YLE > Finland

Thursday, 18 July, 20:14

YLE - 11 jul 19 kl. 08:00

Familjevåld har redan dödat 13 personer i år - nu vill regeringen öka antalet platser på skyddshemI fjol hände det 36 gånger att alla skyddshem i huvudstadsregionen var fulla samtidigt. I norra och östra Finland finns det luckor i skyddshemsnätverket som gör att personer som söker skydd kan få åka hundratals kilometer för ett tryggt ställe att bo på. Nu vill regeringen öka antalet familjeplatser i skyddshem från 202 till 250..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Familjevåldhar redan , dödat13 personer i , årnu , vill regeringen öka antalet platser på skyddshem
HBL - 10 aug 14 kl. 05:13

Offer i fattiga kommuner får inte plats på skyddshem

I dag är det kommunernas ekonomi och attityd som avgör hur länge offer för familjevåld får stanna på skyddshem. Det här vill regeringen ändra på genom att låta staten finansiera skyddshemmen.Camilla och hennes man var gifta i 30 år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Karisbon Anders Walls fick tillbaka sin kära Taunus – tips på sociala medier ledde honom till Tammerfors

För ett par veckor sedan blev stadsstyrelseordförande Anders Walls (SFP) Ford Taunus årsmodell 1973 stulen. Långt tack vare tips på sociala medier fick han sin kära bil tillbaka. Enligt polisen stjäls årligen endast ett tiotal västnyländska bilar..

YLE - 3 timmar sedan

18-årige Kalle Tuominen lärde sig på placeringskväll vad skillnaden mellan en aktie och en fond är – undervisningen i ekonomi i skolorna får kritik

Många ungdomar och unga vuxna har en bristfällig kunskap i privatekonomi. För att hjälpa upp situationen så arrangerade några föreningar den här veckan en placeringskväll för 16-25-åringar..

YLE - 4 timmar sedan

Helsingfors stads historiska vattenkraftverk har saknat tillstånd i åratal - energibolaget Helen: “Vi är redo att lägga ner kraftverket”

Helens vattenkraftverk i Gammelstadsforsen saknar tillstånd, uppger regionförvaltningsverket. Nu överväger fiskeorganisationer att väcka förvaltningstvång så att myndigheterna utreder ifall kraftverket är lagligt. Kraftverket skadar enligt dem vandringsfisken..

YLE - 5 timmar sedan

Äggmossen ska bli mossig igen - återställningsprojekt på gång i Valkmusa nationalpark i Pyttis

Valkmusa nationalpark i Pyttis är känd för sina stora och varierande våtmarker. En av dem, Äggmossen, är i dåligt skick men ska nu återställas till sin forna glans..

YLE - 5 timmar sedan

Sociala medier kryllar av bilder på gamlingar - men vad gör FaceApp med dina foton och din användardata?

Efter att du godkänt FaceApps användarvillkor har det ryska företaget Wireless Labs rätt att använda dina bilder i princip hur som helst. De goda nyheterna är att du fortfarande äger rätten till ditt eget ansikte..

YLE - 5 timmar sedan

Mer blågröna alger – både till havs och i insjöarna

Förekomsten av blågröna alger har ökat längs Finlands kuster, och på södra och sydvästra havsområdena finns stora mängder alger som blandats med vatten..

YLE - 6 timmar sedan

Död man hittades i Karis - polisen fick tips från allmänheten

En avliden man hittades i en bil på Törvesbrovägen i Karis på onsdagen (18.7). Fyndet gjordes vid halv fem på eftermiddagen..

YLE - 7 timmar sedan

Mässlingsvaccin blir obligatoriskt i Tyskland - THL: Tvång kan leda till färre vaccinationer

I Tyskland blir mässlingvaccin obligatoriskt för barn. Enligt Institutet för hälsa och välfärd är det inte troligt att Finland tar till tvångsåtgärder..

YLE - 7 timmar sedan

Alex Westerlund och Taika Klemola från Borgå ska delta i stort scoutläger i USA – världsjamboreen samlar 45 000 scouter från hela världen

Världsjamboreen ordnas i USA mellan den 22 juli och den 2 augusti. Deltagarna kommer från 133 olika länder och från Finland deltar omkring 900 scouter. Två av dem är Alex Westerlund och Taika Klemola..

YLE - 9 timmar sedan

"Vi hade en antennkabel vi gömde för pappa så vi kunde se på tv" – att lämna Jehovas vittnen är att lämna ett liv av rädsla och isolering

Församlingen vände Rebecka Sretenovic ryggen då hon slutade vara vittne. Ännu många år senare förföljde lärorna henne, men nu tog hon itu med det genom ett blogginlägg som tusentals har läst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.