Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 17 July, 10:22

Dagens Medicin - 11 jul 19 kl. 08:28

Fler barn vaccinerade mot rotavirusDet nationella vaccinationsprogrammet fortsätter att ha hög täckning i Region Stockholm, visar färsk rapport. .
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Region Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, barn, vaccinerademot , rotavirus
Sydsvenskan - 10 apr 11 kl. 01:30

Ännu fler barn kan ha fått narkolepsi

Arkivfoto 2009: Tobias Röstlund/Scanpix
Betydligt fler barn kan ha fått narkolepsi efter influensavaccineringen.
Läkemedelsverket går nu igenom journalerna från cirka 135 barn och ungdomar. För ett par veckor sedan bekräftade Läkemedelsverket att det kan finnas ett samband mellan sjukdomen narkolepsi och svininfluensavaccinet Pandemrix.

Barometern - 21 jul 14 kl. 06:19

Allt fler barn behöver asyl

Andelen ensamkommande barn som söker skydd i Sverige ökar. Migrationsverket uppmanar kommunerna att bistå med fler boendeplatser. Från januari till den 22 juni i år sökte 2?

Kristianstadsbladet - 20 aug 12 kl. 06:30

Allt fler barn vill ha förskoleplats

Foto: Arkiv
Trycket på barnomsorgen ökar när allt fler barn vill ha en förskoleplats.
20 nya avdelningar har byggts de senaste fyra åren i Kristianstad. Kristianstads befolkning växer och har passerat 80 000 invånare.

Skånskan - 22 sep 15 kl. 14:00

Svårt få pengarna att räcka med fler barn

ESLÖV Barn- och familjenämnden i Eslöv antog i veckan en budget för nästa år – som man tror blir svår att hålla. Barnen blir för många.
– Vi ser utmaningar, framförallt vad gäller befolkningsutvecklingen.

Sydsvenskan - 06 okt 11 kl. 07:00

Populära dagis tvingas ta fler barn

Arkiv: Hussein El-Akawi
Fem rektorer protesterar mot kösystemet i förskolan. Barngrupperna blir större när populära förskolor tvingas ta fler barn.
Dagens köregler säger att förskolorna i första hand ska ta emot syskonförturer.

Sydsvenskan - 11 jan 16 kl. 07:25

Fler barn — långsammare åldrande

Att ha många barn kanske kan tänkas vara något som ger gråa hår i förtid. Men ny forskning visar att det kan vara tvärt om — kvinnor med flera barn åldras långsammare.Forskare vid kanadensiska Simon Frasier University har gjort en studie av 75 kvinnor i Guatemala, där man jämfört hur många barn de har med hur långa deras telomerer var vid två olika tillfällen i livet.

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 16 kl. 07:25

Fler barn — långsammare åldrande

Att ha många barn kanske kan tänkas vara något som ger gråa hår i förtid. Men ny forskning visar att det kan vara tvärt om — kvinnor med flera barn åldras långsammare.Forskare vid kanadensiska Simon Frasier University har gjort en studie av 75 kvinnor i Guatemala, där man jämfört hur många barn de har med hur långa deras telomerer var vid två olika tillfällen i livet.

YLE - 08 feb 17 kl. 10:18

Politiker: Hangöborna borde skaffa fler barn

Hangö stad borde jobba för att det föds fler barn i staden. 21 stadsfullmäktigeledamöter föreslår i en motion att staden stöder och uppmuntrar till fler nyfödda barn i Hangö. Gunnel M Helander (SFP) är första undertecknare.

Sydsvenskan - 17 feb 11 kl. 00:00

Fler barn kan födas med missbildningar

Det blir svårare att upptäcka barn med missbildningar och fler barn riskerar att födas med syrebrist om det andra ultraljudet tas bort, varnar professorer i Malmö och Lund.
Det är inte säkert att mödravårdsmottagningarna framöver har råd att rutinmässigt skicka gravida till ett andra ultraljud. ??

Världen Idag - 24 feb 16 kl. 12:01

Fler barn har bankkort

Allt fler barn och ungdomar har eget bankkort. Och bankerna sänker sina åldersgränser eller överlåter helt till föräldrarna att avgöra när barnet är tillräckligt moget. Men villkoren skiljer sig åt.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 10 minuter sedan

Barnmorskeförbundet: Aborträtten måste försvaras

Det finns krafter som motverkar aborträtten. Det säger Barnmorskeförbundets ordförande med anledning av att kvinnokliniken i Karlskrona sedan årsskiftet sållar bort abortvägrare vid nyanställningar..

Dagens Medicin - 45 minuter sedan

Allvarliga förlossningsskador anmäls inte

10 av 15 granskade förlossningsverksamheter anmäler inte allvarliga skador till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. .

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Studie: Anorexia sitter inte bara i hjärnan

Anorexia är en psykiatrisk sjukdom. Men inte bara. En stor internationell studie visar att sjukdomen också kan hänga ihop med ämnesomsättningen..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

”Forskning måste bli naturlig del av vården”

Den svenska vården måste få möjlighet att snabbare dra nytta av den senaste forskningen, skriver en rad forskare och ledare vid forskningsfinansierande organ och ideella organisationer på Dagens Nyheters debattsida..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

”Kom överens om ett långsiktigt uppdrag”

Vi vill inte se att cancervården blir en arena för partipolitiska och taktiska intressen. Det har vi varken tid eller råd med, skriver RCC, Cancerfonden, Barncancerfonden och Cancerrehabfonden. .

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Abortvägrare nekas anställning i Karlskrona

Den barnmorska eller specialistläkare som inte kan tänka sig att medverka vid aborter är inte heller aktuell för anställning vid kvinnokliniken i Karlskrona..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Skolhälsovårdens miss kunde kostat elev livet

En sjuksköterska anges ligga bakom flera allvarliga brister vid en skola i Göteborg..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

På bårhus tre månader – anhöriga fick ej veta

En äldre man i Göteborg dödförklarades i februari utan att anhöriga underrättades, rapporterar Göteborgs-Posten. Mannen hade avlidit i sitt hem men inte förrän långt senare fick familjen veta vad som skett..

Dagens Medicin - Igår: 08:02

Hundratals köar för hiv-läkemedel i Stockholm

Efterfrågan på ett nytt, förebyggande hiv-läkemedel är stor. Bara i Stockholm står flera hundra personer i kö för att få det, rapporterar Svenska Dagbladet..

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Bättre att lyfta fram problemen än att lägga dimridåer”

En ny cancerpatient kan inte vänta på att vi eventuellt framöver någon gång når visionen om en god vård för alla, skriver Alivias vd och medicinska direktör i en replik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.