DI > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 13:28

DI - 11 jul 19 kl. 08:08

Sista bubblan har lämnat bandetDen sista bubblan, som Volkswagens klassiska bilmodell kallas, har lämnat produktionsbandet i Mexiko..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Volkswagens, Mexiko

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sista bubblanhar lämnat , bandet
Helsingborgs Dagblad - 11 jul 19 kl. 02:32

Sista bubblan lämnade bandet

Den sista bubblan, eller skalbaggen, som bilmodellen i bland kallas, har lämnat produktionsbandet i Mexiko. Produktionsteknikern Roberto Benitez var en av de rörda fabriksarbetarna. – Vem skulle inte vilja ha en sådan här bil, skapad av mexikanska hände.

Sydsvenskan - 11 jul 19 kl. 02:32

Sista bubblan lämnade bandet

Den sista bubblan, eller skalbaggen, som bilmodellen i bland kallas, har lämnat produktionsbandet i Mexiko. Produktionsteknikern Roberto Benitez var en av de rörda fabriksarbetarna. – Vem skulle inte vilja ha en sådan här bil, skapad av mexikanska hände.

GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 08:04

Sista bubblan lämnade bandet

Den sista bubblan, som Volkswagens klassiska bilmodell kallas, har lämnat produktionsbandet i Mexiko..

Magazin24 - 19 jul 12 kl. 16:28

Bubblan besökte Krillanbadet

En blå husvagn med syftet att få barn att skapa berättelser har i veckan besökt Kristinelundsbadet i Köping. Bubblan är alltså en blå liten husvagn som är fylld med berättelser. I och med att man får barnen att skapa egna historier så vill man på ett nytt och roligt sätt stödja läsfrämjandet hos barn.

Cornucopia - 11 jul 15 kl. 18:04

DI: Nya IT-bubblan skapar värderingar, inte jobb

Senaste Dagens Industri, dvs riktiga tidningen och inte nätsajten, har inför helgen gjort en summering av värderingen hos de nya svenska IT-bolagen. Det kan konstateras att den nya vågens IT-bubbla till skillnad mot den förra inte skapar några jobb, utan istället skapar skyhöga bolagsvärderingar. Förra IT-bubblan gjorde åtminstone både och.

Skånskan - 19 maj 16 kl. 19:36

Konst med Bubblan i centrum

MALMÖ En Volkswagen 60-talsBubbla i både hel och delad tappning står i centrum på den mexikanska konstnären Damián Ortegas första separatutställning i Sverige på Malmö konsthall.–Bubblan tillhör min generation liksom rock´n roll musiken. Därför känns det naturligt att knyta an till min egen generations erfarenheter och material i installationerna på utställningen, säger Damián Ortega.

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 00:03

"Låt dem som tjänat på bubblan bära bördan"

De flesta vanliga människor har inte fått del av den starka ekonomiska uppgång som ledde till den globala krisen när finansbubblan brast. Ändå får de ta huvuddelen av kostnaden när statsbudgetar nu skall saneras. Genom att istället acceptera nedskrivning av bostadsskulder, och i vissa fall även statsskulder, skulle bördorna fördelas mer rättvist, skriver Joseph Stiglitz, Nobelpristagare i ekonomi vars senaste bok Fritt fall.

Cornucopia - 21 aug 13 kl. 07:56

IT-bubblan och NASDAQ-börsen

Angående förra inlägget om Nikkei och bubbeluppgången i våras, så fick jag en kort fråga om hur IT-bubblan överensstämmer med marknadsbubblors anatomi.

Svaret kan man kanske få om man tittar på det börsindex som mer än många andra symboliserar IT-bubblan, nämligen den tekniktunga NASDAQ-börsens NASDAQ Composite. Håll till godo.

Cornucopia - 09 jun 15 kl. 18:19

IT-bubblan 2.0?

Nedan följer lite p/e-tal för en del börsnoterade IT-bolag. Vi pratar här om IT-bubblan 2.0.

YLE - 09 nov 16 kl. 15:31

Överraskad av valresultatet? Skyll på bubblan!

Resultatet i det amerikanska presidentvalet verkar ha överrumplat många också här i Finland. Hur är det möjligt att Donald Trump plötsligt var så överlägsen, när alla i det egna Facebookflödet höll på Hillary Clinton? Om du känner igen den här reaktionen befinner du dig sannolikt i en så kallad social medie-bubbla.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Analytiker: Tufft andra kvartal väntas från ABB

Industrikoncernen ABB väntas redovisa ett tufft kvartal när delårssiffrorna presenteras på torsdag..

DI - 30 minuter sedan

KLART: Boris Johnson vann partiledarstriden – blir ny premiärminister

Lämnakampanjens förgrundsman Boris Johnson vann som väntat det konservativa partiets ledarval, och blir Storbritanniens nya premiärminister efter Theresa May. Han vill nu ta Storbritannien ut ur EU ”med eller utan avtal” den 31 oktober, vilket pressar pundet. Di TV direktsänder med anledning av beskedet..

DI - 15 minuter sedan

Högre vinst än väntat från Coca-Cola – aktien stiger i förhandeln

Dryckesjätte Coca-Cola redovisade en vinst per aktie på 0,63 dollar under det andra kvartalet. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 0,61 dollar enligt Bloombergs sammanställning. Aktien stiger med omkring 2 procent i förhandeln.

DI - 30 minuter sedan

Nu avgörs brittiska partiledarstriden – Di TV sänder direkt

I dag meddelas vem som vinner partiledarstriden i Tories och som därmed tar över efter Theresa May som premiärminister i Storbritannien..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen fortsätter upp – skogsbolag i topp

Tisdagsförmiddagens uppgång på Stockholmsbörsen stärktes framåt lunchtid med SCA och SKF i täten bland storbolagen. Finländska UPM-Kymmene lyftes efter sin rapport och drog med sig den svenska skogssektorn..

DI - 45 minuter sedan

Klart: Loxam köper Ramirent för 10 miljarder

Franska Loxam köper finsksvenska maskinuthyraren Ramirent i en affär värd motsvarande 10,4 miljarder kronor. .

DI - 1 timme sedan

Verktygsbolagets resultat i andra kvartalet bättre än väntat

Verktygsbolaget Stanley Black & Decker redovisar ett justerat resultat per aktie på 2,66 dollar för det andra kvartalet 2019..

DI - 1 timme sedan

Sämre orderläge för den brittiska industrin i juli

Bedömningen av det totala orderläget i den brittiska tillverkningsindustrin försämrades i juli jämfört med föregående månad..

DI - 1 timme sedan

Världens största gruvbolag sätter upp nya miljömål

Det australiensk-brittiska gruvföretaget BHP, världens största gruvbolag, kommer att nästkommande år sätta offentliga mål vad gäller minskning av växthusutsläpp från sina produkter även efter att de sålts. I takt med att de nya målen sätts förväntas BHP ligga i framkant vad gäller hanteringen av klimatförändringen inom industrisegmentet. .

DI - 1 timme sedan

Lindt trotsar mättad chokladmarknad – aktien stiger

Den schweiziske chokladtillverkaren Lindt & Spruengli, med varumärken som Lindt Excellence och Toblerone, trotsade den mättade västerländska marknaden och rapporterade positiv tillväxt inom såväl försäljning som resultat för det första halvåret 2019, skriver Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.