Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 17 July, 04:21

Världen Idag - 11 jul 19 kl. 07:55

Dagen vi erövrade rymdenDe fyra första dagarna hade gått helt prickfritt. Men när bara 20 minuter återstod, det vill säga precis innan The Eagle (Örnen) skulle landa på månen, uppstod en serie problem..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
The Eagle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagen vi erövrade, rymden
YLE - 30 nov 16 kl. 12:13

Rymden nästa för ”Arga Fågeln” Vesterbacka!

Så du vill alltså åka till rymden? Då vet jag mannen du ska tala med. Peter Vesterbacka, han och hans kumpaner ska börja flyga folk ut i rymden från och med nästa år.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 saker du inte visste om att vara i rymden

1. Du känner dig som en superhjälteAstronauten Chris Hadfield har sagt att det bästa med att vara i rymden är att bara flyta omkring inne på rymdstationen. – Vi tar till och med bilder där vi poserar som Superman, skrev han under en AMA.

YLE - 09 apr 14 kl. 05:43

Rymden, månen och liv utanför jorden

Det finns intelligent liv någonstans där ute. Det är astronauten och partikelfysikerna Christer Fuglesang övertygad om. I tisdags besökte han Vasa.

Posh24 - 09 feb 14 kl. 01:19

Lady Gaga om att bli första artisten i rymden: "En stor ära!"

Lady Gaga blev officiellt tillfrågan att uppträda i rymden på färjan Virgin Galactic 2015, vilket kommer att göra henne till den första artisten någonsin att göra ett framträdande i rymden. Den 27-åriga sångerskan berättar nu att hon är extremt förväntansfull och kan inte vänta tills hon får sprida sitt budskap över universum.

”Jag kan ärligt talat knappt vänta tills jag får uppträda i rymden och designa mitt uppträdande,” berättade hon nyligen för Harper's Bazaar.

Sydsvenskan - 02 feb 16 kl. 12:30

Vill spela in "Star wars" i rymden

"Star wars"-filmerna utspelar sig "för länge sedan, i en galax långt borta". Men om Colin Trevorrow — som ska regissera den nionde filmen — får som han vill kommer "Star wars" att inte bara utspela sig, utan även spelas in, i rymden.Det var under ett panelsamtal på filmfestivalen Sundance som Trevorrow berättade att han bett om att få spela in några scener till del nio av "Star wars" på den internationella rymdstationen ISS, skriver The Independent.

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 16 kl. 12:30

Vill spela in "Star wars" i rymden

"Star wars"-filmerna utspelar sig "för länge sedan, i en galax långt borta". Men om Colin Trevorrow — som ska regissera den nionde filmen — får som han vill kommer "Star wars" att inte bara utspela sig, utan även spelas in, i rymden.Det var under ett panelsamtal på filmfestivalen Sundance som Trevorrow berättade att han bett om att få spela in några scener till del nio av "Star wars" på den internationella rymdstationen ISS, skriver The Independent.

Kristianstadsbladet - 09 nov 13 kl. 18:37

IFK erövrade Malmö

Foto: Annica Jönsson
Det var lördagen då IFK Kristianstad erövrade Malmö. På planen. Och på läktarna.

FriaTider - 08 dec 13 kl. 20:08

Jihadister erövrade vapendepå

Den största muslimska rebellgruppen i Syrien erövrade idag en vapendepå från den väststödda rebellgruppen Fria syriska armén (FSA)..

Expressen - 09 aug 15 kl. 23:13

Då: Erövrade världen Nu: Steker burgare

Med danska supergruppen Aqua erövrade René Dif världen. Nu har han sadlat om och delar sin tid mellan att utbilda sig - och steka bugare. – Jag lär mig något nytt varje dag, säger René Dif till Berlingske..

SvD - 28 aug 15 kl. 06:00

Varför erövrade Julius Caesar Gallien?

I Asterixalbumen görs stort nummer av att Julius Caesar erövrade Gallien, och ingen som turistar i Västeuropa lär undkomma hänvisningar till den långvariga romerska ockupationen. Men varför? De keltiska folken i dagens Frankrike med omnejd lär väl knappast ha upplevts som ett hot av romarna?.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Kyligt sinne viktigt i het klimatfråga

Klimatet framstår allt mer som det tjugoförsta århundradets ödesfråga. Medvetenheten om allvaret i situationen växer. I vårens EU-val ansåg väljarna att klimat och miljö var de viktigaste frågorna.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Premiärministern gästade Hillsong

Australiens nyvalda premiärminister Scott Morrison var celeber gäst under Hillsongs årliga konferens i Sydney förra veckan. Han bad för nationen och betonade vikten av att kyrkan sträcker sig ut till människor med Jesu kärlek..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Umeborna delade sin sorg i den öppna kyrkan

Dagen efter den svåra flygolyckan sökte sig umeborna till kyrkan för att dela sin sorg. – Folk fick gråta, man fick tända ljus, och man fick vara den man behövde vara, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S)..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Relationsexpert: Välj varandra varje dag

Som att köra i samma hastighet oavsett trafik och sedan räkna med att komma fram helskinnad. Den liknelsen använder Marie Nylén Utbult för att beskriva faran i att låta sitt förhållande gå på autopilot och ta varandra för givet. – Du får inte tid för din relation, du måste ta den, säger hon..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Minskning av fjärilar i Sverige

Påfågelöga, citronfjäril och silverblåvinge – våra fjärilar hör våren och sommaren till. De färgglada, fladdrande insekterna är inte bara vackra, de är också viktiga för hela ekosystemet. Men sedan 50-talet har antalet fjärilar minskat i Sverige..

Världen Idag - 13 timmar sedan

De har valt egen väg för att värna sitt äktenskap

Martin och Johanna Sedeborn ser på sin parrelation som ett ”dream team”. För att vårda äktenskapet har de tidiga morgonmöten med bibelläsning och bön innan barnen vaknat. Och två gånger om året åker de på ”konferens”, bara de två, umgås och sätter kursen för familjelivet..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Malmöpolisen går i Pride – väcker kritik

Uniformerad polis ska medverka på Pridefestivalen i Malmö och bland annat dela ut ”pride-tatueringar”. Händelsen väcker kritik och på Göteborgspostens ledarsida frågar man sig nu om offentliganställda verkligen är skyldiga att omfamna vissa värderingar..

Världen Idag - Igår: 00:00

Sekulariseringen en utmaning för kyrkor

Kristus är församlingens huvud och herde. Församlingen är därför inte en demokrati utan en teokrati. Guds vilja och Guds ord är kristna gemenskapens ledning och rättesnöre.

Världen Idag - Igår: 00:00

Nu sprids liberal imperieideologi

Nationalstaten har under 1900-talet varit målet för många folks politiska självständighetssträvanden. I dag utmanas idén om nationalstaten av liberala globalister, som vill skapa olika typer av överstatliga strukturer. Den israeliske samhällsvetaren och filosofen Yoram Hazony antar i boken The Virtue of Nationalism utmaningen med bravur.

Världen Idag - Igår: 11:59

Flygkraschen utanför Umeå – en av de största i Sverige

Det var ett mindre flygplan med fallskärmshoppare som störtade ned på en ö i Umeälven kort efter start. Ingen av personerna ombord överlevde kraschen som nu utreds av Statens haverikommission..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.