna skriver Dagens Nyheter. Ett av överfallen rubricerades som olaga hot, den utredningen är nedla.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Knudsen om inkasten: ”Kan bli ett vapen för oss – i ligan och Europa”

Nyförvärvet efter debuten mot Sirius.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Lowry stormar mot segern i British Open

Shane Lowry håller nerverna i styr under den sista speldagen på Portrush. "Hemmaspelaren" ser ut att defilera mot en stabil seger i British Open. Något som i så fall blir den 32-årige irländarens första major i karriären.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Drunkningstillbud i Partille

En person har hittats livlös i vattnet i Partille öster om Göteborg. Det är oklart vad som har hänt. – Vi lämnade platsen ganska omgående.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

”Vi tappade självförtroende i hur vi försvarade”

Rösler om poängtappet och varför Lewicki inte var med i truppen..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Göteborg fortsatt obesegrade – slog Vittsjö

Göteborg hade konserverat formen från i våras. I första matchen efter VM-uppehållet blev det seger med 4–2 mot Vittsjö. Därmed är laget fortsatt obesegrade i damallsvenskan den här säsongen.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ståhl vann – trots uselt resultat

Daniel Ståhl hade en av sina sämre kastdagar för säsongen när friidrottstävlingen Diamond League avgjordes i London. Men det hade även konkurrenterna. Diskuskastet på 68, 56 meter räckte nämligen till seger för svensken.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Par hade samlag i barnfylld lekpark

Polisen kallades till en lekpark i Länna på Gotland på söndagseftermiddagen, där en man och en kvinna hade samlag i lekparkens hängmatta. – Vi fick in flera samtal. En av inringarna hade försökt förmå paret att inse det olämpliga i handlingen, men utan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.