Realtid > Ekonomi

Tuesday, 16 July, 08:51

Realtid - 11 jul 19 kl. 08:15

Nordea Liv & Pension flyttar 22 miljarder till hållbara investeringarNordea Liv & Pension Sverige gör sin största skiftning av investeringar någonsin och flyttar 22 miljarder kronor till hållbara investeringar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Liv, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Liv, Pension, flyttar22 , miljardertill , hållbara, investeringar
Realtid - 17 nov 16 kl. 00:00

Kunder blir delägare i Nordea Liv & Pension i Danmark

Foreningen NLP köper 25 procent av aktiekapitalet i danska Nordea Liv & Pension..

DI - 10 jul 19 kl. 14:44

Nordea Liv & Pension ökar fokus på hållbarhet

Nordea Liv & Pension har under 2019 flyttat 22 miljarder kronor från traditionella investeringar för att minska påverkan på klimat och miljö.  ”Vi har ett mål om att samtliga investeringar ska ligga i linje med 1,5-gradersmålet”, säger hållbarhetschef Peter Sandahl..

DI - 25 maj 16 kl. 14:10

Johan Nystedt ny chef för Liv & Pension

Nordea har från den 1 juni utsett Johan Nystedt till ny chef för Nordea Liv & Pension Sverige, enligt ett pressmeddelande..

DI - 03 jun 17 kl. 14:44

Transport nobbar Nordea om banken flyttar

Fackförbundet Transport kommer att lämna Nordea om storbanken flyttar från Sverige. Fackförbundet ska nu se sig om efter andra banktjänster..

SvD - 17 nov 16 kl. 07:49

Nordeas livbolag köper i dansk del av Nordea

Nordea meddelar att Foreningen NLP, som representerar kunderna i Nordea Liv & Pension, köper 25 procent av aktiekapitalet i danska Nordea Liv & Pension, livsforsikringsselskab A/S. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 21 dec 17 kl. 10:37

Nordea säljer storpost i sitt danska försäkringsbolag

Nordea Bank säljer en post om 45 procent i danska Nordea Liv & Pension för 472 miljoner euro. Det innebär att Foreningen Norliv ökar sitt ägande till 70 procent, enligt ett pressmeddelande..

Realtid - 21 dec 17 kl. 16:02

Nordea säljer danska pensionsverksamheten

Nordea säljer 45 procent av Nordea Liv & Pension i Danmark till Norliv. Danska Norliv kommer därmed äga 70 procent av Nordeas danska pensionsverksamhet..

Realtid - 28 aug 17 kl. 11:11

Ny vd på Solidar Pension

Niclas Fredrikson, som kommer närmaste från Nordea Liv & Pension, blir ny vd på Solidar Pension..

DN - 21 feb 12 kl. 10:38

Vanligare försäkra prylar än liv

Var femte motorcykelägare som försäkrat sitt fordon har ingen olycksfallsförsäkring för sig själv. En undersökning som Nordea Liv & Pension låtit göra visar att människor är mer intresserade av att försäkra sina prylar än sin inkomst och sitt liv..

IDG - 11 feb 14 kl. 05:20

Så ska Hana sätta fräs på Nordea


Nordea Liv & Pension tillhör pionjärerna på SAP:s flaggskeppsprodukt Hana. Redan ser man minskade svarstider..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 30 minuter sedan

Serneke har tecknat avtal med Cernera Fastigheter 

Serneke Bygg ska bygga ett flerbostadshus med 43 bostadsrätter i Bergdalen i Borås. Ordersumman uppgår till cirka 74 miljoner kronor..

Realtid - 16 timmar sedan

Securitas förvärvar risk management-tillgångar i USA

Securitas dotterbolag Securitas Critical Infrastructure Services har ingått avtal om att förvärva vissa av MSM Security Services LLCs tillgångar inom området utredning och bakgrundskontroller. Köpeskillingen uppgår till cirka 102 miljoner kronor.  .

Realtid - 18 timmar sedan

Kinnevik ökar innehavet i Livongo

Investmentbolaget köper  aktier i det amerikanska, digitala och snart börsnoterade hälsovårdsbolaget Livongo för en totalsumma om cirka en halv miljard kronor. Därutöver har Kinnevik anmält intresse för att köpa nyemitterade aktier i bolaget för cirka två miljarder kronor. .

Realtid - 21 timmar sedan

Balder förvärvar fastigheter för drygt en miljard

Fastighetsbolaget Balder har i tre transaktioner avtalat om att förvärva fyra fastigheter med en sammanlagd uthyrningsbar yta om cirka 28 000 kvadratmeter för ca 1,6 miljarder kronor..

Realtid - 23 timmar sedan

Nordnet utbetalar miljoner i återbäring till deltagarna i aktielåneprogrammet

 Nordnet betalar ut drygt 6,5 miljoner kronor inom ramen för det aktielåneprogram som lanserades under slutet av 2018. Utbetalningen har fördubblats sedan föregående tillfälle..

Realtid - Igår: 08:28

Kvinnliga jurister klarar sig bättre lönemässigt än kvinnor i andra branscher

Löneutvecklingen bland kvinnor som fyllt 50 stagnerar. Det visar Juristbarometern som nyligen släpptes av Jurek Rekrytering och Bemanning. Det som sticker ut är att kvinnliga jurister inte tappar lika mycket i lön som kvinnor i andra branscher..

Realtid - 12 jul 19 kl. 16:15

Bakslag för Länsförsäkringar i ny HD-dom

Högsta domstolen har kommit med avgöranden i de så kallade Mattsson- och Connecta-målen. HD:s domar går på samma linje som EU-domstolens förhandsavgörande. I båda fallen har det rört sig om försäkringsförmedling — vilket innebär att de skadelidande har rätt till ersättning ur förmedlarens ansvarsförsäkring..

Realtid - 12 jul 19 kl. 15:05

Allt fler bolag behöver hjälp vid korruptionsbrott – Vinge startar särskild enhet

Korruptionsbrotten, inte minst mutbrotten, leder till att fler företag och organisationer behöver straffrättslig hjälp. Trenden kommer i kölvattnen av en rad uppmärksammade skandaler berättar chefen för Vinges nya enhet för internutredningar och brottsförebyggande tjänster – Mia Falk..

Realtid - 12 jul 19 kl. 13:47

"Det går inte en dag som vi inte diskuterar M&A”

Det norska oljeföretaget Aker BP misslyckades med att lägga beslag på svenska Lundin Petroleum. Men nya uppköp står på agendan varje dag säger Aker BP:s vd i en intervju..

Realtid - 12 jul 19 kl. 12:47

Triton ska digitalisera Aleris

Triton ser potential att utveckla Aleris genom att investera i digitalisering. Jan Pomoell, ansvarig för investeringen hos Triton, ser samma potential i Aleris som i det finska vårdbolaget Mehiläinen, som Triton nu sålt vidare när satsningarna är genomförda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.