DN > Nyheter

Wednesday, 24 July, 04:14

DN - 11 jul 19 kl. 08:11

Ulla Håkanson: ”Jag har varit med sedan det började”48 SM, 10 EM, 6 VM, 6 OS och en egen läktare i Falsterbo. Det är bara några få av de saker som dressyrlegendaren Ulla Håkanson åstadkommit under sin karriär. – Så länge jag är frisk och tycker att det är roligt kommer jag att hålla på, säger den 81-årige ryttaren som på fredag rider under Falsterbo Horse Show..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Håkanson, SM, EM, VM, OS, Falsterbo, Ulla Håkanson, Falsterbo Horse Show

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ulla, HåkansonJag har varit med sedan det började
Kristianstadsbladet - 09 maj 14 kl. 08:02

Ulla Håkanson missar SM


Ulla Håkanson har tolv SM-tecken i dressyr. Det blir inget trettonde – inte i år i alla fall. Dressyrdrottningen är nämligen sjuk.

Kristianstadsbladet - 19 mar 19 kl. 17:52

Ulla Håkanson ger ännu mer tillbaka

Ulla Håkansons stiftelse, som främjar ungdomars utbildning och utveckling inom ridsporten, har utsett årets jury till Ajax-stipendiet. Dressyren representeras av Ulla Håkanson, Kyra Kyrklund, Eva Karin Oscarsson och Jan Brink. Från hopp-sidan återfinns Henrik Ankarcrona, Jens Fredricson och Peder Fredricson.

Kristianstadsbladet - 08 maj 13 kl. 08:16

Ulla Håkanson vann i Dagstorp

Sveriges mesta dressyrstjärna håller fortfarande hög klass. Ulla Håkanson, 75, på Richelle vann Interemdiaire 1 i Dagstorp. ?

Kristianstadsbladet - 28 jun 13 kl. 09:22

Ulla Håkanson tvåa i Everlöv

Ulla Håkanson och Richelle fortsätter att göra resultat. I Grand Prix kür-tävlingar i Everlöv slutade ekipaget på andra plats bakom Charlotte Haid-Bondergaard.
?

Kristianstadsbladet - 02 feb 14 kl. 00:30

Ulla Håkanson utsedd till "Tidernas Idrottsprofil"

Det blev Ulla Håkanson, 77, som Kristianstadsbladets läsare röstade fram till “Tidernas Idrottsprofil” i Kristianstad kommun.
Dressyrfenomenet vann omröstningen före Lisa Nordén och Marcus Ahlm tog hand om tredjeplatsen. “Tidernas Idrottsprofil” var finalen på en fantastisk Idrottsgala med prisutdelningar varvat med underhållning.

Kristianstadsbladet - 11 jul 16 kl. 03:00

Ulla Håkanson stipendium lever vidare

Ulla Håkanson är i allra högsta grad en del av den svenska tävlingsdressyren. Med sina 79 år är hon en levande legend som även ger tillbaka till sporten. – Det här är mitt sätt att säga tack till sporten, säger Ulla Håkanson, som i år delade ut 600 000 kronor till tre unga lovande stipendiater..

Kristianstadsbladet - 09 nov 17 kl. 00:01

Ulla Håkanson har inga planer på att varva ner

I dag fyller Ulla Håkanson 80 år. En av Sveriges främsta ryttare genom tiderna har dock inga planer på att gå i pension. – Varför skulle jag?

YA - 09 nov 17 kl. 00:01

Ulla Håkanson har inga planer på att varva ner

Ulla Håkanson fyller 80 år. En av Sveriges främsta ryttare genom tiderna har dock inga planer på att gå i pension. – Varför skulle jag?

GöteborgsPosten - 03 jul 14 kl. 15:40

Ulla Håkanson, 76, tävlar inte i Falsterbo

Dressyrryttaren Ulla Håkanson, 76, svensk ridsports Grand old lady, måste tacka nej till Falsterbo. Hennes häst Richelle är halt..

SvD - 27 jun 15 kl. 09:00

Ulla Håkanson, 77 år, tävlar ännu på högsta nivå

På Falsterbo Horse Show nu i juli är Ulla Håkanson självklart på plats. Dressyrlegendaren har tävlat oavbrutet sedan 1950 och på nära håll sett hur ridsporten utvecklats i Sverige. Möt 77-åringen som med tävlingssinne, passion och en egen hästfilosofi nått framgångar på elitnivå i flera sekel..

Kristianstadsbladet - 15 jul 17 kl. 00:01

Ulla Håkanson: Många tror att det bara är att tuta och köra

Hon har sin bild klar över hur dressyren ska skötas. Nyss gjorde hon sin 47:e start i SM. Möt Ulla Håkanson, 79, en av svensk dressyrframtids mesta välgörare..

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Stjärnan lämnar Smederna: ”Inte respekterade”

Det har skurit sig rejält mellan svenske speedwaystjärnan Fredrik Lindgren och hans lag Smederna..

DN - 5 timmar sedan

Läraren: Hans tid som premiärminister blir inte lång

Vem är den nya brittiska premiärministern under den excentriska, humoristiska ytan?  DN har intervjuat Boris Johnsons gamla universitetslärare Anthony Kenny, och hans kollega från tiden som korrespondent i Bryssel, Sonia Purnell. De tecknar en bild av en komplex, målmedveten person, som inte drar sig för att bedra omgivningen för att nå dit han vill..

DN - 6 timmar sedan

10.000 anställda får sparken från Nissan

Japanska biljätten Nissan planerar att sparka mer än 10.000 anställda, enligt japanska nyhetsbyrån Kyodo. Nedskärningarna är ett led i fordonstillverkarens försök att vända sin dåliga lönsamhet..

DN - 8 timmar sedan

Få greps i räder mot migrantfamiljer i USA

Endast 35 personer greps efter president Donald Trumps uppmärksammade order om räder mot migrantfamiljer runt om i USA, uppger myndigheten ICE. Trump kallar ändå räderna för ”väldigt framgångsrika”..

DN - 9 timmar sedan

”Total katastrof för oss yrkesfiskare”

Beskedet om nödstopp för torskfisket slår hårt mot yrkesfiskarna i södra Sverige,  – Det här är en total katastrof, vi går från döden in i helvetet, säger Björn Ulups, yrkesfiskare i Ystad..

DN - 10 timmar sedan

Trenden har vänt – fler söker till högskolan

Antalet sökande till landets högskolor har ökat igen efter flera års nedgång. Framför allt har fler äldre sökt utbildningar inför hösten, visar ny statistik. – Nedgången har brutits nu, säger Carina Hellgren vid Universitets- och högskolerådet..

DN - 11 timmar sedan

Våg av bedrägeriförsök mot polsktalande äldre

Under tisdagseftermiddagen har polisen i Göteborg fått in flera anmälningar om misstänkta bedrägeriförsök mot äldre. Anmälarna har fått samtal på polska från personer som sagt sig komma från polisen och uppmanat dem att lämna ifrån sig värdeföremål..

DN - 11 timmar sedan

Greta Thunberg gav svar på tal i Paris

Greta Thunberg talade på tisdagen i nationalförsamlingen i Paris. Den svenska klimataktivisten har tidigare mött motstånd av politiker från bland annat högerpartiet Republikanerna och högernationalistiska Nationell samling som protesterat mot hennes besök. Thunberg har hånfullt kallats för bland annat ”en profet i kortbyxor” och flera parlamentsledamöter valde att bojkotta talet..

DN - 12 timmar sedan

ASAP Rocky kan få mångmiljonsbelopp i skadestånd – även om han döms

Hiphopstjärnan ASAP Rocky har suttit häktad i snart tre veckor misstänkt för misshandel. Om artisten friges kan han få rätt till skadestånd och ersättning för förlorad inkomst som enligt advokaten uppgår till minst 16 miljoner kronor.  Men även om han döms kan han få skadestånd – om domen nedgraderas till ett lindrigare brott.

DN - 12 timmar sedan

Fler anhållna efter gängbråk i Luleå

Ytterligare två personer har anhållits efter ett stort knivbråk på ett friluftsområde i Luleå i förra veckan, skriver Norrländska Socialdemokraten. Enligt åklagare Anna Väppling handlar det om två män i 30-årsåldern..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.